News

Liderul AUR, George Simion, atacă comasarea alegerilor. „Va fi haos, o să creeze foarte multe probleme în administraţiile locale din toată ţara”

Liderul AUR protestează împotriva comasării alegerilor. George Simion denunță implicarea unui serviciu secret în procesul electoral
05.03.2024 | 17:31
Liderul AUR George Simion ataca comasarea alegerilor Va fi haos o sa creeze foarte multe probleme in administratiile locale din toata tara
George Simion spune că se împiedică accesul reprezentanților AUR în secțiile de votare / Foto: Inquam Photos, Mălina Norocea
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul AUR, a criticat vehement, marți, proiectul ordonanței de urgență pentru comasarea alegerilor. Simion a acuzat că prevederile actului normativ îi împiedică pe reprezentanții AUR să aibă acces în secțiile de votare.

„Dedicație specială” pentru opoziție

„Avem probleme legate de redactarea acestei ordonanţe de urgenţă. Am văzut diferitele forme de redactare ale ei şi, în opinia noastră, este destinată şi are o dedicaţie specială pentru opoziţie. În momentul în care ai o regulă legată de prezenţa oamenilor în secţiile de vot şi schimbi această regulă ar trebui să existe o justificare”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT

„Până acum, partidele care aveau reprezentanţi actuali în Parlamentul European aveau şi reprezentanţi în secţiile de vot. De ce aţi modificat această regulă şi de ce regula este una pentru secţiile de vot din interiorul ţării (…) şi pentru secţiile de vot din afara ţării este regula veche, logică”, a condinuat liderul AUR.

Comasarea va crea „haos și foarte multe probleme”

Potrivit lui Simion, comasarea alegerilor, locale și europarlamentare, înseamnă „haos, o să creeze foarte multe probleme în administraţiile locale din toată ţara”, în condițiile în care pe o perioadă de patru luni va exista un primar în funcție și unul ales, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a denunțat și implicarea „mai mare” a STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) în procesul electoral. „Se vorbeşte în lege de o certificare a membrilor secţiilor de vot, a tuturor membrilor secţiilor de vot. Practic ţi se dă un certificat, vom vedea în normele de aplicare şi în acte normative ulterioare cum se va întâmpla lucrul acesta”. 

George Simion a criticat și faptul că „un serviciu secret este implicat în procesul de certificare a tuturor membrilor din comisia de vot”. „De ce este implicat un serviciu secret în procesul de certificare a tuturor membrilor din comisia de vot.

ADVERTISEMENT

Adică trebuie să-mi aprobe STS-ul membrii de partid care îmi păzesc votul. Şi, nu în ultimul rând, vrem să vedem care este raţiunea acestor alegeri comasate, spun ei, anticipate, am spune noi, făcute de frică”, a declarat liderul AUR.