LIVE Actualizat 09-06-2021
22:06

Roland Garros, sferturi de finală. Novak Djokovic – Rafael Nadal, semifinală de vis. Reacţie furioasă a sârbului după victoria cu Berrettini

Marţi şi miercuri s-au disputat meciurile din sferturile de finală la Roland Garros, atât la masculin, cât şi la feminin.
10.06.2021 | 01:05
Roland Garros sferturi de finala Novak Djokovic  Rafael Nadal semifinala de vis Reactie furioasa a sarbului dupa victoria cu Berrettini
Novak Djokovic avea 2-1 la seturi cu Berrettini în partida care a fost întreruptă la ora 23:00 a Franţei
ADVERTISEMENT
09-06-2021
22:06

Djokovic l-a învins pe Berrettini şi merge în semifinala cu Nadal. Sârbul, reacţie furioasă la final

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2021, după ce l-a învins pe Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-4. Şi îl va înfrunta vineri pe Rafael Nadal, în semifinale.

Djokovic a avut o reacţie furioasă la finalul partidei de pe arena Philippe Chatrier. Sârbul a urlat spre tribune, în ciuda faptului că foarte puţine persoane mai rămăseseră în arenă. Fanii fuseseră evacuaţi după ora 23:00 a Franţei, din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus.

Totuşi, cineva din tribune l-a deranjat pe Nole la una dintre mingile de meci ratate în acel ultim game al partidei. Djokovic a ţipat încă de atunci în direcţia celui care l-a deranjat. Iar doar câteva minute mai târziu s-a dezlănţuit.

Rafael Nadal – Novak Djokovic şi Alexander Zverev – Stefanos Tsitsipas sunt semifinalele de pe tabloul masculin. Tamara Zidansek – Anastasia Pavlyuchencova şi Maria Sakkari – Barbora Krejcikova sunt semifinalele de pe tabloul feminin.

09-06-2021
21:10

Novak Djokovic şi Matteo Berrettini, scoşi de pe teren pentru ca fanii să fie evacuaţi

Partida Novak Djokovic – Matteo Berrettini, din sferturile de finală, a fost întreruptă pe parcursul setului 4. Jucătorilor li s-a cerut să întrerupă partida până când fanii din tribune vor putea fi evacuaţi.

Restricţiile provocate de pandemia de coronavirus au fost uşor relaxate. Se poate circula pe străzi până la ora 23:00, faţă de 22:00 cât a fost până marţi. Dar nu a fost suficient pentru iubitorii tenisului prezenţi pe Phillipe Chatrier.

Cu puţin înainte de ora 23:00 a Franţei, fanilor li s-a cerut să părăsească arena. Asta deşi Berretini a luat setul trei şi astfel urma să se intre în manşa patru. Mare parte din cei prezenţi în tribune au refuzat să plece.

După mai multe apeluri către oamenii din tribune, organizatorii au luat decizia radicală, la câteva minute după ora 23:00. Partida a fost întreruptă până când se va putea evacua arena. Novak Djokovic avea 3-2 în setul 4, Berrettini urma la serviciu.

09-06-2021
13:18

Swiatek, eșec surprinzător în sferturi

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată în sferturile de la Roland Garros.

Swiatek locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, a fost învinsă de Maria Sakkari din Grecia, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 4-6, 4-6. Meciul a durat o oră şi 35 de minute.

Maria Sakkari este prima sportivă din Grecia care ajunge în semifinale la un turneu de Grand Slam. După eliminarea polonezei, în vârstă de 20 de ani, nicio jucătoare din Top 10 WTA nu a mai rămas în competiţia de la Paris. Dintre primele zece jucătoare ale lumii, a lipsit doar Simona Halep, locul 3 WTA, din cauza unei accidentări.

În semifinale, Sakkari va evolua cu Barbora Krejcikova (Cehia), locul 33 WTA, care a trecut de sportiva americană Cori Gauff. În cealaltă semifinală se vor întâlni Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, şi Tamara Zidansek (Slovenia), locul 85 WTA.

09-06-2021
09:46

Irina Begu s-a calificat semifinale în proba de dublu. Gauff - Krejcikova, în proba de simplu

Irina Begu a deschis ziua de miercuri la Roland Garros. A jucat alături de Nadia Podoroska în sferturile de finală ale probei de dublu. Cele două le-au învins pentru semifinale pe Petra Martic şi Shelby Rogers.

