Sport

Lionel Messi și-a donat al optulea Balon de Aur! Unde a ajuns prestigiosul trofeu

La patru luni de când câștiga Balonul de Aur pentru a opta oară, Leo Messi a decis să se despartă de trofeul oferit de France Football.
21.02.2024 | 13:11
Lionel Messi sia donat al optulea Balon de Aur Unde a ajuns prestigiosul trofeu
Leo Messi a prezentat Balonul de Aur în fața fanilor lui Inter Miami, dar a trimis trofeul la Barcelona. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 30 octombrie 2023, Lionel Messi câștiga Balonul de Aur pentru a opta oară în carieră. A fost și cea mai controversată victorie a argentinianului, în condițiile în care Erling Haaland era văzut de mulți ca favorit.

Lionel Messi a donat al optulea Balon de Aur pentru muzeul celor de la FC Barcelona. Prestigiosul trofeu ajunge pe Camp Nou

Haaland strălucise la Manchester City, în vreme ce Messi a jucat puțin la nivel de club în 2023. Decisiv a rămas titlul mondial pe care Argentina l-a câștigat în decembrie 2022, ceea ce multora nu li s-a părut corect.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spaniol Miguel Blazquez a anunțat pe X, fostă Twitter, că Leo Messi a decis să doneze celor de la FC Barcelona “Balonul de Aur” pe care l-a câștigat în 2023. Astfel, toate cele opt trofee sunt în acest moment în muzeul formației “blaugrana”.

“Leo Messi a donat al optulea Balon de Aur către muzeul celor de la Barca. Asta în ciuda faptului că nu a câștigat acest trofeu ca fotbalist ‘blaugrana’. Starul argentinian și-a dorit să facă acest gest pentru ca toate cele opt trofee să fie în același muzeu. Este imposibil să nu îți fie dor de Messi”, a fost mesajul lui Blazquez.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat Balonul De Aur în 2021 și 2023 în special datorită rezultatelor obținute cu naționala Argentinei

Leo Messi a mai câștigat “Balonul de Aur” în 2009, 2011, 2012, 2013, 2016, 2019 și 2021. Primele 6 din postura de jucător al Barcelonei, iar cel din 2021 la doar câteva luni după ce semnase pentru PSG.

Totuși, pentru trofeul câștigat în 2021 au cântărit foarte mult și golurile pe care le marcase pentru FC Barcelona în sezonul 2020-2021, ultimul pentru el pe Camp Nou. Astfel că titlul din 2023 ar fi primul care nu are nicio legătură cu Barcelona, dar care ajunge tot în muzeul formației “blaugrana”.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi va juca joi dimineață, ora 3:00 a României, prima partidă oficială pentru Inter Miami de când a câștigat Balonul de Aur 2023. Formația din Florida nu a fost calificată în faza play-off din MLS, astfel că ultimul meci oficial l-a disputat pe 22 octombrie, 0-1 cu Charlotte.

Lionel Messi va juca prima partidă oficială din 2024 contra celor de la Real Salt Lake, în MLS. A dezamăgit în amicale

Inter Miami va juca împotriva celor de la Real Salt Lake, pe propriul teren, în prima etapă din MLS 2024. Lionel Messi este refăcut după problemele medicale și este anunțat titular. Luis Suarez, transferat de Inter Miami în iarnă, ar urma să joace și el din primul minut.

ADVERTISEMENT

Inter Miami a avut șapte partide amicale până acum în 2024, iar Leo Messi a înscris un singur gol, din penalty, în înfrângerea cu Al Hilal, scor 3-4. Din cauza problemelor medicale, Messi a jucat puține minute cu Al Nassr și Vissel Kobe. Și nu a intrat deloc în Hong Kong, ceea ce a provocat multă iritare din partea fanilor și chiar a autorităților chineze.

ADVERTISEMENT
1,53 este cota NETBET pentru "1 solist" la partida Inter Miami - Real Salt Lake