Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 10-a. West Ham a câștigat meciul cu Aston Villa! Watkins a ratat un penalty în final

30.11.2020 | 23:06
Live Blog Premier League etapa a 10a West Ham a castigat meciul cu Aston Villa Watkins a ratat un penalty in final
ADVERTISEMENT

Etapa a 10-a din Premier League se desfășoară începând de vineri, 27 noiembrie și până luni, 30 noiembrie, inclusiv. Cel mai așteptat meci al rundei este un vechi derby londonez, Chelsea – Tottenham, care în condițiile actuale este și un meci de podium, pentru că Spurs e pe primul loc iar gazdele partidei pe treapta a trei, la numai două puncte în urmă.

E foarte multă vreme de când Tottenham nu s-a mai cocoțat atât de sus în Premier League. E drept, nu conduce singură plutonul, fiind la egalitate de puncte cu campioana la zi Liverpool, dar este prima grație golaverajului superior.

ADVERTISEMENT

Chelsea este echipa care a spart cei mai mulți bani în vară, total atipic pentru perioada de pandemie, pentru a face un lot de mare calitate. Au venit portarul Mendy, germanii Werner și Havertz, Chilwell, Ziyech, cheltuindu-se 300 de milioane de euro.

Premier League, programul etapei a 10-a

Luni, 30 noiembrie

  • Leicester – Fulham 1-2 (Barnes 86 / Lookman 30, Cavaleiro 37 pen.) VEZI VIDEO

  • West Ham – Aston Villa 2-1 (Ogbonna 3, Bowen 46 / Grealish 25) VEZI VIDEO 

Echipele de start:

Duminică, 29 noiembrie

  • Arsenal – Wolverhampton 1-2 (Gabriel 30 / Neto 28, Podence 42) – VEZI VIDEO

Meciul de pe „Emirates” a fost întrerupt pentru aproximativ zece minute, din cauza unei accidentări grave suferită de atacantul Raul Jimenez de la Wolverhampton. În minutul 5 al partidei, Jimenez s-a ciocnit violent cu David Luiz, fundașul lui Arsenal, și a rămas inert pe gazon. A fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor, care i-au aplicat o mască de oxigen pe față, apoi l-au scos pe targă de pe gazon. Atacantul mexican a fost dus de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

David Luiz s-a ales cu capul spart în urma acestei ciocniri, dar a putut continua partida.


  • Chelsea – Tottenham 0-0


  • Southampton – Manchester United 2-3 (Bednarek 25, Ward-Prowse 34 / B. Fernandes 60, Cavani 72, 90+2) – VEZI VIDEO


Sâmbătă, 28 noiembrie

  • West Bromwich – Sheffield United 1-0 (Gallagher 13) – VEZI VIDEO
  • Everton – Leeds United 0-1 (Raphinha 79) – VEZI VIDEO
  • Manchester City – Burnley 5-0 (Mahrez 5, 22, 69, Mendy 41, F. Torres 66) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

v

  • Brighton – Liverpool 1 – 1 (Gross 90+3 pen. / Jota 59) – VEZI VIDEO

Min. 90+3: GOOOL BRIGHTON! Gross egalează din penalty!

Min. 83: Golul lui Mane este anulat pentru offside. 

Min. 64: Mohamed Salah a fost schimbat de Jurgen Klopp cu Sadio Mane și a gesticulat nervos către banca tehnică. Egipteanul nu s-a uitat spre Klopp la ieșirea din teren.

Min. 60.: GOOOL LIVERPOOL! A marcat Diogo Jota!

Vineri, 27 noiembrie

  • Crystal Palace – Newcastle 0-2 (Wilson 88, Joelington 89) – VEZI VIDEO


UPDATE, 30 noiembrie, ora 17:55 / Chelsea și-a găsit portar. Benjamin Mendy, goalkeeper-ul adus de la Rennes a reușit al cincilea meci fără gol primit în poarta echipei lui Lampard. Niciun alt portar nu a reușit acest lucru în stagiunea actuală.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 noiembrie, ora 16:48 / Antrenorul echipei Manchester City, Josep Guardiola, și-a amenințat jucătorii după victoria zdrobitoare cu Burnley, scor 5-0, deoarece este nemulțumit de faptul că ”cetățenii” se află doar pe locul 10 în clasament.

