Sport

Leo Messi, convocat la Jocurile Olimpice de un fost coleg de la Barcelona: “Sunt obligat!”

Leo Messi a primit convocarea la Jocurile Olimpice de la Paris chiar de la fostul său coleg de la FC Barcelona, Javier Mascherano. Rămâne de văzut dacă starul lui Inter Miami o poate onora.
13.02.2024 | 14:30
Leo Messi convocat la Jocurile Olimpice de un fost coleg de la Barcelona Sunt obligat
Lionel Messi a primit convocarea pentru Jocurile Olimpice, rămâne de văzut dacă o va onora. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi a explicat în mai multe rânduri că trofeele obținute cu naționala Argentinei sunt cele mai de preț pentru el. Iar 2024 este un an care îi poate aduce noi momente de glorie în tricoul “albiceleste”. Dar și o revenire la Paris, pentru Jocurile Olimpice.

Javier Mascherano a anunțat că îi va convoca pe Messi și Di Maria pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Dar ar accepta refuzuri din partea acestora

Javier Mascherano este selecționer la Argentina U23, participantă la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulemantului, Mascherano ar avea dreptul să folosească și doi jucători care nu sunt Under 23 pentru turneul olimpic. Primul nume care i-a venit în minte, desigur, a fost al colegului Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

De altfel, presa internațională chiar anunțase la începutul anului că Messi ar fi tentat să accepte o eventuală convocare la Jocurile Olimpice de la Paris. Iar aceasta a venit. Mascherano ar vrea ca Messi și Di Maria să fie jucătorii care să se alături lotului său U23.

“Trebuie să înțelegem că este un moment important pentru prima reprezentativă a Argentinei, apărarea trofeului la Copa America. Așa că trebuie să fim circumspecți, deși luăm în calcul fiecare variantă. Știți că am o relație excelentă cu Angel și Leo.

ADVERTISEMENT

Copa America, principalul obiectiv al lui Messi în 2024. Jocurile Olimpice, start la Paris la doar 10 zile după finala Copa America, programată chiar la Miami

Suntem prieteni foarte apropiați. Ca selecționer sunt obligat să le trimit convocări, dar la fel de bine înțeleg că ei au și alte obligații. Astfel că vom aștepta răspunsul lor și îl vom accepta fără probleme”, a explicat Javier Mascherano pentru TyC Sports.

Copa America 2024 se va desfășura în perioada 20 iunie – 14 iulie și este principalul obiectiv al lui Leo Messi în acest an. Dacă ar accepta să joace și la Copa America, starul lui Inter Miami ar avea o pauză foarte scurtă între cele două. Turneul olimpic de fotbal se va desfășura în perioada 24 iulie – 10 august.

ADVERTISEMENT

Leo Messi ar trebui să primească și acordul de la Inter Miami, în condițiile în care în SUA se va juca la foc automat pe perioada verii. Pe lângă meciurile din MLS, Messi ar urma să lipsească și din Leagues Cup, competiția pe care a câștigat-o în 2023. Și care va debuta în acest an pe 26 iulie.

Leo Messi, program încărcat în 2024. Va juca primul meci oficial pe 21 februarie, apoi are programate partide în numeroase competiții

Leo Messi are programat primul meci oficial din 2024 pe 21 februarie, când Inter Miami primește vizita celor de la Real Salt Lake. În afară de MLS și Leagues Cup, Inter Miami este implicată în alte două competiții în acest sezon: CONCACAF Champions Cup și US Open Cup.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat medalia de aur cu Argentina la Jocurile Olimpice din 2008, la Beijing. Ulterior avea să câștige cu prima reprezentativă a “pumelor” și Copa America, în 2021, și Cupa Mondială, în 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: