Fotbal intern

U Craiova, amintiri urâte cu Chindia! Cine e olteanul care a “furat” punctele Științei anul trecut. Video

03.11.2020 | 17:38
U Craiova amintiri urate cu Chindia Cine e olteanul care a furat punctele Stiintei anul trecut Video
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregătește de vizita Chindiei Târgoviște, vineri, de la ora 21:00, pe stadionul„ Ion Oblemenco”. În sezonul precedent, un actual component al lotului lui Cristiano Bergodi le-a „furat” punctele oltenilor, iar acest lucru poate că a cântărit în play-off.

După jocul câștigat de la Mediaș, cu Hermannstadt, „alb-albaștrii” vor să păstreze „distanța socială” față de FCSB. Bucureștenii s-au apropiat la doar trei puncte, după ce s-au impus cu 2-0 chiar în fața Chindiei.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian are și un motiv de bucurie. Căpitanul Nicușor Bancu se află într-o formă fizică foarte bună, la fel ca și portarul Mirko Pigliacelli. Ambii jucători au fost aleși în echipa etapei a noua din Liga 1.

Universitatea Craiova se pregătește de vizita Chindiei Târgoviște. Programul „alb-albaștrilor”

Cristiano Bergodi și staff-ul său au definitivat programul din această săptămână. Jucătorii Științei vor fi prezenți pe terenurile de antrenament de la cantonamentul din „Lunca Jiului” în zilele de luni, marți, miercuri dimineață, dar și joi, cu o zi înainte de duelul cu Chindia Târgoviște. De asemenea, sâmbătă este programată o ședință de refacere.

ADVERTISEMENT

Dâmbovițenii sunt antrenați de Emil Săndoi, unul dintre cei mai mari jucători din istoria Craiovei, dar și un tehnician care a stat pe banca „alb-albaștrilor” în mai multe rânduri. În ultima sa experiență pe banca Universității, Săndoi a făcut un duo cu actualul președinte Sorin Cârțu și a reușit o serie incredibilă de 19 meciuri fără înfrângere.

Conform informațiilor obținute de FANATIK, atmosfera din lotul oltenilor este una foarte bună, iar jucătorii sunt încrezători că pot da de pământ cu Chindia Târgoviște, echipă care a fost învinsă în ultima etapă de FCSB, scor 2-0. Bergodi își rezolvă încetul cu încetul și problema legată de jucătorii U21, întrucât George Cîmpanu a revenit deja la antrenamente, în timp ce rezultatele testelor COVID ale lui Ștefan Vlădoiu și Vladimir Screciu încă se lasă așteptate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, așa cum FANATIK a prezentat, Nicușor Bancu se află într-o formă excepțională, marcând și în ultima etapă, cu Hermannstadt. Căpitanul oltenilor și portarul Pigliacelli au fost remarcații LPF în runda cu numărul nouă și au prins echipa etapei. Bancu a ajuns la 20 de reușite pe prima scenă a fotbalului românesc.

Chindia Târgoviște le-a pus probleme în sezonul trecut. Ovidiu Bic a „furat” punctele Științei în returul sezonului regulat

În sezonul precedent, nou promovata Chindia Târgoviște poposea pe stadionul „Ion Oblemenco” în etapa cu numărul trei din sezonul regulat. Cu două victorii din două posibile, oltenii porneau ca mari favoriți. Totuși, târgoviștenii au reușit să țină piept timp de o repriză trupei antrenate la acea vreme de Corneliu Papură. Mihai Roman a marcat unicul gol al meciului în începutul reprizei secunde. Ba mai mult, Chindia a avut și o bară în minutul 89 al întâlnirii, atunci când Neicuțescu a reluat cu o lovitură de cap în bara transversală.

ADVERTISEMENT

Returul de pe 9 noiembrie 2019 a fost de „coșmar” pentru „alb-albaștri”. Pe banca tehnică a Craiovei se afla Victor Pițurcă, iar speranțele fanilor Științei erau că echipa se poate bate pentru campionat. În jocul de la Ploiești, Chindia a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 28, atunci când Josip Ivancic a primit direct cartonașul roșu, după ce l-a lovit cu cotul pe Mihai Bălașa.

Chiar și în 10, formația gazdă a deschis scorul, iar marcatorul era Ovidiu Bic, fotbalist împrumutat chiar de la Universitatea Craiova. Acesta a marcat din 14 metri, aflându-se nemarcat la o lovitură liberă. Chiar dacă a reușit egalarea destul de repede, la doar patru minute distanță, prin Alexandru Cicâldău, Universitatea nu a avut puterea de a câștiga toate cele trei puncte din acest meci. Poate că acest rezultat a influențat puțin și soarta play-off-ului, deoarece Știința a pornit cu 23 de puncte, CFR-ul cu 26. Cu victorie, Craiova ar fi putut să reducă această diferență cu un punct.

Între cele două echipa s-a mai derulat și un joc amical. După ce au aflat că nu vor putea disputa primele meciuri din play-off și play-out de după pauza provocată de pandemie, respectiv cu FC Botoșani și Dinamo, Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște s-au înfruntat într-o dispută la baza de pregătire a Științei. Oaspeții s-au impus cu 1-0, unica reușită fiind a lui Valmir Berisha, în minutul 12. S-au jucat două reprize a câte 60 de minute.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Chindia: 1,44 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT