Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 6-a. Tottenham câștigă meciul cu Burnley! Son a fost decisiv

26.10.2020 | 23:36
Live Blog Premier League etapa a 6a Tottenham castiga meciul cu Burnley Son a fost decisiv
ADVERTISEMENT

Etapa a 6-a din Premier League are loc în acest weekend şi de această dată se întinde pe durata a patru zile, începând vineri, 23 octombrie, şi încheindu-se luni, 26 octombrie. Meciul care iese în evidenţă în această rundă se joacă sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19:30, pe Old Trafford: Manchester United – Chelsea.

Ambele echipe vin după rezultate destul de bune în prima rundă din Champions League. United a dat din nou lovitura la Paris, reuşind al doilea succes consecutiv în casa lui PSG, în timp ce londonezii au avut viaţă grea, chiar dacă au jucat acasă, cu Sevilla şi scorul alb nu e chiar atât de rău.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni arbitri din Premier League, Mark Atkinson, va conduce meciul de la Manchester. United nu are probleme importante de lot, nici Chelsea nu are absenţe foarte grele, astfel că ne aşteptăm la un meci deschis, de atac de o parte şi de alta, din care nu vor lipsi golurile.

Premier League, programul etapei a 6-a

Luni, 26 octombrie

  • Burnley – Tottenham 0-1 (Son 76) VEZI VIDEO

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Taylor, Gudmunsson, Brownhill, Westwood, McNeil, Barnes, Wood

ADVERTISEMENT

Tottenham: Lloris, Doherty, Alderweireld, Dier, Davies, Sissoko, Hojbjerg, Ndombele, Moura, Son, Kane

  • Brighton – WBA 1-1 (Livermore aut. 40 / Ahearne-Grant 83) VEZI VIDEO AICI

Brighton: Ryan, Lamptey, White, Webster, Bissouma, Maupay, Trossard, Lallana, March, Burn, Veltman

West Brom: Johnstone, Furlong, Ivanovic, Ajayi, Townsend, Livermore, Gallagher, Krovinovic, Pereira, Diangana, Grant

ADVERTISEMENT

Duminică, 25 octombrie

  • Arsenal – Leicester 0-1 (Vardy 80) – VEZI VIDEO

Arsenal: Leno – Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney – Ceballos, Xhaka, Thomas – Saka, Lacazette, Aubameyang. Antrenor: Mikel Arteta.

Leicester: Schmeichel – Fofana, Evans, Fuchs – Castagne, Tielemans, Mendy, Justin – Praet, Maddison – Barnes. Antrenor: Brendan Rodgers

ADVERTISEMENT

  • Wolverhampton – Newcastle 1-1 (Jimenez 81 / Murphy 89) – VEZI VIDEO

Wolverhampton: Patricio – Boly, Coady, Kilman – Semedo, Dendoncker, Neves, Neto, Saiss – Jimenez, Podence. Antrenor: Nuno Espirito Santo.

Newcastle: Darlow – Fraser, Lascelles, Fernandez, Lewis – Schar, Hendrick – Murphy, Almiron, Saint-Maximin – Wilson. Antrenor: Steve Bruce.


  • Southampton – Everton 2-0 (Ward-Prowse 27, Adams 35) – VEZI VIDEO

Min. 72 / Lucas Digne a fost eliminat după un fault dur la Kyle Walker-Peters. Everton e în zece oameni.

Southampton: McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Adams, Ings. Antrenor: Ralph Hasenhuttl.

Everton: Pickford – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Doucoure, Allan, Sigurdsson – Rodriguez, Calvert-Lewin, Iwobi. Antrenor: Carlo Ancelotti.


Sâmbătă, 24 octombrie

  • Liverpool – Sheffield United 2-1 (Firmino 41, Jota 65 / Berge 12-penalty) – VEZI VIDEO

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson – Wijnaldum, Henderson – Jota, Firmino, Mane – Salah. Antrenor: Jurgen Klopp.

Sheffield United: Ramsdale – Basham, Egan, Ampadu – Baldock, Lundstram, Berge, Osborn, Stevens – McBurnie, Brewster. Antrenor: Chris Wilder.


  • Manchester United – Chelsea 0-0

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Mata, Fernandes, D. James – Rashford. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer.

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Silva, Zouma – R. James, Jorginho, Kante, Chilwell – Havertz, Pulisic – Werner. Antrenor: Frank Lampard.


  • Fulham – Crystal Palace 1-2 (Cairney 90+5 / Riedewald 9, Zaha 64) – VEZI VIDEO

Fulham: Areola – Aina, Adarabioyo, Ream, Robinson – Lemina, Zambo – Caimey, Loftus-Cheel, Lookman – Mitrovic. Antrenor: Scott Parker.

Crystal Palace: Guaita – Clyne, Dann, Kouyate, Mitchell – Townsend, Milivojevic, Riedewald, Schlupp – Batshuayi, Zaha. Antrenor: Roy Hodgson.


