Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 4-a. Bayern a făcut spectacol la Bielefeld, Dortmund a câștigat la Hoffenheim

17.10.2020 | 19:44
Live Blog Bundesliga etapa a 4a Bayern a facut spectacol la Bielefeld Dortmund a castigat la Hoffenheim
ADVERTISEMENT

După cele două săptămâni de pauză necesare echipei naţionale în Liga Naţiunilor, campionatul primei divizii germane revine în actualitate cu o etapă care se va derula în numai două zile, sâmbătă, 17 octombrie (7 meciuri) şi duminică, 18 octombrie (ultimele două), faţă de tipicul obişnuit, cu uvertura programată vineri seară.

Campioana Bayern Munchen pare a avea o misiune facilă înaintea debutului săptămâna viitoare într-o nouă ediţie a grupelor Champions League. Bavarezii se deplasează la Bielefeld, pentru o confruntare inegală cu nou promovata Arminia.

ADVERTISEMENT

Însă startul de sezon al echipei lui Hansi Flick a fost unul ciudat. După 8-0 acasă cu Schalke a urmat un şocant 1-4 afară cu Hoffenheim, iar în ultima rundă un 4-3 smuls pe fluierul de final acasă cu Hertha Berlin.

Programul etapei a 4-a din Bundesliga

Sâmbătă, 17 octombrie

  • Monchengladbach – Wolfsburg 1-1 (Hofmann 74 pen. / Weghorst 85) – VEZI VIDEO
  • Arminia Bielefeld – Bayern Munchen 1-4 (Doan 54 / Muller 8, 51 Lewandowski 25, 45+1) – VEZI VIDEO
  • Augsburg – RB Leipzig 0-2 (Angelino 45, Poulsen 66) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Werder Bremen 1-1 (Lienhart 16 / Fullkrug 25 pen.) – VEZI VIDEO
  • Hertha Berlin – Stuttgart 0-2 (Kempf 9, Castro 68) – VEZI VIDEO
  • Hoffenheim – Borussia Dortmund 0-1 (Reus 76) – VEZI VIDEO
  • Mainz – Leverkusen 0-1 (Alario 30) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Duminică, 18 octombrie

  • ora 16:30 FC Koln – Eintracht Frankfurt
  • ora 19:00 Schalke – Union Berlin

Bayern Munchen joacă pe terenul unei nou promovate în etapa a 4-a din Bundesliga

Totuşi, este greu de crezut că Bayern ar putea avea probleme pe terenul unei echipe modeste, al cărei obiectiv este supravieţuirea în Bundesliga. Chiar şi fără a forţa este de aşteptat ca Bayern, care s-a întărit bine în ultimele zile de mercato, să facă legea lejer.

Mult mai disputat şi mai atractiv se anunţă duelul dintre Hoffenheim şi Borussia Dortmund. Galben-negrii sunt avertizaţi de ceea ce poate Hoffe, după ce a călcat pe Bayern în picioare şi faptul că în singura deplasare de până acum au clacat cu 2-0 la Augsburg sporeşte şi mai mult suspansul pentru acest meci, în care over-ul pare pus cu mâna.

ADVERTISEMENT

Leipzig pe terenul unde a capotat Borussia Dortmund

Faptul că Borussia a reuşit să păstreze una dintre vedete, englezul Jadon Sancho, pentru care Manchester United nu a acceptat să plătească suma de 120 de milioane euro cerută de partea germană creşte forţa echipei din Dortmund, care aşteaptă de la norvegianul Erling Haaland să vină cu aceeaşi foame de gol arătată în Liga Naţiunilor, unde a reuşit o triplă în poarta României.

Actualul lider RB Leipzig trebuie să treacă testul Augsburg în deplasare, dar echipa lui Julian Nagelsmann pare a fi depăşit lejer pierderea principalului om de gol din sezon trecut, Timo Werner, vândut la Chelsea şi a reuşit câteva achiziţii bune, ultima fiind olandezul Kluivert de la Roma.

ADVERTISEMENT

Schalke e în căutarea primului succes cu noul antrenor

Bayer Leverkusen va juca la Mainz, echipă care anul acesta va avea viaţă grea pentru a supravieţui şi farmaciştii ar trebui în mod normal să se întoarcă acasă cu toate punctele. Mainz înscrie acasă, dar primeşte multe goluri, ceea ce înseamnă că putem vedea minim trei goluri în acest joc.

Etapa a patra ar trebui să însemne şi un nou start pentru un nume cunoscut din Bundesliga, dar în evidentă scădere de la an la an, Schalke 04, care şi-a schimbat antrenorul după primele două etape şi care a început cu un cutremur de gradul 8 la Munchen. Schalke joacă acasă cu o altă formaţie modestă, care va avea un sezon greu, Union Berlin.

ADVERTISEMENT