Sport

Lionel Messi, aproape de un nou trofeu. Cristiano Ronaldo nu l-a câștigat niciodată

Lionel Messi e aproape să obțină o nouă distincție individuală, pe care Cristiano Ronaldo nu a reușit să o câștige niciodată
27.02.2024 | 15:24
Lionel Messi aproape de un nou trofeu Cristiano Ronaldo nu la castigat niciodata
Lionel Messi a câștigat de 2 ori Laureus World Sports Awards. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost nominalizat la premiul sportivul anului 2023 în cadrul galei Laureus World Sports Awards. Starul lui Inter Miami și campionul mondial cu naționala Argentinei ar putea câștiga pentru a treia oară această distincție.

Lionel Messi, nominalizat pentru titlul de cel mai bun sportiv al anului 2023

Lionel Messi se bate pentru acest trofeu cu Novak Djokovic, liderul din clasamentul ATP și pilotul Max Verstapen, campion în ultimii trei ani la Formula 1.

ADVERTISEMENT

Gala Laureus World Sports Awards este echivalentul Oscarurilor din cinematografie în lumea sporturilor. Pentru marele trofeu se vor mai bate însă și Erling Haaland, câștigător al Premier League, Cupei Angliei și Ligii Campionilor cu Manchester City, Noah Lyles, campionul mondial la 100 de metri și Armand Duplantis, campionul mondial la săritura cu prăjina.

Starul lui Inter Miami a reușit să mai câștige de două ori acest trofeu, spre deosebire de marele său rival, Cristiano Ronaldo. Argentinianul se află însă în spatele lui Usain Bolt (4 trofee), Novak Djokovic (4 trofee) și Roger Federer (5 trofee).

ADVERTISEMENT

Messi se află la egalitate cu alți mari sportivi în clasamentul trofeelor. Michael Schumacher (Formula 1), Tiger Woods (golf) și Rafael Nadal (tenis) au câștigat tot de două ori Laureus World Sports Awards.

Novak Djokovic a explicat cât de specială este această gală pentru sportivi: „Anul acesta, ca întotdeauna, sunt copleșit de calitatea sportivilor alături de care sunt nominalizat. Acesta este ceea ce face ca premiile Laureus să fie atât de speciale pentru noi și de ce vrem să câștigăm la fel de mult ca atunci când concuram”, a spus tenismenul pentru laureus.com.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar putea face din nou echipă cu Philippe Coutinho la Inter Miami

Lionel Messi a jucat cu Philippe Coutinho la Barcelona. Fostul mijlocaș al catalanilor împrumutat de Aston Villa la clubul qatarez Al-Duhail a vorbit despre o posibilă plecare la Inter Miami.

„Mă gândesc doar la prezent. Vreau să fiu bine, să mă pregătesc bine, să fac meciuri bune, să mă bucur de fotbal. Nu știm niciodată ce se va întâmpla în viitor.

ADVERTISEMENT

Numele meu apare mereu în ziare, unde se vorbește despre toate, bune și rele. Încerc să nu le dau atenție și sunt preocupat să îmi fac treaba bine și să mă bucur de ea”, a spus brazilianul conform goal.com.

Coutinho are șanse mici însă să ajungă la Inter Miami în această iarnă, mai ales că americanii tocmai l-au transferat pe mijlocașul argentinian Federico Redondo pentru a suplini absența lui Facundo Farias, accidentat până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT