News

Limbajul corporal al întâlnirii Vladimir Putin – Xi Jinping, explicat de specialiști. Cine a dominat întâlnirea de la Moscova 

Specialiștii au explicat limbajul corporal al întâlnirii Vladimir Putin - Xi Jinping. Cine a dominat întâlnirea de la Moscova.
22.03.2023 | 08:59
Limbajul corporal al intalnirii Vladimir Putin  Xi Jinping explicat de specialisti Cine a dominat intalnirea de la Moscova
Limbajul corporal al întâlnirii Vladimir Putin - Xi Jinping. Liderul rus, privit de chinez ca un ”frate mai mic”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Limbajul corporal al întâlnirii Vladimir Putin – Xi Jinping a fost un aspect extrem de interesant în aceste zile. Specialiștii în citirea gesturilor corporale explică cine a dominat summitul celor doi președinți din această săptămână.

Limbajul corporal al întâlnirii Vladimir Putin – Xi Jinping. Liderul rus, privit de chinez ca un ”frate mai mic”

Întreaga lume a fost cu ochii pe Moscova în ultimele două zile. În Capitala Rusiei a avut loc cea mai importantă întâlnire la nivel înalt din acest debut de an: Vladimir Putin – Xi Jinping.

ADVERTISEMENT

Totul a fost sub lupa specialiștilor când vine vorba de întâlnirea de la Kremlin. Analiștii politici au vrut să vadă ce poziție are China în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina. Cum era de așteptat, declarațiile celor doi lideri nu au fost extrem de explicite pe acest subiect.

Întâlnirea Putin – Xi a fost privită și din punct de vedere al limbajului corporal al celor doi președinți. Experții vin cu o serie de concluzii interesante despre ceea ce a arătat comportamentul fiecăruia dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Un specialist în limbajul corpului a declarat că președintele chinez Xi Jinping l-a privit pe omologul său rus Vladimir Putin ”ca pe un frate mai mic” la prima întâlnire televizată de luni, de la Moscova, scrie DailyMail.

Expertul este de părere că Xi a părut mai relaxat și mai dominator. Acesta a vorbit și de alte semne care arată că liderul chinez deține acum toată puterea. Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions, din Singapore, a remarcat că liderul de la Beijing l-a devansat pe Putin cu o fracţiune de secundă atunci când i-a întins mâna, sugerând că ”deşi este cel care vizitează Moscova, el este cel care va prelua conducerea în această relaţie”.

ADVERTISEMENT

Expert: ”Putin agitat, Xi liniștit și încrezător”

O opinie similară a avut și Louise Mahler, un expert australian în limbajul corporal şi în comportamentul liderilor. Aceasta a sesizat că, la întâlnirea de luni, Xi şi-a pus mâna peste cea a lui Putin. Gestul semnifică o măsură de dominare în această relaţie.

Ulterior, când a avut loc schimbul de replici dintre cei doi președinți, Mahler a observat că Putin s-a aplecat. Liderul de la Kremlin şi-a mişcat piciorul, şi-a strâns pumnul şi s-a uitat la podea. Asta ar indica o oarecare agitaţie. În opoziție, Xi părea ”relaxat şi încrezător”.

ADVERTISEMENT

Leong a observat aceleaşi ticuri la Putin, contrastând cu un comportament relaxat în aparenţă. ”Dacă îl compari cu Xi, Xi este omul de stat calm”, a spus ea. ”Are multă gravitate, un contact vizual excelent, se uită la Putin aşa cum se uită un frate mai mare la un partener mai mic, mai tânăr”, spune experta.

De notat că Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, este cu câteva luni mai în vârstă decât Xi (69 de ani). Rusul a petrecut o perioadă dublă în fruntea statului rus, în raport cu omologul său de la Beijing.

ADVERTISEMENT