  • West Ham – Manchester City 1-1 (Antonio 18 / Foden 52) – VEZI VIDEO

Min. 18 / Antonio deschide scorul în West Ham United – Manchester City, după ce atacantul a reluat în poartă printr-o “foarfecă”.

West Ham: Fabianski – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku – Bowen, Soucek, Rice, Fornals – Antonio. Antrenor: David Moyes

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Garcia, Cancelo – B. Silva, Rodri, Gundogan – Mahrez, Aguero, Sterling. Antrenor: Pep Guardiola


Vineri, 23 octombrie

  • Aston Villa – Leeds United 0-3 (Bamford 55, 67, 74)

Min. 74: GOOL LEEDS! Bamford se distrează cu apărătorii lui Aston Villa și realizează tripla.

Min. 67: GOOL LEEDS! Gol fabulos marcat de același Bamford, care catapultează balonul în vinclul porții lui Martinez de la marginea careului mare.

Min. 55: GOOL LEEDS! Bamford profită de o respingere greșită a lui Martinez și introduce balonul în plasă.



UPDATE, 26 octombrie, ora 17:05 / Noul fundaș stânga al lui Tottenham, Sergio Reguilon, a vorbit despre pasiunea pentru Jose Mourinho. Fostul fundaș al lui Real Madrid se declară un fan convins al actualului său manager și a dezvăluit pentru Sky Sports că urmărea cu interes activitatea portughezului încă de când acesta o antrena pe Real Madrid:

„E un manager de clasă mondială și faptul că e la Tottenham a contat enorm atunci când am decis să vin aici. Când eram mic și locuiam cu familia, toată casa era fană a lui Jose Mourinho. Și Bale a contribuit la convingerea mea de a ajunge la Tottenham și m-a ajutat de când am venit aici”


UPDATE, 26 octombrie, ora 14:50 / Dele Alli, vârful englez al lui Tottenham Hotspur, nu va evolua nici în duelul cu Burnley. Conform The Athletic, Alli a fost lăsat la Londra de Mourinho, deși nu este accidentat. Conform presei din Anglia, Alli nu se înțelege deloc bine cu Jose Mourinho și ar vrea să plece de pe Tottenham Hotspur Stadium.


UPDATE, 26 octombrie, ora 13:40 / Liverpool este gata să se mute în noua sa bază, de la Kirkby. Construcția noii „case” a formației lui Jurgen Klopp a costat aproximativ 50.000.000 de lire sterline, iar baza de la Kirkby va lua locul celei de la Melwood atunci când vine vorba despre găzduirea fotbaliștilor „cormorani”. De altfel, Daily Mail anunță că baza de la Melwood a fost deja vândută de Liverpool pentru 10 milioane de lire, cu mențiunea că oficialii de pe Anfield Road au păstrat opțiunea de a rămâne acolo pentru sezonul 2020-2021. Mutarea „cormoranilor” la Kirkby a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, însă luna viitoare ar trebui ca procesul să se finalizeze.


UPDATE, 26 octombrie, ora 11:40 / Chelsea pare să fi găsit rezolvarea problemelor defensive. După ce s-a confruntat cu un număr extrem de mare de goluri primite atât pe parcursul sezonului trecut, cât și în actuala stagiune, trupa lui Frank Lampard a identificat soluția problemelor din apărare. Este vorba despre trio-ul format din Edouard Mendy, Thiago Silva și Kurt Zouma. Cei trei au jucat împreună de două ori și, de fiecare dată, Chelsea nu a primit gol. Mai mult decât atât, adversarii formației lui Lampard au fost FC Sevilla și Manchester United, două echipe excelente din punct de vedere ofensiv, dar care au reușit doar două șuturi pe poartă în fața „Albaștrilor”.


UPDATE, 25 octombrie, ora 14:55 / Arbitrajul din Anglia este din ce în ce mai contestat, însă arbitrii din Premier League câştigă bani buni în timpul sezonului. Aceştia primesc o sumă pentru fiecare meci în parte, dar au şi un salariu anual.

Martin Atkinson, Mike Dean şi Michael Oliver au cele mai mari salarii din arbitrajul englez, fiecare primind câte 200.000 de lire sterline pe an. În plus, baremul pentru fiecare meci în parte este de 1.500 de lire.

Un arbitru din camera VAR are un salariu anual de 30.000 de lire sterline pe an, acesta mai primind câte 850 de lire pentru fiecare partidă din Premier League.


UPDATE, 25 octombrie, ora 13:14 / Adama Traore a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din sezonul trecut al Premier League. Presa din Anglia a anunţat că fotbalistul lui Wolverhampton se unge cu ulei pentru bebeluşi înaintea meciurilor, motiv pentru care adversarii îl prind greu pe teren.

