Life

Lia Bugnar, devastatoare cu vedetele care aleg vulgaritatea: „Există azi căi foarte simple prin care să te umpli de bani”

Lia Bugnar ne-a spus ce fel de proiecte a refuzat până acum. Scenarista serialului „Clanul” nu suportă zona de facil sau hăhăiala fără sens, ca alte vedete.
21.11.2022 | 09:15
Lia Bugnar devastatoare cu vedetele care aleg vulgaritatea Exista azi cai foarte simple prin care sa te umpli de bani
Lia Bugnar, scenaristă, regizoare și actriță. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Lia Bugnar a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, ce fel de proiecte a refuzat până acum și ar refuza în continuare ca scenaristă. Actrița și regizoarea a recunoscut că au fost anumite oferte pe care le-a refuzat, întrucât este foarte atentă la publicul căreia i se adresează.

Lia Bugnar, despre proiectele pe care le-a refuzat până acum: „Știu că există căi foarte simple prin care să te umpli de bani”

Scenarista serialului „Clanul” de la PRO TV, pe care oamenii o pot admira în „Și cu pisica ce-ați făcut?” (printre alte piese de teatru) a fost fermă când a vorbit despre proiectele de care nu ar vrea să se lipească deloc. Lia nu suportă vulgaritatea, produsele ”artistice” făcute doar pentru consum, după cum ne-a mărturisit.

ADVERTISEMENT

„Am refuzat, da. Nu scriu nimic din ce mi-ar cere chin. Nimic din ce mi se pare un produs care prostește masele. Știu că există azi căi foarte simple prin care să te umpli de bani. Te duci în zona de facil, vulgar, hăhăială proastă, dai mulțimilor ce recunosc cel mai ușor și ce îngurgitează fară pic de efort și devii zeul lor.

Am refuzat și refuz să fac asta. Cred că gustul spectatorului, telespectatorului, omului care se uită la un produs artistic, e și rezultatul ofertei noastre. Dacă oferi numai furaj și deșeu, el va dezvolta o dependență pentru acestea. Dacă îi oferi ceva mai bun, va învăța să se regăsească și acolo”, a declarat Lia Bugnar pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Nici măcar meseria pe care o practic nu e o pasiune”

Întrebată dacă mai are și alte pasiuni în afară de munca pe care o face în lumea artistică, aceasta a zis că nici măcar faptul că scrie texte pentru seriale și piese de teatru nu reprezintă pentru ea vreo mare pasiune, ba chiar că nu prea îi place să scrie.

„N-am pasiuni. Nici măcar meseria pe care o practic nu e o pasiune. E doar felul în care trăiesc și sunt conștientă că e o variantă foarte norocoasă de a-ți trăi viața. Îmi place că am în jurul meu doar oameni aleși de mine și care se întâmplă să fie ieșiți din comun.

ADVERTISEMENT

Dar, dacă aș avea cum să duc un trai decent fără să fac nici teatru, nici altceva, probabil că n-aș mai face. Sunt un parazit înnăscut, am un talent în acest sens, dar n-am avut ocazia să mi-l manifest, pentru că am fost mereu nevoită să fac lucruri, ca să nu mor de foame la propriu”, ne-a mai zis Lia Bugnar.

Lia, 4 spectacole în București și unul la Sibiu, în perioada aceasta

La capitolul regizori preferați, Lia nu a putut să dea un nume de teamă că va uita pe cineva: „Sigur că nu pot să fac asta. Ar însemna să scriu o listă lungă și să am dup-aia coșmaruri că am uitat pe cineva. Sunt mulți, avem destui artiști pe care îi admir”.

ADVERTISEMENT

Lia Bugnar a oferit de curând un interviu amplu pentru FANATIK în care a vorbit, printre altele, despre experiența de la Asia Express, despre cât e de ușor sau de greu să scrie scenarii pentru teatru și televiziune, dar și ce i-a adus în plus colaborarea cu producătorii serialulul „Clanul de la PRO TV”.

Lia Bugnar are câteva spectacole de teatru în București precum „Și cu pisica ce-ați făcut?”, „Ce-avem noi aici?”, „Masculin-Feminin” și „Musca, paie și bătaie”, dar și unul la Sibiu, intitulat „Felii”.

ADVERTISEMENT