Life

Lili Sandu de la Vorbește Lumea, chinuită de trauma bolii de care a aflat la 28 de ani! A avut parte de o minune

Lili Sandu de la Vorbește Lumea a vorbit deschis despre trauma pe care a avut-o la 28 de ani, atunci când a aflat că suferă de o boală grea.
23.03.2023 | 13:35
Lili Sandu de la Vorbeste Lumea chinuita de trauma bolii de care a aflat la 28 de ani A avut parte de o minune
Cu ce boală a fost diagnosticată Lili Sandu. Avea doar 28 de ani. Foto: captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Lili Sandu a făcut dezvăluiri despre boala care i-a schimbat viața radical. Vedeta de la Pro TV a suferit de ovare polichistice și a crezut că nu va putea fi niciodată mamă. Prezentatoarea de Vorbește lumea a explicat cum a trecut peste momentele cumplite.

Lili Sandu de la Vorbește Lumea, boala care i-a schimbat viața. Diagnosticul crunt primit de vedeta de la Pro TV

Lili Sandu de la Vorbește Lumea a devenit mamă după 40 de ani și unii s-au grăbit să o judece pe vedeta de la Pro TV. Ce nu știu multe persoane este faptul că, pe când avea 28 de ani, prezentatoarea de televiziune a fost diagnosticată cu o boală cumplită.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre sindromul ovarelor polichistice, o afecțiune medicală care afectează un număr mare de femei și care poate duce la infertilitate. Lili Sandu a mărturisit, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, că și ei i s-a spus că nu va putea avea copii.

„Am fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice. Pe vremea aia se știa ceva despre asta. Dar nu foarte multe lucruri. Ideea este că asta a dus a faptul că am  fost diagnosticată cu o premenopauză. Exact la 28 de ani… Infertilitate și așa mai departe”, a spus vedeta care a înlocuit-o pe Adela Popescu la Vorbește lumea.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat Lili Sandu când a aflat de ce afecțiune suferă: „M-am speriat”

Lili Sandu a dezvăluit că atunci când a primit diagnosticul din partea medicilor s-a speriat. Vedeta Pro TV a căutat tot felul de soluții pentru boala sa. Ceea ce a salvat a fost, după spusele sale, alimentația.

Pentru a se vindeca și a duce o viață normală, Lili Sandu a apelat la ajutorul nutriției. Ea a scăpat de boală după ce a adoptat un regim alimentar bazat pe produse vegane și a eliminat lactatele din dieta sa.

ADVERTISEMENT

„Au fost lucruri care m-au speriat în acel moment și, ulterior, am aflat că foarte multe femei, până și în ziua de astăzi, de acest sindrom al ovarelor micropolichistice. Alimentația a fost cea care m-a ajutat pe mine, cea care m-a îndrumat către nutriție.

Nutriția m-a salvat. Indiferent de medicamentele și de teoriile doctorilor la vremea respectivă, faptul că am devenit vegană, că am renunțat la lactate, la lactoză, asta pe mine m-a ajutat foarte mult”, a spus Lili Sandu cu privire la boala sa.

ADVERTISEMENT

Ce este sindromul ovarelor polichistice, boala de care a suferit Lili Sandu

Nutriționistul Sonia Burtic, a explicat ce este sindromul ovarelor polichistice. Medicul specialist a dezvăluit care sunt primele simptome ale bolii de care a suferit și Lili Sandu. Vedeta le-a recunoscut imediat.

„Sindromul ovarului polichistic este legat de o perturbare hormonală. De-a lungul experienței mele, multe dintre pacientele cu care am lucrat și cu care lucrez au apelat la mine și pentru kilogramele în plus, dar mai ales la recomandarea medicului ginecolog.

Pot să nu existe aceste chisturi, dar să fii diagnosticată cu acest sindrom. În general, pacienta se plânge de creștere în greutate. Nu doar că se îngrașă și devine supraponderală, contrar faptului că se înfometează, ea continuă să se îngrașe. Acesta este un semn de alarmă des întâlnit.

Pe urmă acneea, depresia, anxietatea, pentru că vorbim de o dereglare hormonală. Tulburări de somn, insomniile. Pe urmă, un par excesiv în zone nedorite, tulburări ale menstruației. Și toate aceste simptome creează un tablou care ar trebui să ne atragă atenția”, a spus nutriționistul la Vorbește lumea. 

ADVERTISEMENT