Sport

Lionel Messi, la primul meci în Liga Campionilor pentru PSG! Parizienii prezintă noua tripletă fantastică. Video

Lionel Messi e pregătit să debuteze în Champions League cu PSG.
15.09.2021 | 20:52
Lionel Messi la primul meci in Liga Campionilor pentru PSG Parizienii prezinta noua tripleta fantastica Video
ADVERTISEMENT

Starul argentinian va fi titular în echipa vicecampioanei Franței pentru duelul cu Club Brugge, din grupele Champions League, dar trupa lui Mauricio Pochettino va avea și alte surprize.

PSG va juca în atac cu noua tripletă fantastică din fotbalul european, adică Messi-Mbappe-Neymar, tripletă pe care microbiștii din toată lumea așteaptă să o vadă la treabă.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, la primul meci în Liga Campionilor pentru PSG

Lionel Messi a debutat pentru PSG, însă acum, starul argentinian își va face și debutul pentru vicecampioana Franței în UEFA Champions League, competiție, pe care vrea să o câștige din nou.

Dorința arzătoare nu este doar de partea lui Messi, ci și PSG își dorește nespus de mult să pună mâna pe marele trofeu, iar dacă vor reuși, vor deveni a doua formație din Franța care obține o astfel de performanță, după Olympique Marseille în 1993.

ADVERTISEMENT

De altfel, PSG a fost aproape să câștige trofeul în sezonul 2019-2020, când a pierdut finala cu Bayern Munchen, scor 0-1, Thomas Tuchel fiind antrenorul parizienilor în acea perioadă, ulterior tehnicianul a câștigat trofeul UCL, dar din postura de antrenor al lui Chelsea (sezonul 2020-2021).

Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona a fost un adevărat șoc al verii, iar starul argentinian nu vine doar cu numele la PSG, ci și cu niște cifre impresionante, mai ales în Champions League, competiție pe care parizienii vor să o cucerească în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Lionel Messi în Champions League:

  • Meciuri: 149
  • Goluri: 120
  • Pase decisive: 41

Echipa de start a PSG-ului pentru meciul cu Club Brugge:

  • PSG: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Herrera, Wijnaldum, Paredes – Messi, Mbappe, Neymar. Rezerve: Donnarumma, Danilo, Draxler, Icardi, Kehrer, Lettelier, Mendes, Alloh, Bitshiabu, Bitumazala. Antrenor: Mauricio Pochettino 

PSG, efort imens pentru a câștiga Champions League

Perioada de vară de mercato a oferit un adevărat show „marca PSG”, în care șefii qatarezi ai clubului nu au făcut transferuri neapărat pe sume mari de bani, având în vedere și pericolul depășirii fair-play-ului financiar, însă a luat jucători de top, liber de contract, sumele imense de bani fiind oferite în salarii și prime de instalare.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana Franței a efectuat doar trei transferuri pe bani, fiind vorba despre Achraf Hakimi, adus de la Inter Milano, Danilo Pereira, cumpărat definitiv de la FC Porto și Nuno Mendes, împrumutat de la Sporting Lisabona.

Ce transferuri a făcut PSG în vară:

  • Achraf Hakimi60.000.000 de euro (venit de la Inter Milano)
  • Danilo Pereira16.000.000 de euro (cumpărat definitiv de la FC Porto)
  • Nuno Mendes7.000.000 de euro (împrumutat de la Sporting Lisabona, cu obligativitate de cumpărare la finalul sezonului)
  • Lionel Messi – venit liber de contract de la Barcelona
  • Gianluigi Donnarumma – venit liber de contract de la AC Milan
  • Giorginio Wijnaldum – venit liber de contract de la Liverpool
  • Sergio Ramos – venit liber de contract de la Real Madrid

Acum, toți suporterii lui PSG așteaptă să vadă la treabă tripleta ofensivă formată din Messi-Mbappe-Neymar, despre care speră să depășească în rezultate și trofee performanțele recente ale unei alte triplete legendare, și anume celebra MSN (Messi-Suarez-Neymar), tripleta fiind aproape aceeași, doar Mbapp este noutatea față de perioada în care Messi și Neymar evoluau la Barcelona.

  • 34 de ani are Lionel Messi
  • 80.000.000 de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT