News

Ligia Deca anunță un sprijin financiar pentru școli. Ce se va întâmpla cu programul Săptămâna Verde

Școlile din România vor beneficia de un sprijin financiar. Cum va fi acordat acesta, precizările ministrului Educației, Ligia Deca
22.08.2023 | 16:01
Ligia Deca anunta un sprijin financiar pentru scoli Ce se va intampla cu programul Saptamana Verde
Ligia Deca, anunț pentru școli. Va fi acordat un sprijin financiar. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ligia Deca anunță un sprijin financiar pentru școlile din România, începând cu următorul an școlar. Vestea a fost dată de ministrul Educației, marți, în timpul unor declarații făcute în cadrul campaniei “Reciclăm în România”, organizată de Ministerul Mediului.

Ligia Deca, anunț pentru elevi. Va fi acordat un sprijin financiar pentru școli

Potrivit ministrului Ligia Deca, banii vor fi oferiți unităților de învățământ cu prilejul desfășurării programului Săptămâna Verde. Mai exact, vor fi alocați pentru deplasările sau resursele necesare în anumite activități.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a vorbit și despre platforma saptamanaverde.edu.ro. Profesorii și elevii pot găsi aici diverse idei de activități, trasee educative sau instituții cu care pot iniția colaborări, în vederea desfășurării activităților practice.

„Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro.

ADVERTISEMENT

Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a transmis Ligia Deca, conform News.ro.

„Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi”

În ceea ce privește acordarea sprijinului financiar, acesta va fi posibil printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar și alte instituții, precizează ministrul.

ADVERTISEMENT

În acest fel, Ligia Deca spune că speră să se observe nu doar o creștere a resurselor, ci și a elevilor și tinerilor interesați de protecția mediului. Ministrul Educației mai spune feed-backul primit după primul an de implementare va fi luat în calcul.

„Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi. Am preluat feed-backul după primul an de implementare. Știm cu toţii că începutul nu e niciodată simplu şi nici perfect. Tot feed-backul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul şi mai mult.

ADVERTISEMENT

În parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediului Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a adăugat ministrul Ligia Deca.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României