”Văd performanța lor din teren și nivelul. Băieții care ajută echipa, care mă ajută pe mine, vor avea mai multe șanse să joace. Ceilalți trebuie să aștepte ocazia. Așa funcționează lucrurile aici. Ce s-a întâmplat acum o săptămâna s-a terminat deja, a trecut.

Am văzut care sunt jucătorii care se simt bine și sunt mult mai focusați. Dacă unii jucători cred că sunt lăsați pe bancă pentru a fi odihniți, fac o mare greșeală. Am pus în fiecare meci fotbaliștii care sunt în ritm și ajută echipa.

Jucătorii care cred că dacă au avut un trecut aici merită să fie în continuare la echipă, fac o mare greșeală. Un tânăr ca Phil Foden merită la fel de multe oportunități ca și un veteran ca Fernandinho. Nu mă interesează ce au făcut ei în trecut. Trebuie să arate pe teren ce fotbaliști sunt, eu urmăresc doar în prezent și viitor”, a spus Guardiola, conform Sky Sports.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 13:25 / Clubul Manchester City este interesată de transferul atacantului argentinian al echipei Internazionale Milano, Lautaro Martinez, care se mai află în atenția giganților din La Liga, FC Barcelona și Real Madrid.

Conform cotidianului britanic Mirror, Pep Guardiola se află în căutarea unui marcator înnăscut, deoarece Sergio Aguero este mai mult accidentat, iar Gabriel Jesus nu a avut prestațiile așteptate de managerul spaniol.

În vârstă de 23 de ani, Lautaro Martinez mai are contract cu Inter Milano până în vara anului 2023, iar clauza sa de reziliere este de 110 milioane de euro. Italienii încearcă să-i prelungească înțelegerea și să-i crească clauza de reziliere, dar deicamdată cele două părți nu au ajuns la un acord.

Inter i-a oferit un salariu săptămânat de aproximativ 100.000 de euro, dar internaționalul argentinian cere aproape 170.000 de euro săptămânal. O variantă de rezervă pentru Manchester City este atacantul uruguayan al formației Benfica Lisabona, Darwin Nunez.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 11:10 / Vești bune în ceea ce privește starea de sănătate a lui Raul Jimenez, cel care a fost transportat la spital după ce s-a dat cap în cap cu David Luiz în minutul 5 al victoriei „lupilor” cu Arsenal, scor 2-1.

„Este conștient”, a declarat Nuno Espirito Santo după meci. Este bine având în vedere gravitatea accidentării. Vorbește, este conștient. Trebuie să avem o evaluare adecvată. Dar e pe mâini bune, a adăugat managerul lui Wolves.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 09:00 / Edinson Cavani a fost eroul lui Manchester United în meciul cu Southampton, câştigat de “diavoli”, scor 3-2. Atacantul de 33 de ani a intrat pe teren la pauză, a marcat două goluri şi a pasat decisiv la reuşita lui Bruno Fernandes.

După meci, Edinson Cavani a fost felicitat pe Instagram pentru prestaţia avută şi a avut un comentariu deplasat. La unul dintre mesajele primite, fotbalistul i-a mulţumit unui prieten şi a folosit termenul de “negrito” (n.r. negrule), considerat rasist. Presa din Anglia a anunţat că oficialii Federaţiei s-au autosesizat şi vor ancheta cazul, iar uruguayanul ar putea să fie suspendat pentru trei partide.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 14:12 / Oficialii clubului Arsenal Londra sunt dispuși să-l vândă pe internaționalul ivorian Nicolas Pepe, adus în vara anului trecut de la OSC Lille pentru 80 de milioane de euro.

