Sport

Program complet sferturi de finală Cupa României. CFR Cluj, culoar accesibil până în finală

Cupa României Betano e tot mai aproape de ”sferturi”, după ce partidele din grupe s-au încheiat. Așadar, se cunosc echipele calificate.
07.12.2023 | 22:44
Program complet sferturi de finala Cupa Romaniei CFR Cluj culoar accesibil pana in finala
Lista meciurilor din Sferturile Cupei României. CFR Cluj, culoar accesibil până în finală
ADVERTISEMENT

Concret, momentan se cunosc cele patru sferturi de finală, în care Corvinul Hunedoara, FCU Craiova 1948, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj vor fi gazde. Partidele se vor disputa într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge în semifinală. La fel ca și în anii trecuți, semifinala se va juca tot într-o singură manșă.

Lista meciurilor din Sferturile Cupei României

Trebuie menționat că învingătoarele din meciurile Corvinul vs. CFR Cluj și Universitatea Craiova vs. Oțelul Galați vor juca meciul din semifinală pe teren propriu. Dacă nu vor exista surprize majore, CFR Cluj ar trebui să aibă drum liber spre finală, pentru că e greu de crezut că formația pregătită momentan de Andrea Mandorlini s-ar putea împiedica pe terenul celor de la Corvinul, sau acasă cu FCU Craiova 1948 sau FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Sferturi de finală (3 aprilie 2024)
Meciul 1: Corvinul Hunedoara – CFR Cluj
Meciul 2: FCU Craiova 1948 – FC Voluntari
Meciul 3: Universitatea Craiova – Oțelul Galați
Meciul 4: Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

Semifinale (24 aprilie 2024)
Semifinala 1: Câștigătoare meci 1 – câștigătoare meci 2
Semifinala 2: Câștigătoare meci 3 – câștigătoare meci 4

ADVERTISEMENT

Cât despre cealaltă semifinală, Universitatea Craiova, echipa deținută de Mihai Rotaru pare favorită să ajungă în finală, pentru că va juca acasă dacă va trece de Oțelul Galați, cel mai probabil cu Universitatea Cluj.

Cu toate acestea, nu doar fanii olteni visează la spectacol, ci și cei clujeni. Asta, pentru că o finală între CFR Cluj și Universitatea Cluj, programată pe 5 mai, ar putea fi sarea și piperul acestei competiții. Cert e că președintele clujenilor, Cristian Balaj, este încântat momentan că echipa sa se va duela cu Corvinul Hunedoara în ”sferturi”.

ADVERTISEMENT

”Vom juca la o echipă frumoasă, Corvinul, care încearcă să renască, va fi frumos, vom avea mulți spectatori. E o echipă cu suporteri, au făcut evenimente frumoase. Cei de la Oradea fac eforturi pentru a avea un stadion nou, există oameni de calitate care și-au îndreptat atenția către fotbalul din zonă”, a declarat Cristi Balaj la Digi Sport.

De remarcat faptul că granzii FCSB sau Rapid București au ratat obiectivul Cupa României și în acest an. Dacă pentru FCSB Cupa nu a prezentat prea mare interes, drept dovadă faptul că Elias Charalambous a trimis rezervele cu FCU Craiova 1948, pentru Rapid ratarea acestui obiectiv este o adevărată dramă într-un sezon în care patronul Dan Șucu vorbea tot mai des despre event.

ADVERTISEMENT

De remarcat parcursul de excepție al specialistei Cupei Universitatea Cluj, echipă care a defilat în grupe și care a anunțat clar că are obiectiv câștigarea acestui trofeu, după ce anul trecut Sepsi le-a ”suflat” la penalty-uri Cupa. Desigur, nu vor fi de ignorat nici Oțelul Galați sau FCU Craiova 1948, însă aceste două echipe par mai degrabă mulțumite cu prezența în sferturi și nu ar trebuie să emită prea mari pretenții în fazele superioare.

ADVERTISEMENT