FINAL: Begu / Podoroska – Martic / Rogers 6-3, 4-6, 6-2

Mai jos puteți viziona și rezumatul partidei în urma căreia Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de dublu feminin de la Roland garros.

A început şi primul meci al zilei la simplu. Pentru un loc în premieră în semifinalele unui Grand Slam se luptă Barbora Krejcikova şi Coco Gauff.

FINAL: Coco Gauff – Barbora Krejcikova 6-7, 3-6

08-06-2021
21:44

Stefanos Tsitsipas, victorie în minimum de seturi cu Medvedev. Joacă în semifinale cu Alexander Zverev

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2021, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Daniil Medvedev, scor 6-3, 7-6 (3), 7-5.

Pe tabloul feminin vom avea un duel între Tamara Zidansek şi Anastasia Pavlyuchenkova pentru un loc în finala Roland Garros 2021. 

Tsitsipas, care a fost semifinalist şi în 2020, va juca pentru un loc în prima finală de Grand Slam a carierei cu Alexander Zverev. Germanul este pentru prima dată în penultimul act la French Open, după ce l-a învins pe Davidovich Fokina.

Pe cealaltă parte a tabloului, Rafael Nadal şi Novak Djokovic s-ar putea înfrunta în semifinale. Ibericul îl va înfrunta pe Diego Schwartzman, în vreme ce sârbul are meci miercuri cu Matteo Berrettini.

08-06-2021
18:56

Zverev, calificare facilă în semifinale

Tenismenul german Alexander Zverv, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele turneului de la Roland Garros.

El l-a învins, cu scorul de 6-4, 6-1, 6-1, pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 46 ATP, după un meci de o oră şi 36 de minute.

În semifinale, Zverev va evolua cu învingătorul dintre rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, şi grecul Stefanos Tsitsipas, locul 5 ATP.

08-06-2021
16:27

Bianca Andreescu şi-a concediat antrenorul

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 7 WTA, s-a despărţit de antrenorul cu care colabora de mult timp, Sylvain Bruneau, la o săptămână după ce sportiva a fost eliminată în primul tur la Roland Garros.

”Cu mare regret, aş dori să-mi informez fanii că antrenorul, mentorul şi prietenul meu de multă vreme, Sylvain, şi cu mine am decis de comun acord să punem capăt relaţiei noastre incredibile de colaborare.

Prietenia noastră va rămâne pentru totdeauna… au fost patru ani uluitori… Sunt recunoscătoare pentru tot ce am realizat împreună şi pentru amintirile extraordinare. Sylvain a fost mai mult decât un antrenor… el face parte din familie”, a anunţat jucătoarea în vârstă de 20 de ani, pe Twitter.

Sub îndrumarea lui Bruneau, Bianca Andreescu a avut un an 2019 de excepţie, în care a câştigat turneele de la Indian Wells şi Toronto, precum şi US Open.

După Turneul Campioanelor din octombrie 2019, la care a suferit o accidentare la genunchi, Andreescu a lipsit mult timp de pe teren. Ea a reuşit anul acesta să se califice în finala turneului de la Miami, pe care a abandonat-o în faţa australiencei Ashleigh Barty, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme la gleznă.

La Roland Garros, Bianca Andreescu a fost eliminată, cu scorul de 7-6 (1), 6-7 (2), 7-9, după un meci de aproape trei ore şi jumătate, disputat în primul tur cu Tamara Zidansek din Slovenia, locul 85 WTA, care a ajuns ulterior în semifinale.

08-06-2021
15:44

Pavliuchenkova, în semifinale după un meci de infarct

Jucătoarea rusă Anastasia Pavliuchenkova, cap de serie numărul 31 și locul 32 WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Rusoaica a învins-o în sferturile de finală, scor 6-7 (2), 6-2, 9-7, după două ore și 33 de minute, pe Elena Rybakina din Kazahstan, favorită 21 și locul 22 WTA, partenera sa de dublu de la Roland Garros.

În semifinale, Pavliuchenkova o va întâlni pe slovena Tamara Zidansek, locul 85 WTA.

08-06-2021
12:48

Tamara Zidansek, victorie uimitoare în sferturi

Jucătoarea slovenă de tenis Tamara Zidansek, locul 85 WTA, a reușit o performanță incredibilă și s-a calificat în semifinale la Roland Garros.

Zidansek, care nu ajunsese niciodată în turul trei la un Grand Slam, a învins-o, în sferturi, cu scorul de 75, 4-6, 8-6, după două ore și 26 de minute, pe Paula Badosa din Spania, cap de serie numărul 33 și locul 35 WTA.

