Sport

Liga 2 etapa a 9-a. Petrolul, victorie facilă cu Șelimbăr. “Lupii” revin pe primul loc. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații despre partidele etapei a 9-a din Liga 2, programate a se desfășura în perioada 30 septembrie - 3 octombrie.
Liga 2 etapa a 9a Petrolul victorie facila cu Selimbar Lupii revin pe primul loc Video
Seto Takayuki speră să o readucă pe Petrolul pe primul loc în Liga 2. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-10-2021
08:01

Liga 2, etapa a 9-a. Petrolul - Șelimbăr 3-0. "Lupii" sunt pe primul loc

Duminică, 3 octombrie, ora 11:00
FINAL: Petrolul – Șelimbăr 3-0

Joi, 30 septembrie, ora 17:00
Concordia Chiajna – Unirea Dej 1-0
Vineri, 1 octombrie, ora 16:00
Hermannstadt – Ripensia 2-2
Sâmbătă, 2 octombrie, ora 11:00
Unirea Constanța – Csikszereda 1-2
Astra Giurgiu – FC Brașov 2-0
FC Buzău – Viitorul Tg. Jiu 1-1
Politehnica Iași – Metaloglobus 0-1
ora 11:30 CSA Steaua – Dunărea Călărași 3-0
ora 14:00 U Cluj – Unirea Slobozia 2-0
ora 15:00 Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 2-0

30-09-2021
13:25

Costel Enache și-a anunțat plecarea de la Poli Iași: „Eu sunt responsabil pentru tot ce se întâmplă”

Costel Enache și-a anunțat demisia de la Poli Iași imediat după fluierul final al partidei pierdute pe teren propriu, scor 0-1, în fața celor de la Metaloglobus. Potrivit spuselor sale, decizia a fost luată încă de vineri, 1 octombrie.

Încă de ieri am avut o discuție cu domnul președinte și cu domnul vicepreședinte, le-am spus de ieri că îmi asum în totalitate tot ce se întâmplă, că pentru mine acesta va fi ultimul meci. Eu sper să ia în considerare dorința mea și sper să găsim o soluție corectă.

Lucrurile nu se desfășoară așa într-un fenomen normal, fotbalul e un proces și e nevoie de timp, de niște mecanisme în cadrul clubului. Eu sunt totuși responsabil pentru tot ce se întâmplă. Îmi reproșez că nu am fost atent la modul cum se construiește un lot, dar nici nu am avut resurse, e adevărat.

Am fost prea sentimental și mi-am schimbat un pic viziunea despre ce a trebuit să facem în foarte scurt timp. Așa se întâmplă în viață, dai suflet și primești palme. Așa sunt eu, masochist. Dau mult fotbalului și vine foarte puțin înapoi.

Eu îmi țin punctul de vedere, sper să ajungem la o înțelegere. Îmi asum faptul că am acceptat prea ușor jucători alintați, aș fi vrut să construim un lot de jucători care luptă și muncesc, care sunt devotați clubului și nu e-ului individual. Asta e greșeala mea”, a declarat tehnicianul de 48 de ani.

Etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii 2, sezon care cuprinde 19 runde, fără retur, direct apoi play-off și play-out, are loc începând de joi, 30 septembrie și până duminică, 3 octombrie, inclusiv.

Nu există niciun meci direct între formațiile clasate actualmente pe primele șase locuri, dar asta nu înseamnă că partidele nu pot fi spectaculoase și generatoare de rezultate mai puțin scontate.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 9-a din Liga 2

  • Joi, 30 septembrie, ora 17:00
  • Concordia Chiajna – Unirea Dej
  • Vineri, 1 octombrie, ora 16:00
  • Hermannstadt – Ripensia
  • Sâmbătă, 2 octombrie, ora 11:00
  • Unirea Constanța – Csikszereda
  • Astra Giurgiu – FC Brașov
  • FC Buzău – Viitorul Tg. Jiu
  • Politehnica Iași – Metaloglobus
  • ora 11:30 CSA Steaua – Dunărea Călărași
  • ora 14:00 U Cluj – Unirea Slobozia
  • ora 15:00 Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila
  • Duminică, 3 octombrie, ora 11:00
  • Petrolul – Șelimbăr

Dintre formațiile pe care oamenii de fotbal le vedeau serios implicate înainte de startul sezonului în lupta pentru play-off doar două nu se regăsesc în primele șase, având evoluții departe de așteptări și una a decis chiar separarea de antrenorul cu care a început campionatul. Este vorba despre două dintre echipele prezente în play-off-ul ediției anterioare, Politehnica Timișoara, care își va numi un nou tehnician, și Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Alte două echipe importante, Astra Giurgiu, neașteptata retrogradată la finele ultimului sezon de Liga 1, și Dunărea Călărași, care a jucat baraj de promovare cu Voluntari, se zbat în subsol, Astra mai având încă de recuperat un punct din cele opt de penalizare cu care a început sezonul. Cauza prăbușirii este de ordin financiar, ceea ce a făcut ca jucătorii cei mai buni să își caute și să își găsească alte echipe.

Chiajna și Hermannstadt joacă joi și respectiv vineri

Runda a noua debutează joi, 30 septembrie, cu un meci foarte interesant, Concordia Chiajna – Unirea Dej, nou promovata având evoluții foarte bune până acum și ocupând locul 9. Echipa lui Claudiu Niculescu este una dintre marile candidate la play-off, dar partida cu dejenii nu va fi deloc ușoară, pentru că oaspeții au în lot mai mulți jucători provenind de la U Cluj și CFR Cluj, din rândul fotbaliștilor tineri.

ADVERTISEMENT

Vineri, 1 octombrie, se joacă o altă partidă din zona fotoliului de lider, ocupat de Petrolul, dar fără un avans deosebit. Este vorba de meciul de la Mediaș, dintre Hermannstadt și Ripensia Timișoara. Bănățenii, de obicei un adversar incomod în deplasare, au în acest sezon un succes la Șelimbăr și două eșecuri, la același scor, 0-2, la CSA Steaua și Petrolul. Sibienii, alături de Petrolul și de U Cluj, au punctaj maxim, patru din patru, în calitate de gazde.

FC Buzău, cinci victorii consecutive

Ca de obicei, grosul etapei se desfășoară sâmbătă. la ora matineului. La Giurgiu, Astra trebuie să forțeze victoria unui FC Brașov aflat într-un oarecare reviriment, dar gazdele au mare nevoie de cele trei puncte, pentru a trece de granița celor opt puncte de penalizare și a face primele puncte în clasament în nouă etape.

ADVERTISEMENT

FC Buzău, una dintre cele mai în formă echipe, cu victorie pe linie ca și Petrolul în ultimele cinci etape, are toate șansele să o bifeze pe cea de-a șasea, pentru că evoluează acasă, pe stadionul din Crâng, în compania unui Viitorul Tg. Jiu doar amintirea formației care în primăvară juca semifinala Cupei României cu Craiova.

Politehnica Iași – Metaloglobus, cea mai echilibrată dispută a rundei

Tot sâmbătă, de la ora 11:00, avem o partidă foarte promițătoare în Copou. Politehnica Iași, care vine după victoria cu 3-2 de la Călărași, întâlnește acasă pe Metaloglobus, formație care etapa precedentă a furnizat în sens negativ cea mai mare surpriză a stagiunii, pierzând acasă cu 4-1 în fața Unirii Constanța, care avea cotă de 22.00 pentru o victorie!

Acum dobrogenii revin pe așa zisul teren propriu de la Techerghiol pentru o partidă foarte grea, pentru că musafirul se numește Csikszereda și ciucanii au mare nevoie de puncte pentru a urca spre zona de play-off. E greu de crezut că Unirea Constanța ar putea lega două victorii consecutive la echipe grele din eșalonul secund.

Petrolul încheie etapa a 9-a cu un meci acasă

U Cluj, formație cu punctaj maxim acasă, va juca împotriva Unirii Slobozia, care după startul fulminant în ultimele etape a coborât mult ștacheta și a ieșit din zona play-off. Ardelenii pot adăuga alte trei puncte în propriul fief, mai ales că jucătorii au fost avertizați de conducere că dacă sezonul acesta nu va fi prins play-off-ul vor avea loc schimbări majore la club.

Liderul Petrolul închide etapa duminică, 3 octombrie, cu o partidă aparent facilă pe teren propriu, pentru că pe stadionul Ilie Oană va sosi nou promovata Șelimbăr. E adevărat că echipa din județul Sibiu joacă foarte curajos și a reușit chiar un 0-0 la București cu CSA Steaua, dar Petrolul pare a fi momentan echipa cea mai puternică din eșalonul secund, cu șase victorii consecutive.

ADVERTISEMENT