Sport

Leo Messi, încă un record stabilit la PSG! Doar doi jucători au mai reușit asta în istoria Ligue 1

Lionel Messi a stabilit un nou record la Paris Saint-Germain după meciul cu Angers. Singurii jucători care se mai pot lăuda cu o asemenea performanță.
22.04.2023 | 19:51
Leo Messi inca un record stabilit la PSG Doar doi jucatori au mai reusit asta in istoria Ligue 1
Lionel Messi a reușit 15 goluri și 15 pase decisive în 27 de meciuri în Ligue 1. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi scrie istorie în Ligue 1 după ce a oferit o pasă decisivă din nou pentru PSG în meciul cu Angers. Chiar dacă a ajuns la 35 de ani și viitorul său la Paris e incert, starul argentinian nu reduce motoarele.

Lionel Messi, bornă istorică în Ligue 1! A ajuns 15 goluri și 15 assist-uri în 27 de meciuri la PSG

Lionel Messi i-a oferit un assist lui Kylian Mbappe și campionul mondial a ajuns la 15 goluri și 15 pase decisive în acest sezon pentru parizieni, un record pentru campionatul Franței.

ADVERTISEMENT

OptaJean a scos în evidență faptul că doar doi jucători se mai pot lăuda cu performanța lui Lionel Messi în Hexagon. Este vorba despre belgianul Eden Hazard (20 de goluri și 16 asisst-uri în sezonul 2011-2012) și Kylian Mbappe (28 de goluri și 17 asisst-uri în sezonul trecut).

Cifrele lui Messi în acest sezon sunt cu mult față de primul său an pe Parc des Princes, când a reușit doar șase goluri și 15 pase de gol, iar argentinianul pare că va continua forma bună din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Messi e lider în Ligue 1 cu PSG și își poate încheia contractul cu un trofeu de campion. În acest sezon, atacantul are în total 20 de goluri și 19 pase decisive în 36 de meciuri.

Lionel Messi, aproape de revenirea la Barcelona. Catalanii pregătesc oferta pentru campionul mondial

Barcelona vede în Lionel Messi o adevărată mină de aur și cheia ieșirii din criza financiară profundă în care se află clubul. Conform Mundo Deportivo, catalanii pregătesc deja oferta pentru starul lui PSG, iar contractul va fi pe doi ani.

ADVERTISEMENT

Mutarea ar putea avea și un efect de marketing: „Rentabilitatea economică ar fi stratosferică”. Reîntoarcerea lui Messi la Barcelona le-ar putea aduce catalanilor venituri între 250 și 300 de milioane de euro.

Veniturile clubului ar crește astfel cu un procent uriaș de 25-30%, ceea ce spune multe despre ce reprezintă Messi pentru Barcelona. Lionel Messi este cotat la 45 de milioane conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Au apărut și alte indicii care arată că Lionel Messi își pregătește revenirea în Catalunia. Conform presei din Spania argentinianul s-ar fi decis să-și reînscrie copiii la o școală din Barcelona la care au mai studiat.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,98 este cota pentru „total goluri PSG: sub 3,5” la meciul PSG– Lorient

ADVERTISEMENT