Fotbal international

Lionel Messi, gol în Argentina – Australia, meciul 1.000 din carieră! E la prima reuşită în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial. Video

Lionel Messi a deschis scorul în Argentina - Australia, meciul cu numărul 1.000 din carieră. Este prima oară când înscrie în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial.
03.12.2022 | 21:48
Lionel Messi gol in Argentina  Australia meciul 1000 din cariera E la prima reusita in fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial Video
Lionel Messi a marcat în Argentina - Australia, meciul 1.000 din carieră
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a reuşit să înscrie al treilea său gol la Campionatul Mondial 2022, după ce a deschis scorul în Argentina – Australia. Reuşita din optimile de finală vine la meciul 1.000 din cariera fotbalistului de 35 de ani.

Lionel Messi a înscris în Argentina – Australia, meciul 1.000 dintr-o carieră stelară

În minutul 35 al meciului Argentina – Australia, Alexis Mac Allister a şutat din afara careului, mingea l-a lovit pe Nicolás Otamendi şi a ajuns la Lionel Messi. Starul argentinian l-a învins pe Mathew Ryan cu uşurinţă şi nebunia s-a dezlănţuit pe stadionul “Ahmad bin Ali”.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a mai înscris la acest Campionat Mondial în meciurile Argentina – Arabia Saudită 1-2 şi Argentina – Mexic 2-0, când a oferit şi o pasă de gol. Fotbalistul de 35 de ani a ratat o lovitură de la 11 metri în victoria cu Polonia, scor 2-0, în ultimul meci din faza grupelor.

Imediat după gol, fanii Argentinei de pe stadionul “Ahmad bin Ali” au început să-i scandeze numele lui Lionel Messi, iar atmosfera a devenit rapid una asemănătoare cu cea de la meciurile din America de Sud.

ADVERTISEMENT

După golul marcat în meciul cu Australia, Lionel Messi a ajuns la 94 de reuşite în tricoul naţionalei Argentinei, pentru care a strâns 169 de selecţii. Partida din optimile de finală este cu numărul 1.000 pentru “La Pulga”.

  • 778 meciuri pentru Barcelona
  • 53 meciuri pentru PSG
  • 168 selecţii la naţionala Argentinei

Lionel Messi, la primul gol în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial

Până la Campionatul Mondial 2022, Lionel Messi nu reuşise să marcheze niciun gol în fazele eliminatorii ale celei mai importante competiţii. La ediţia din 2006, când Argentina fost eliminată în sferturile de finală, Leo a bifat 36 de minute în optimi, cu Mexic, şi a fost rezervă neutilizată în partida cu Germania.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial 2010, Argentina a părăsit din nou turneul în sferturile de finală. În optimi, în victoria cu Mexic, scor 3-1, Lionel Messi a reuşit să ofere un assist la reuşita lui Carlos Tevez. Contra Germaniei, în înfrângerea cu 0-4 din sferturi, atacantul a avut o evoluţie ştearsă, la fel ca şi colegii lui.

În 2014, la Mondialul din Brazilia, Argentina a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Germania, după un gol al lui Mario Gotze. În fazele eliminatorii de la acea ediţie, “La Pulga” oferise o pasă de gol în Argentina – Elveţia 1-0, în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi şi Argentina au părăsit rapid Campionatul Mondial 2018, după înfrângerea în faţa Franţei, din optimile de finală, scor 3-4. Vedeta lui PSG a pasat decisiv la două dintre cele trei reuşite ale “pumelor” din acel meci.

ADVERTISEMENT