Conform Daily Star, conducătorii ”tunarilor” nu sunt mulțumiți de evoluțiile jucătorului și admit faptul că au plătit o sumă mult prea mare pentru transferul său. Pepe, care are un salariu săptămânal de peste 150.000 de euro, a fost suspendat pentru următoarele trei partide, cu Wolverhampton, Tottenham și Burnley, din cauza cartonașului roșu primit la întâlnirea cu Leeds.

Șefii de pe Emirates nu vor să mai aibă încă un caz Mesut Ozil și de aceea vor să-l vândă pe internaționalul ivorian de 25 de ani, care mai are contract până în vara lui 2024, la prima ofertă mulțumitoare. Ozil a refuzat să plece de la Arsenal, unde are un salariu săptămânal de 400.000 de euro., în ciuda faptului că nu prinde echipa. Germanul mai are contract până la finalul sezonului.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 12:15 / Afectată grav de accidentări, Liverpool ar putea primi un ajutor nesperat din partea căpitanului Jordan Henderson. Acesta s-a antrenat alături de coechipierii săi și ar putea fi folosit de Jurgen Klopp în meciul de pe terenul lui Brighton and Hove Albion. „Hendo sa antrenat joi, a participat și la sesiunea alături de colegi, și a avut și un antrenament individual”, a declarat antrenorul german vineri. Este posibil, așadar, ca Henderson să revină după 20 de zile de absență. El s-a accidentat la un mușchi pe când se afla în cantonament cu naționala Angliei.


UPDATE 28 noiembrie, ora 9:47 / Presa britanică susține că Hakan Calhanoglu este foarte aproape de un transfer la Manchester United, unde este dorit cu insistență de Ole Gunnar Solskjaer. Mijlocașului turc îi expiră contractul cu AC Milan în vara viitoare și reprezentanții săi s-ar fi înțeles deja cu șefii lui United pentru o mutare pe „Old Trafford”. Totuși, nu este exclusă nici varianta ca Milan să fie de acord să-l cedeze pe Calhanoglu încă din iarnă, pentru a încasa măcar câteva milioane de euro în schimbul său.


Chelsea – Tottenham, duelul podiumului în etapa a 10-a din Premier League

Frank Lampard are totodată la dispoziție și un important rezervor de tinere talente, cu toții promovați până în naționala mare a Angliei: Mount, Abraham și Hudson-Odoi. Din acest mix poate alcătui oricând o echipă foarte puternică și echilibrată, mai ales când va fi gata și brazilianul Thiago Silva, ani de zile stâlpul apărării la PSG, venit liber, dar cu pregătirea fizică mult în urmă.

Jose Mourinho nu a avut la dispoziție nici pe departe bugetul lui Lampard, jucătorii aduși fiind Reguilon de la Real Madrid, ex Sevilla, Bergwijn și Hojgberg, mult sub cota cheltuielilor făcute de omologii de pe Stamford Bridge.

Liverpool merge la Brighton cu destui absenți

Ultimul succes pentru Spurs în fieful lui Chelsea datează din 2018, când s-au impus cu 3-1. Însă, în general, pe Stamford Bridge The Blues au cam făcut legea în fața vecinilor și se speră ca și acum istoria să se repete, pentru că la prima vedere lotul lui Frank Lampard este superior celui de care dispune Jose Mourinho.

Liverpool ar putea profita de un egal în derbyul Londrei, evident în cazul în care va reuși să se impună la Brighton. Cormoranii au destule absențe în lot, însă vestea bună este revenirea la antrenamente a golgeterului Mohamed Salah după ce a stat în izolare având coronavirus.

Everton – Leeds United poate fi meciul golurilor multe

Manchester City, care ocupă un neverosimil loc 10, la lotul de 24 de carate de care dispune, joacă acasă cu Burnley. Cealaltă echipă din Manchester, United, are o deplasare grea printre sfinții de la Southampton, o echipă foarte bună în acest început de sezon.

Arsenal primește vizita unui Wolverhampton mult slăbit ofensiv după vânzarea lui Diogo Jotta la Liverpool. Și meciul dintre Everton și Leeds United promite o partidă deschisă, cu goluri în ambele porți și multe șanse de over 2,5 goluri.

ADVERTISEMENT
Tags: