Sport

Leo Messi, învins în SUA la 4 zile după ce a luat Balonul de Aur. Cine e transferul anului în MLS

Leo Messi a câștigat duelul cu Haaland pentru "Balonul de Aur", dar a fost învins de Georgios Giakoumakis în cursa pentru "transferul anului în MLS".
03.11.2023 | 09:21
Leo Messi invins in SUA la 4 zile dupa ce a luat Balonul de Aur Cine e transferul anului in MLS
Leo Messi a avut prestații fabuloase pentru Inter Miami în Leagues Cup. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-11-2023
07:21

Leo Messi nu este cel mai bun transfer al anului în MLS

Leo Messi nu a mai putut adăuga un nou premiu individual la colecție, după al optulea Balon de Aur. A primit mai puține voturi decât Georgios Giakoumakis, atacantul de la Atlanta, în lupta pentru “transferul anului în MLS”.

Messi primise nominalizare pentru această distincție deși a fost transferat abia în vară și nu a prins startul de sezon, care este în februarie. În plus, Inter Miami nici nu a prins locul în faza play-off a campionatului.

Giakoumakis, transferat de Atlanta în februarie, pentru 4 milioane de euro, a avut un parcurs de excepție. Are 17 goluri marcate în 30 de partide pentru formația din statul Georgia. Grecul are 28 de ani și a fost adus de la Celtic. A mai jucat pentru Platanias, AEK Atena, Venlo, OFI Creta și Gornik Zabrze.

Deși a jucat foarte puțin în această toamnă, din cauza unor probleme musculare, Leo Messi este în așteptarea premiilor individuale. Cel mai prețios dintre ele, Balonul de Aur 2023, ar urma să îi fie decernat pe 30 octombrie, la Paris.

Leo Messi, doi rivali pentru titlul de cea mai bună achiziție a sezonului în SUA. Pe cine trebuie să învingă

Presa internațională, inclusiv cunoscutul Fabrizio Romano, a făcut marele anunț. Lui Messi i s-a transmis deja că va primi al optulea Balon de Aur al carierei. L-a învins pe Erling Haaland pentru prestigiosul trofeu.

ADVERTISEMENT

Dar veștile bune nu se opresc aici pentru Messi. Starul lui Inter Miami a prins finala pentru titlul de “cea mai bună achiziție” a sezonului în SUA. La doar patru luni de când a semnat cu formația din Florida.

Dacă pentru Balonul de Aur l-a învins pe Haaland, Messi ar avea adversari ceva mai abodabili pentru distincția din SUA. Grecul Georgios Giakoumakis, de la Atlanta United, și germanul Eduard Lowen, de la St. Louis, sunt ceilalți doi finaliști.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, prestații senzaționale în primele meciuri în SUA. A câștigat Leagues Cup, apoi accidentările l-au chinuit în MLS

Leo Messi a avut un impact fabulos în SUA și a adus primul trofeu din istoria clubului, Leagues Cup, cu 10 goluri în primele sale șapte partide. Ulterior, nu a mai putut fi decisiv pentru Inter Miami și în MLS, din cauza unor probleme musculare. Doar un gol în 6 meciuri

Georgios Giakoumakis, atacant, 28 de ani, a ajuns la Atlanta în luna februarie, la începutul sezonului din MLS. A venit de la Celtic pentru 4 milioane de euro, iar în prezent este cotat la 5.000.000 euro. A marcat 17 goluri în 27 de partide în MLS, în vreme ce în Leagues Cup a jucat două meciuri, fără să înscrie.

ADVERTISEMENT

Eduard Lowen, mijlocaș central, 26 de ani, a fost transferat de la Saint Louis de la Hertha Berlin pentru 1 milion de euro. Este acum cotat la 4,5 milioane de euro. Are 7 goluri și 10 pase decisive în 33 de partide disputate până acum pentru Saint Louis.

Leo Messi nu va mai juca pentru Inter Miami până în februarie 2024. Mai are două partide pentru Argentina în 2023

Leo Messi nu s-a calificat pentru faza play-off din MLS, ceea ce înseamnă o lungă vacanță la echipa de club. Va relua pregătirile în luna ianuarie, iar noul sezon de MLS ar urma să înceapă în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Leo Messi mai are doar două partide de jucat în 2023, ambele pentru naționala Argentinei. “Pumele” vor înfrunta Uruguay pe 17 noiembrie, pe propriul teren, iar apoi Brazilia, în deplasare, pe 22 noiembrie.

 

ADVERTISEMENT