Fotbal international

Leo Messi și Cristiano Ronaldo, regii ultimului deceniu! Împreună au marcat mai mult decât Manchester United

01.01.2020 | 18:17
Leo Messi si Cristiano Ronaldo regii ultimului deceniu Impreuna au marcat mai mult decat Manchester United
ADVERTISEMENT

Superstarurile Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt regii ultimului deceniu în fotbal, cei doi împărțindu-și în această perioadă Baloanele de Aur, cu excepția anului 2o18 când s-a impus croatul Luka Modric.

Leo Messi și Cristiano Ronaldo, regii ultimului deceniu

Ultimul deceniu ne-a arătat cu adevărat că Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt regii fotbalului prin ceea ce au reușit. Chiar dacă nu a câștigat nimic cu Argentina, ”Puricele” a ținut la un nivel înalt Barcelona. În schimb, portughezul și-a trecut în palmares titlul european cu naționala, dar și alte trofee cu Real Madrid și Juventus.

ADVERTISEMENT

Momentele de grație oferite pe marile stadioane ale lumii i-au adus în vârful ierarhie pe cei doi mari rivali, dar cifrele seci ne arată că adulația fanilor are o bază foarte clară.

Messi și Ronaldo, egali cu Arsenal

Între anii 2010 și 2019, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au marcat 704 goluri împreună, cu mult peste ce au reușit cluburi importante din Premier League.

ADVERTISEMENT

Într-un clasament făcut de englezi, cei doi fenomenali fotbaliști sunt la egalitate de goluri marcate în ultimul deceniu cu Arsenal Londra, formație care și-a trecut în palmares șase trofee: trei Cupe și trei Supercupe ale Angliei.

Doar City, Liverpool și Chelsea au marcat mai mult

În schimb, Messi și Ronaldo au reușit să marcheze împreună mai multe goluri decât două formații de legendă din Anglia. Astfel, Manchester United a reușit doar 688 de goluri, în timp ce Tottenham Hotspur stă și mai rău cu 657 de reușite.

ADVERTISEMENT

Doar trei echipe din Premier League au reușit să înscrie de mai multe ori decât cele două staruri. Este vorba de Manchester City (845 de goluri), care a crescut foarte mult după venirea lui Pep Guardiola, de ultima câștigătoare a Champions League, Liverpool, și surprinzător de Chelsea Londra, ultimele două cu câte 715 reușite.

Messi l-a ajutat pe Ronaldo să devină mai bun

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au avut un 2019 bun, însă starul argentinian a fost mai consecvent și putem spune fără urme de îndoială că a avut un sezon mai bun decât portughezul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat în vară pentru un post de televiziune din Portugalia, Cristiano Ronaldo a vorbit despre rivalitatea cu Lionel Messi și a declarat că argentinianul l-a făcut să fie un jucător mai bun.

ADVERTISEMENT