Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 10-a. Cardoso, show pe noul stadion din Arad! UTA, al doilea eșec

09.11.2020 | 22:14
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 10a Cardoso show pe noul stadion din Arad UTA al doilea esec
ADVERTISEMENT

Etapa a 10-a a sezonului regulat din Casa Pariurilor Liga 1 debutează vineri, 6 noiembrie, cu primele două partide şi se închide luni, 9 noiembrie, cu ultimul meci al acestei runde. După nume cel mai promiţător joc al etapei se anunţă a fi Viitorul Constanţa – Dinamo, însă cele două echipe sunt departe de pedigree-ul lor.

Fotbalul românesc îşi păstrează atributele stabilite din momentul în care a repornit la drum după primul val al pandemiei, adică stadioane fără spectatori, însă continuă să aibă serioase probleme cu coronavirusul. Şi nu orice fel de probleme, ci unele care nasc suficiente suspiciunui, alimentate de cazul celor de la Astra Giurgiu, după ce petrecut similar la CFR Cluj cu câteva săptămâni mai înainte.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu nu a putut juca meciul din etapa trecută cu Dinamo, la Bucureşti, deoarece fuseseră declarate 12 cazuri de COVID în lot plus câţiva oficiali, în frunte cu preşedintele Dani Coman. Retestările făcute la o altă clinică au evidenţiat doar patru cazuri, situaţie în care partida se putea juca!

Programul etapei a 10-a din Liga 1

Luni, 9 noiembrie

UTA – Gaz Metan 1-3 (Morar 38 / Cardoso 23, 81, Deaconu 32) VEZI VIDEO

FINAL DE MECI! Gaz Metan Mediaș se impune cu 3-1 pe terenul lui UTA Arad. Pentru echipa lui Jorge Costa este al doilea succes la rând, iar criza pare să fi luat sfârșit la echipa de pe malul Târnavei Mari.

ADVERTISEMENT

Duminică 8 noiembrie

  • FC Argeş – CFR Cluj 0-2 (Rondon 15, 23)
  • Viitorul – Dinamo 2-1 (Dobrosavlevici 52, Luckassen 55 / B. Valle 64)

Sâmbătă, 7 noiembrie

  • FCSB – FC Botoşani 4-1 (Man 21, 54, Fl. Tănase 52, 71 / Florescu 19)
  • Sepsi – Hermannstadt 1-1 (Petrila 58 / Mayoral 61) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sepsi: Fernandez – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ştefan – Fulop, Fofana (75 Vașvari), Aganovic (46 Nouvier) – Mitrea (8 Achahbar), Safranko, Petrila (66 Ștefănescu). Rezerve: Niczuly, Achahbar, Bajrovic, Fulop,  Nouvier, Purere, Ştefănescu, Tincu, Vaşvari. Antrenor: Leo Grozavu.

Hermannstadt: Cristiano – Vodă (20 Bastos), Scarlatache, Stoica, Opruţ – Mustivar (78 Romario), Dâlbea – Mayoral, Addae (46 Alhahsan), Joalisson – Fortes (81 Sîntean). Rezerve: Pop, Alhahsan, Bastos, Buzan, Florică, Romario, Sîntean. Antrenor: Ruben Albes.

ADVERTISEMENT

Min. 61: GOOOL HERMANNSTADT! Mayoral egalează după numai 3 minute, cu un șut bombă din careu. Sepsi – Hermannstadt 1-1.

Min. 58: GOOOL SEPSI! Petrila deschide scorul cu un șut superb de la marginea careului, la colțul lung, balonul lovind bara înainte de a intra în plasă. Sepsi – Hermannstadt 1-0.


  • FC Voluntari – Politehnica Iaşi 4-0 (Achim 4, 52 M. Lopez 34, Ad. Popa 58) – VEZI VIDEO

FC Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Achim, Armas, Al. Vlad – Varzim (69 Borțoneanu), De Lucas, I. Gheorghe – M. Lopez (61 Betancor), Ad. Popa (76 Anderson), Grădinaru (76 V. Mihai). Rezerve: Rodriguez, Ozkara, Kocic, Anderson,  Mihai, Borțoneanu, Eric, Stoica, Betancor. Antrenor: Mihai Teja

Politehnica Iași: Bosz – Onea, Frăsinescu, Bexevanos, Bușu – Passaglia, Saizu (2 De Iridondo, 46 Chacana), Breeveld – Platini, Zajmovic (57 Mensah), Vanzo. Rezerve: Axinte, Chacana, Cabral, De Iridondo, Stan, Mensah, Angiulli. Antrenor: Daniel Pancu

Min. 58: GOOOL FC VOLUNTARI! Adi Popa marchează un euro-gol, cu un șut din colțul careului direct în vinclu. FC Voluntari – Poli Iași 4-0.

Min. 52: GOOOL FC VOLUNTARI! Achim reia cu capul din 6 metri după un corner și face dubla. FC Voluntari – Poli Iași 3-0.

Min. 34: GOOOL FC VOLUNTARI! Alexandru Vlad centrează perfect în mijlocul careului, de unde Lopez reia imparabil cu capul în plasă. FC Voluntari – Poli Iași 2-0.

Min. 4: GOOOL FC VOLUNTARI! Achim reușește să deschidă scorul în urma unei lovituri libere, însă fundașul gazdelor se afla într-o poziție suspectă de ofsaid, nesemnalizată de la margine. FC Voluntari – Poli Iași 1-0.


Vineri, 6 noiembrie

  • U Craiova – Chindia 0-1 (D. Popa 30 pen.)
  • Astra – Academica Clinceni 0-2 (Markovici 86, Petrescu 90+3)

FINAL: Academica Clinceni se impune cu 2-0 și reușește să adune 16 puncte, ocupând acum locul 4 în clasamentul Ligii 1.

Min. 90+3: GOOOL Academica! Ilfovenii marchează din nou prin Petrișor Petrescu.

Min. 86: GOOOL Academica! Echipa din Clinceni a deschis scorul prin Jovan Markovic, care a marcat după un șut din interiorul careului.

PAUZĂ: Repriză închisă în duelul dintre Astra și Academica Clinceni, încheiată fără gol. Au fost mai multe faulturi dure decât ocazii de poartă.

Min. 1: A început partida de la Giurgiu

Echipele de start: 

Astra (4-3-3): Lazar – Sousa, Găman, Graovac, Radunovic – Canadija, Crepulja, Stahl – Merloi (Wuthrich 46), Azulay, Budescu. Antrenor: Alex Radu

Academica (4-2-3-1): Vâlceanu – Pashov, Jutric, Nichita, Dobrescu – Cascini, Cebotaru – Andronic (Chunchukov 26), Tănase (Petrescu 60), Cordea – Rusescu. Antrenor: Ilie Poenaru


UPDATE 7 noiembrie, ora 16:33 / Deși echipa sa a suferit o nouă înfrângere umilitoare, 0-4 la FC Voluntari, antrenorul ieșean Daniel Pancu spune că deocamdată nu se gândește să renunțe la funcție și va lupta până la capăt pentru redresarea situației.

„E rușinos! Ne-am prezentat lamentabil. O groază de greșeli individuale, neprovocate. Traversăm o perioadă dificilă, pe lângă problemele financiare, o înfrângere la masa verde… Astăzi am fost o rușine. Astăzi putem să ne cerem scuze suporterilor pentru prestația noastră. Nu credeam că o echipă poate face atâtea greșeli la nivel de Liga 1. Am fost de nerecunoscut, vom vedea, vom analiza. Am pierdut meciuri jucând bine și chiar am fost mulțumit la unele. Astăzi, asta a fost diferența reală între cele două echipe. Eu nu renunț, știam foarte bine unde vin. Dacă o să am vreoadată situația scăpată de sub control, atunci voi renunța”, a spus Daniel Pancu.


Astra Giurgiu – Academica Clinceni deschide etapa a 10-a

Acum giurgiuvenii, care aşteaptă din moment în moment instalarea oficială a lui Edi Iordănescu pe bancă, au de jucat acasă cu una dintre revelaţiile sezonului, pe care toată lumea o vedea la start drept mare candidată la retrogradare, Academica Clinceni, formaţia care a reuşit să spargă chiar la Craiova invincibilitatea liderului.

Pentru Astra se anunţă un meci foarte greu în faţa unei echipe care primeşte greu gol şi care ştie foarte bine să folosească arma contraatacului, iar absenţa a câtorva jucători la lotul şi aşa subţire pe care îl are îngreunează mult obiectivul gazdelor de a lua cele trei puncte şi a mai face un salt din zona subsolului.

U Craiova, gazdă pentru meciul cu Chindia

În afară de partida de la Giurgiu vineri va juca şi liderul Craiova, meci acasă cu Chindia Târgovişte. Am fi spus o partidă mai lejeră, dar aşa s-a crezut că va fi şi cea cu Academica Clinceni şi se ştie ce s-a întâmplat. Craiova a bătut pe Hermanstadt la Mediaş, dar nu a convins, Chindia a pierdut cu FCSB într-un meci în care a fost serios dezavantajată de arbitraj.

Sâmbătă se joacă următoarele trei partide. Prima este Voluntari- Politehnica Iaşi, un meci între două echipe care au avut probleme în ultimele etape, ilfovenii ieşind din perioada bună şi pierzând ultimele trei meciuri. Ieşenii vin după marele ghinion al căderii nocturnei în repriza a doua a meciului de acasă cu Viitorul, suspendată la scorul de 2-1 în favoarea lor şi care va fi pierdută la masa verde cu 0-3.

Viitorul, afectată de coronavirus, Dinamo de situaţia incertă

Sepsi, care are ca obiectiv loc de baraj, a pierdut oarecum neaşteptat la Clinceni şi acum primeşte un Hermanstadt care vine după două eşecuri. Seara, pe Arena Naţională FCSB are parte de confruntarea cu Botoşani, o echipă cu jucători interesanţi după mutările de efectiv efectuate, dar care e clar în cădere. Moldovenii au o victorie, acum doi ani şi patru remize în meciurile directe în Capitală.

Duminică e momentul meciului de la Ovidiu, dintre Viitorul şi Dinamo. Un Viitorul care încă nu va putea trimite pe teren cea mai bună echipă, di cauza COVID şi un Dinamo care efectiv stă pe butoiul cu pulbere al suspiciunilor legate de noii patroni, spaniolii neplătind nici acum vechile restanţe salariale.

Iar ca fotbal, deşi a adus numai cremă echipa lui Contra e o mare dezamăgire. Tot duminică va juca şi CFR Cluj, singura noastră reprezentantă în cupele europene, pe stadionul unui FC Argeş care pare a se regla la rigorile primei divizii. Clujul a anunţat după partida cu Gaz Metan ,pierdută acasă, că nu se va prezenta, dar a revenit asupra deciziei.

Dan Petrescu are mari probleme în centrul apărării, iar venirea fostului stoper al Astrei, Ben Youssef, ar putea rezolva întrucâtva situaţia. Şi luni e ultimul meci, UTA – Gaz Metan, arădenii trebuindă să fie atenţi că oamenii lui Jorge Costa au dat lovitura la Cluj.

ADVERTISEMENT