Sport

Leo Messi, scos din cursa pentru Balonul de Aur: ”M-am săturat să i-l dea lui”

Lupta pentru Balonul de Aur este una extrem de strânsă, dar Leo Messi pare să nu mai fie unul dintre favoriți în acest an.
16.10.2021 | 10:31
Leo Messi scos din cursa pentru Balonul de Aur Mam saturat sa il dea lui
ADVERTISEMENT

Starul celor de la PSG a câștigat primul său trofeu important cu naționala Argentinei, Copa America, dar a avut un an dezamăgitor la Barcelona.

Plecat de pe Camp Nou, ”Puricele” a ajuns în capitala Franței, dar încă nu s-a acomodat la noua sa formației și evoluțiile extraterestre se lasă încă așteptate.

ADVERTISEMENT

De ce nu vrea Patrice Evra ca Leo Messi să câștige Balonul de Aur

France Football a anunțat săptămâna trecută cei 30 de fotbaliști care se vor bate pentru mult râvnitul trofeu Balonul de Aur, iar Leo Messi nu putea să lipsească de pe această listă în ciuda faptului că nu a avut cel mai bun an al său.

Deși a câștigat primul său titlu major cu naționala Argentinei, Messi nu mai este printre favoriți, mulți specialiști considerând că bătălia se va da între polonezul Robert Lewandowski, francezul Karim Brenzema și italo-brazilianul Jorginho.

ADVERTISEMENT

Printre cei care îl lasă deoparte pe atacantul argentinian este și fostul fundaș al echipei Manchester United, Patrice Evra, care este de părere că acesta a avut un an dezamăgitor la Barcelona și nu ar trebui luat în calcul pentru trofeu.

Evra mizează pe doi jucători de la Chelsea

Fostul internațional francez, ajuns la 40 de ani, a avut o reacție extrem de categorică în timpul unui interviu pentru ESPN atunci când a fost întrebat dacă Leo Messi ar merita să câștige pentru a șaptea oară Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

”În opinia mea, Balonul de Aur trebuie să meargă anul ăsta la Kante sau Jorginho. M-am săturat să i-l dea lui Messi! Ce a câștigat el anul ăsta? Ok, Copa America. Dar cu Barcelona ce a făcut?”, a declarat Patrice Evra, conform Marca.

De altfel, chiar argentinianul de 34 de ani a recunoscut că are șanse mici să primească trofeul și, în opinia sa, favoriți sunt colegii săi de la PSG, Neymar și Kylian Mbappe, dar și atacanții lui Bayern Munchen și Real Madrid, Robert Lewandowski, respectiv Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Lewandowski e mare favorit

Dezamăgit de faptul că în 2020 nu s-a acordat Balonul de Aur, în care era mare favorit, Robert Lewandowski este încrezător că poate câștiga trofeul în acest an, considerând că performanțele sale vorbesc de la sine.

Antrenorul său de la Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, susține cu tărie că polonezul nu are cum să rateze acest titlu: ”Lewandowski merită Balonul de Aur și cred că trebuie să i-l dea pentru că în ultimii trei ani a fost incredibil și a fost superior oricărui alt jucător”.

În schimb, fostul mare atacant brazilian Ronaldo îl vede câștigător pe Karim Benzema: ”Fără îndoială, favoritul meu pentru Balonul de Aur este Benzema. Este cel mai bun atacant, e la un nivel înalt de 10 ani şi un campion”.

ADVERTISEMENT