Sport

S-a retras cel mai galonat fotbalist din istoria lui River Plate! A jucat cu lacrimi în ochi, în ultimele secunde. Video

Unul dintre legendarii fotbaliști argentinieni ai perioadei contemporane, Leonardo Ponzio, a decis să se retragă din activitatea competițională, la aproape 40 de ani.
19.12.2021 | 18:00
Sa retras cel mai galonat fotbalist din istoria lui River Plate A jucat cu lacrimi in ochi in ultimele secunde Video
ADVERTISEMENT

River Plate a câștigat un nou titlu în fotbalul argentinian. “Milionarii” au trecut de Colon cu un categoric 4-0, în finala Trofeului Campionilor.

Ponzio, cel mai galonat fotbalist din istoria lui River Plate

Meciul cu Colon nu a fost o problemă pentru River Plate, echipa lui Marcelo Gallardo fiind într-o formă excelentă pe finalul de an.

ADVERTISEMENT

Momentul emoționant s-a produs aproape de fluierul de final, când, pentru 30 de secunde, pe teren a fost introdus Leonardo Ponzio, cel care, simbolic, a preluat și banderola de căpitan al echipei.

A fost ultima apariție a lui Ponzio într-un meci oficial, în tricoul lui River Plate. Acesta a fost aclamat la scenă deschisă de întregul stadion, având lacrimi în ochi. Antrenorul Gallardo l-a îmbrățișat pe fotbalistul care pe 29 ianuarie va împlini 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu succesul de aseară, numărul trofeelor pe care Ponzio le-a cucerit la River Plate a ajuns la 17, niciun alt fotbalist în istoria ”milionarilor” neavând asemenea palmares.

Leonardo Ponzio a câștigat de patru ori campionatul Argentinei cu River Plate (Clausura 2008, Torneo Final 2014, Superfinal 2014 și 2021), Cupa Argentinei de trei ori (2016, 2017 și 2019), Supercupa Argentinei de două ori (2017 și 2019), Copa Libertadores de două ori (2015 și 2018), Copa Sudamericana (2014), Recopa Sudamericana de trei ori (2015, 2016 și 2019), Suruga Bank Championship (Supercupa între câștigătoarea Copei Libertadores și campioana Japoniei în 2015), iar acum Trofeul Campionilor.

ADVERTISEMENT

Gallardo, antrenorul lui River Plate, este și el pe val, ajungând la 14 trofee câștigate cu River Plate.

Ponzio a jucat în liga secundă cu River Plate

Leonardo Ponzio este un veritabil simbol pentru River Plate. Acum 10 ani, după ce câștigase Cupa Spaniei cu Zaragoza, a revenit la River Plate, invocând motive personale.

ADVERTISEMENT

El a semnat atunci un contract cu clubul pe trei ani și jumătate, ajutând River Plate să promoveze din liga secundă, într-o perioadă neagră pentru emblematica echipă argentiniană.

Acesta a fost al doilea transfer al lui Ponzio de la Zaragoza la River Plate, după cel din 2006. Primul gol al lui Ponzio pentru River Plate a fost consemnat într-un meci de Copa Libertadores, în 2007, împotriva chilienilor de la Colo Colo.

De 8 ori selecționat în naționala Argentinei, Leonardo Ponzio este campion mondial cu Pumele la tineret U20.

Meci mare făcut de Alvarez

Momentul festiv al lui Ponzio a survenit după faze magice pe care le-a reușit atacantul Alvarez, cel considerat un urmaș al lui Messi.

Alvarez a deschis scorul în meciul împotriva lui Colon după o centrare venită de pe dreapta, la care a sprintat din spatele fundașului și a mângâiat efectiv mingea cu latul piciorului stâng. Al doilea gol al lui Alvarez a fost, de asemenea, foarte frumos. El a ajuns în vecinătatea porții, a șutat dintr-o zonă aglomerată, dar mingea respinsă a revenit la el, înscriind dintr-un unghi destul de mic.

Golul al treilea a venit după o acțiune a lui Alvarez finalizată cu șut în bară, iar Rolhaiser a urmărit și a marcat. Tabela a fost închisă de Carrascal, la o pasă magistrală a lui Alvarez.

Deja marile cluburi europene se bat pentru a-i obține semnătura lui Alvarez. Plecarea acestuia din Argentina, în acest context, este o chestiune de timp. Ultimul meci al lui Ponzio la River Plate ar putea fi și ultimul meci al lui Alvarez înaintea unui transfer în Europa.

River Plate, din sărbătoare în sărbătoare

După victoria cu Colon Santa Fe, suporterii fanatici de la River Plate au un nou motiv de fiesta. Recent antrenorul Gallardo a cântat la o reuniune cu suporterii, pentru celebrarea a trei ani de la câștigarea Copei Libertadores în finala cu Boca Juniors.

De asemenea, pe 14 decembrie, River Plate a celebrat și 35 de ani de la câștigarea Cupei Intercontinentale, asimilară de clubul argentinian cu titlul mondial, după o finală câștigată la Tokyo, 1-0 cu Steaua.

ADVERTISEMENT