Jucătorul a dezvăluit cum a început să pună în aplicare această metodă inedită. Staff-ul de aici a avut o idee genială știind că am probleme cu umărul. Adversarii mă apucau de braț pentru ca eu să nu mă mișc. Mă trăgeau mereu de umăr. Așa s-a ajuns la varianta de a mă unge cu ulei. Le-a fost imposibil să mă prindă, mai ales la cum mă mișc eu.

În primul meci a fost amuzant, deoarece mulți mă apucau de braț și nu mă puteau ține. Se întrebau: ‘ce s-a întâmplat?’. Eu le-am tot spus că nu știu. Acum toată lumea cunoaște acest fapt, dar nu contează. Este important pentru mine, acum trebuie să folosească altă tactică pentru a mă ține”, a declarat Adama Traore.


UPDATE, 25 octombrie, ora 10:15 / Liverpool a avut din nou probleme cu sistemul VAR, după ce Sheffield United a primit o lovitură de la 11 metri. La finalul meciului de pe Anfield, în care “cormoranii” au întors scorul, Jurgen Klopp a lansat un nou atac.

“A fost clar un duel la minge. Din nou, decizia VAR a fost împotriva noastră. Sheffield a fost ajutată, dar am avut noroc şi am putut să întoarcem scorul. Am avut o săptămână dificilă, cu două meciuri împotriva unor adversari dificili (n.r. Everton şi Ajax) şi sunt mulţumit de ceea ce am reuşit. Nu a fost penalty şi s-au adunat momentele în care suntem nedreptăţiţi”, a spus Jurgen Klopp.


UPDATE, 24 octombrie, ora 12:57 / Manchester City a avut mari emoţii cu ocazia deplasării la Londra pentru meciul cu West Ham United. Jucătorii lui Pep Guardiola au zburat la bordul unei aeronave a companiei Etihad, sponsor al clubului, iar avionul a suferit o defecţiune minoră în zbor.

Avionul lui Manchester City trebuia să aterizeze pe aeroportul “London City”, însă destinaţia a fost schimbată din cauza defecţiunii. Aeronava a aterizat pe “Stansted”, unde pista este una mai lungă.


UPDATE, 24 octombrie, ora 10:32 / Meciul West Ham United – Manchester City va putea fi urmărit în cinematografele din Londra. Meciurile se dispută în continuare fără spectatori în Anglia, însă oficialii clubului londonez au găsit această modalitatea ca fanii echipei să fie alături de favoriţi

Biletul de intrare va costa 6,99 lire sterline, iar în cinematografe vor fi admise maxim 100 de persoane. Decizia a fost intens criticată de Tom Pendry, preşedintele Football Fundation, care a susţinut că demersul ilustrează perfect prostia completă.


Meci greu la Southampton pentru liderul Everton în etapa a 6-a din Premier League

Campioana Liverpool revine în Premier League după deplasarea de la Amsterdam din Champions League şi are parte de o partidă lejeră pe teren propriu cu una dintre candidatele la retrogradare în acest sezon, Sheffield United. Un prilej pentru oamenii lui Jurgen Klopp să mai adune nişte puncte, mai ales că neaşteptatul lider este tocmai rivala concitadină Everton.

Liderul, antrenat de italianul Carlo Ancelotti, a ajuns în vârf şi ca urmare a transferurilor de calitate făcute în vară. Acum va merge la „sfinţi”, dar nu pentru a se ruga. La Southampton nu va fi deloc uşor, meciul părând a fi mai degrabă unul deschis, în care e loc de lovit de ambele părţi cel puţin o dată.

Aston Villa – Leeds United e uvertura etapei vineri seară

O mare surpriză a acestui început de sezon o reprezintă Aston Villa. Sezonul trecut, când a promovat, clubul din Birmingham a cheltuit peste 150 de milioane în transferuri şi a tremurat până la ultima etapă pentru supravieţuire. Acum, investiţiile au fost incomparabil mai mici, dar iată, că din patru jocuri (are unul mai puţin) Aston Villa a scos maximum.

Acum va fi un meci superaşteptat pe Villa Park, pentru că musafir e Leeds United, echipa „Nebunului” Marcelo Bielsa şi poate fi un festival de goluri, mai ales că ultimul meci acasă a fost acel incredibil 7-2 cu campioana Liverpool!

Manchester City dă examen cu „ciocănarii”

Una dintre marile decepţii până acum e Manchester City, care se află pe undeva pe la mijloc. Trupa lui Pep Guardiola vine la Londra pentru confruntarea cu West Ham. „Ciocănarii” sunt autorii unei reveniri imposibile la prima vedere etapa trecută în derbyul cu Tottenham, când au revenit de la 3-0 la 3-3 în ultimele 10 minute.

Arsenal are meci acasă cu „vulpile” din Leicester, care etapa trecută au pierdut acasă în ultimele secunde cu Aston Villa şi au arătat că dacă lipseşte veteranul Jamie Vardy e mare problemă în atac.

ADVERTISEMENT