Life

Leon Dănăilă a dezvăluit cele trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Ce trebuie să faci în fiecare zi

Leon Dănăilă a dezvăluit cele trei reguli de aur pentru a avea un creier cât mai sănătos. Ce obiceiuri e bine să respecți zilnic.
29.11.2023 | 18:38
Leon Danaila a dezvaluit cele trei reguli de aur pentru un creier sanatos Ce trebuie sa faci in fiecare zi
Ce să faci pentru a-ți menține creierul sănătos. Sursa foto: Captură YouTube, Freepik – kjpargeter/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Leon Dănăilă a spus care sunt cele trei reguli de aur pentru a menține un creier sănătos. Este bine să respecți aceste obiceiuri pentru a preveni diverse probleme de sănătate.

Cele trei reguli de aur pentru a avea un creier sănătos, potrivit medicului Leon Dănăilă

Cunoscutul neurochirurg este unul dintre cei mai buni din domeniu din toată lumea și a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni, ce obicei e bine să respecți pentru a avea un organism sănătos.

ADVERTISEMENT

Numit de mulți drept “sculptorul de creiere”, după ce a studiat toată viața acest organ, Leon Dănăilă a explicat ce putem face pentru a-l menține sănătos cât mai mult timp.

Leon Dănăilă a explicat, în emisiunea moderată de Denise Rifai, cum funcționează creierul, organ care se transformă, de-a lungul timpului. Pentru a apărea noi neuroni, e nevoie de activități pentru a menține mintea activă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să avem grijă și la alimentație și să avem o dietă sănătoasă, care să conțină și pește. Odihna reprezintă un alt aspect important, de care trebuie să ținem cont.

Mai exact, e nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte pentru a ajuta la menținerea unui creier sănătos, după cum a explicat cunoscutul neurochirurg.

ADVERTISEMENT

Totodată, este esențial să facem mișcare regulat. Nu este nevoie neapărat de sală, ci și de plimbări în natură sau exerciții fizice acasă. Acestea vor contribui la o stare generală de sănătate.

Un alt aspect important este cunoașterea. Pentru a antrena creierul, e nevoie să fii în permanență în contact cu noutăți. E bine să faci activități noi, care te ajută să-ți menții creierul tânăr.

ADVERTISEMENT

“Trebuie exerciții fizice, trebuie să fii în contact cu tot ce este nou, trebuie să ai o mulțime de provocări, trebuie să ai un regim alimentar foarte sănătos. Regimul alimentar mediteraneean de obicei, cu pește, cu fructe de mare.

Trebuie să ai un somn foarte bun, să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, creierul are nevoie de odihnă. Și trebuie să fii mereu în contact cu noutăți ca să antrenezi creierul ca și un sportiv care își antrenează mușchii”, a spus medicul cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.

Ce să mănânci pentru a avea o viață lungă și sănătoasă

Medicul Leon Dănăilă a vorbit despre importanța unei diete sănătoase și a dezvăluit ce alimente e bine să fie incluse în aceasta. Potrivit neurochirurgului, nu trebuie să consumă doar fructe și legume, ci și carne și pește.

Vitamina B12, care se găsește în carne, este benefică pentru creier. Nu e nevoie, însă, să consumăm carne în exces, ci în cantități moderate, potrivit medicului.

Cele mai bune diete sunt regimul mediteraneean, regimul Okinawa, regimul împotriva hipertensiunii arteriale, dar și regimul japonez. Regimul din Occident, cel bazat pe produse fast-food, este cel mai nesănătos.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni