News

Ligia Deca anunță un sprijin financiar pentru școli. Ce se va întâmpla cu programul Săptămâna Verde

Școlile din România vor beneficia de un sprijin financiar. Cum va fi acordat acesta, precizările ministrului Educației, Ligia Deca
22.08.2023 | 16:01
Ligia Deca anunta un sprijin financiar pentru scoli Ce se va intampla cu programul Saptamana Verde
Ligia Deca, anunț pentru școli. Va fi acordat un sprijin financiar. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ligia Deca anunță un sprijin financiar pentru școlile din România, începând cu următorul an școlar. Vestea a fost dată de ministrul Educației, marți, în timpul unor declarații făcute în cadrul campaniei “Reciclăm în România”, organizată de Ministerul Mediului.

Ligia Deca, anunț pentru elevi. Va fi acordat un sprijin financiar pentru școli

Potrivit ministrului Ligia Deca, banii vor fi oferiți unităților de învățământ cu prilejul desfășurării programului Săptămâna Verde. Mai exact, vor fi alocați pentru deplasările sau resursele necesare în anumite activități.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a vorbit și despre platforma saptamanaverde.edu.ro. Profesorii și elevii pot găsi aici diverse idei de activități, trasee educative sau instituții cu care pot iniția colaborări, în vederea desfășurării activităților practice.

„Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro.

ADVERTISEMENT

Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a transmis Ligia Deca, conform News.ro.

„Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi”

În ceea ce privește acordarea sprijinului financiar, acesta va fi posibil printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar și alte instituții, precizează ministrul.

ADVERTISEMENT

În acest fel, Ligia Deca spune că speră să se observe nu doar o creștere a resurselor, ci și a elevilor și tinerilor interesați de protecția mediului. Ministrul Educației mai spune feed-backul primit după primul an de implementare va fi luat în calcul.

„Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi. Am preluat feed-backul după primul an de implementare. Știm cu toţii că începutul nu e niciodată simplu şi nici perfect. Tot feed-backul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul şi mai mult.

ADVERTISEMENT

În parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediului Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a adăugat ministrul Ligia Deca.

ADVERTISEMENT