Sport

Lionel Messi își pune din nou fanii pe jar. Ce decizie a luat cu privire la viitorul său. „Aceasta este casa lui!”

După telenovelele Mbappe și Cristiano, din stagiunea trecută, acum a sosit rândul lui Leo Messi, intrat în ultimul an de contract cu PSG, să fie protagonist.
05.10.2022 | 13:16
Lionel Messi isi pune din nou fanii pe jar Ce decizie a luat cu privire la viitorul sau Aceasta este casa lui
Anunțul făcut de Veronica Brunati, potrivit căreia Messi ar reveni la FC Barcelona din vara viitoare, a fost ilustrat, într-o manieră specială, de presa internațională.
ADVERTISEMENT

Un an și mai bine am avut telenovela legată de viitorul lui Mbappe. Pleacă la Real, rămâne la PSG, acestea erau întrebările. A urmat apoi, mai scurtă, dar extrem de intensă, cea a lui Cristiano Ronaldo. Iar acum, ca să nu ne plictisim, ia startul o alta. Subiectul este Leo Messi, argentinianul fiind în ultimul an de contract cu PSG.

„1 iulie 2023, Leo Messi va fi jucătorul lui FC Barcelona”, susține Veronica Brunati

Fără îndoială, între Leo Messi și FC Barcelona este o legătură specială. Și, indiferent de sentimentele legate de argentinian, toți cei ce au în sânge microbul numit fotbal își aduc aminte lacrimile care au însoțit în vara lui 2021, despărțirea argentinianului de clubul catalan.

ADVERTISEMENT

Una care a avut la origine, în principal, problemele financiare ale grupării. Și mai puțin dorința jucătorului de a explora realitatea din alte campionate.

A urmat un prim an al lui Leo la PSG. Cu probleme de adaptare, prestații mai puțin faste. Și, dacă vorbim despre relația Messi – Barcelona, cu declarații, fie de respect, fie de dragoste, de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Acum însă s-a intrat, ca să folosim un termen din atletism, în ultimul tur de stadion. Mai exact, argentinianul este în anul final de contract cu parizienii. Și devine actuală întrebarea legată de viitorul său începând cu vara lui 2023.

Într-un context în care FC Barcelona a început să pună la punct problemele de ordin financiar. Iar Messi să aducă aminte, prin prestațiile sale, de anii când făcea legea pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Normal, imediat a apărut întrebarea: revine Messi la FC Barcelona? “Clubul nostru are o datorie morală față de Messi”, spunea Laporta în urmă cu câteva săptămâni, conform Eurosport.es.

Iar zilele trecute, Eduard Romeu, Director Economic al catalanilor, își spunea și el punctul de vedere. ”Leo va fi întotdeauna o icoană a clubului, aceasta este casa lui”, preciza acesta.

ADVERTISEMENT

Și, acum, iată, apare și o afirmație tranșantă, exprimată pe twitter, din partea Veronicăi Brunatti. O voce cu greutate. Pentru că Veronica, angajată a televiziunii Telemundo, care acoperă integral toate acțiunile naționalei Argentinei, a stat mult timp în preajma lui Messi. Inclusiv în ultima perioadă.

Să nu ne grăbim, ne sugerează Fabrizio Romano

Însă, Fabrizio Romano, considerat cea mai informată și credibilă sursă când vine vorba despre transferurile din fotbalul mondial, ne sugerează să nu ne grăbim.

Se știe, PSG are opțiunea de a solicita prelungirea contractului lui Leo Messi. Și, potrivit acestuia, parizienii i-au semnalat deja argentinianului că-și doresc să-l mai aibă la dispoziție și după vara lui 2023.

Însă, pe de altă parte, spune Romano, surse apropiate jucătorului au declarat că acesta nu dorește să se gândească acum la viitorul său. Și o va face în 2023. După Mondialul din Qatar.

În plus, tot Romano spune că și Xavi se ferește să își spună punctul de vedere legat de acest subiect. Mai cu seamă că, spun jurnaliștii spanioli, Messi nu este confortabil cu declarațiile oficialilor catalani legate de revenirea sa pe Camp Nou.

”Cred că acum nu este momentul să vorbim despre revenirea lui Leo la FC Barcelona. Este un prieten de-ai mei, este bine la Paris”, a spus antrenorul Barcelonei, potrivit lui Fabrizio Romano.


  • Cota NetBet pentru PSG: 2,00 este cota pentru „2-3 goluri repriza a doua” la Reims – PSG. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: