Sport

Leo Messi, în Top 100 cele mai influente personalități ale lumii. Mesajul emoționant transmis de Roger Federer

Legenda tenisului Roger Federer i-a adus un omagiu lui Lionel Messi, după ce argentinianul a fost desemnat în lista celor mai influente 100 de oameni din 2023 de revista TIME.
14.04.2023 | 12:54
Leo Messi in Top 100 cele mai influente personalitati ale lumii Mesajul emotionant transmis de Roger Federer
Desemnat între cele mai influente personalități ale planetei, Leo Messi primește un emoționant omagiu de la legendarul Roger Federer.
ADVERTISEMENT

Leo Messi și-a împlinit visul legat de câștigarea Cupei Mondiale. Un trofeu care i-a adus deja statutul de cel mai bun jucător al lumii la Gala FIFA The Best 2022, iar acum și o altă recunoaștere. Argentinianul a fost inclus de prestigioasa revistă TIME pe lista celor mai influente 100 de personalități ale planetei în 2023.

Desemnat între cele mai influente personalități ale planetei, Leo Messi primește un emoționant omagiu de la legendarul Roger Federer

Atunci când Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis, Leo Messi nu și-a ascuns simpatia pentru legenda tenisului mondial. ”Un geniu, unic în istoria tenisului şi un exemplu pentru orice sportiv. Succes în noua ta etapă. Ne va lipsi să nu te mai vedem pe teren şi să ne bucurăm”, scria atunci, pe Instagram, argentinianul.

ADVERTISEMENT

Iar sentimentul este reciproc. O dovedește și modul în care a reacționat elvețianul după ce Messi a fost nominalizat pe lista TIME pentru 2023.

”Recordul lui Messi de goluri marcate și performanțele sale, plus victoriile sale nu mai au nevoie să fie amintite acum. Ceea ce mă impresionează pe mine la Messi, la 35 de ani, este măreția sa consistentă de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Este atât de dificil de realizat, iar apoi să fie menținută. Driblează ca un magician, iar pasele sale angulare sunt opere de artă. Simțul lui și anticiparea lui sunt aproape de neînțeles. 

Cariera mea a ajuns la final. Acum realizez cât de multă greutate poartă sportivii. Dar în viața noastră cotidiană, nici măcar nu ne dăm seama de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Pentru un jucător ca Messi, această greutate se simte mai mare, pentru că el reprezintă atât un club înnoit pe plan mondial, cât și o țară foarte pasională.

Victoria Argentinei de la Cupa Mondială a fost magnifică. Milioane de fani au ieșit pe străzile din Buenos Aires pentru a sărbători un moment incredibil în sport, pentru a rămâne mărturie în toată lumea.

ADVERTISEMENT

”Poate inspira generațiile viitoare”

Când am crescut, Diego Maradona și Gabriel Batistuta erau jucătorii mei argentinieni favoriți. Am fost destul de norocos să-i întâlnesc pe amândoi. Ei m-au inspirat. Acum, Messi poate inspira generațiile viitoare.

Pot doar să sper că vom continua să vedem creativitatea lui unică și artistică puțin mai mult timp. Nu clipi prea des în timp ce Messi joacă pe teren. Ați putea să ratați ceva incredibil din partea omului momentului”, a fost caracterizarea făcută de Federer pentru TIME.

Leo Messi e a treia oară pe lista TIME, Mbappe ajunge în premieră

Pentru Leo Messi este a treia prezență pe lista TIME. Una pe care, în acest an, se regăsește și colegul său de la PSG, Kylian Mbappe. el care i-a fost adversar în finala Cupei Mondiale din Qatar.

Între cele mai influente personalități ale lumii se numără și alți sportivi, Patrick Mahomes II, Brittney Griner, Iga Swiatek, sau Mikaela Shiffrin. Dar și actori precum Michael B. Jordan și Jennifer Coolidge, artiști ca Beyonce, politicieni de talia lui Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,93 este cota pentru „PSG marchează peste 2,5 goluri” la meciul Angers – PSG

ADVERTISEMENT