În semifinalem slovena va întâlni învingătoarea partidei dintre Elena Rybakina (Kazahstan), favorită 21 și locul 22 WTA, și rusoaica Anastasia Pavliuchenkova, cap de serie numărul 31 și locul 32 WTA.

08-06-2021
12:14

Horia Tecău și Kevin Krawietz au ratat calificarea în semifinale

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a ratat calificarea în semifinalele turneului de dublu masculin de la Roland Garros, fiind învinsă în sferturile de finală de cuplul columbian Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah cu scorul de 2-6, 7-6, 5-7.

Pentru prezența în sferturi, Tecău și Krawietz au fost recompensați cu 360 de puncte în clasamentul ATP și cu 49.850 de euro.

08-06-2021
11:05

Tamara Zidansek a câștigat primul set împotriva ibericei Paula Badosa

Tamara Zidansek – Paula Badosa este primul meci programat în sferturile de finală. Jucătoarea din Slovenia a câștigat prima manșă, la 5. 

Zidansek a ajuns în această fază a competiției după ce a trecut de Sorana Cîrstea, în vreme ce Badosa trecea de Ana Bogdan în turul 3. 

Rybakina – Pavlyuchenkova este celălalt meci de astăzi de pe tabloul feminin. Iar învingătoarele se vor înfrunta joi în semifinale.

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros a intrat în faza sferturilor de finală. Cele patru meciuri la masculin şi la feminin au fost împărţite pe durata două zile, marţi, 8 iunie şi miercuri, 9 iunie.

Programul sferturilor de finală la Roland Garros 2021

Marţi, 8 iunie

  • ora 13:00 Zidansek – Badosa
  • ora 14:30 Pavliucencova – Ribakina
  • ora 17:00 Zverev – Davidovich-Fokina
  • ora 22:00 Tsitsipas – Medvedev
ADVERTISEMENT

Miercuri, 9 iunie

  • ora 12:00 Gauff – Krejcikova
  • ora 14:00 Sakkari – Swiatek
  • ora 16:00 Djokovic – Berrettini
  • ora 21:00 Nadal – Schwartzman

Evident că în această etapă superioară a competiţiei au rămas în general numele mari, în special în turneul masculin. La feminin avem nu mai puţin de şase jucătoare care evoluează în premieră în sferturile de finală ale unui Grand Slam. S-au retras sau au fost eliminate toate marile favorite. Doar câştigătoarea de anul trecut, Iga Swiatek şi Anastasia Pavliucenkova au mai atins faze superioare la Grand Slam-uri.

ADVERTISEMENT

Din păcate, deşi existau premisele unei evoluţii de excepţie, jucătoarele din România care au făcut un turneu bun, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, nu au fost capabile să se afle ele acum în locul adversarelor.

Învingătoarele româncelor deschid seria sferturilor de finală

Cîrstea a pierdut la tie-break primul set în optimi, cu Tamara Zidansek şi a avut apoi o cădere totală inexplicabilăîn următorul, cedând fără drept de apel, cu 6-1. Ana Bogdan rămâne cu satisfacţia de a fi făcut în turul 3 cel mai frumos meci al turneului în compania ibericei Paolo Badosa, în faţa căreia a avut o minge de meci, dar a pierdut după un joc dramatic şi mai bine de trei ore de stat pe teren.

ADVERTISEMENT

Şi tocmai învingătoarele fetelor noastre, slovena Tamara Zidansek şi Paola Badossa, sunt cele care deschid seria sferturilor de finală de la Roland Garros marţi, 8 iunie, de la ora 13:00. Ambele nu au mai jucat niciodată în această fază la un Grand Slam.

Medvedev îl domină categoric pe Tsitsipas la scorul general

Al doilea meci al sferturilor la femei programat marţi este cel dintre reprezentantele fostei Uniuni Sovietice: rusoiaca Anastasia Pavliucenkova şi kazaha Elena Rîbakina, şi ea pentru prima oară la acest nivel.

ADVERTISEMENT

Marţi se joacă şi două meciuri la băieţi. Germanul Alexander Zverev pleacă mare favorit în faţa spaniolului Alejandro Davidovich-Fokina, după care urmează capul de afiş al zilei, Stefanos Tsitsipas – Daniil Medvedev, locurile 5 şi 2 în ierarhia ATP. Rusul conduce categoric la meciurile directe, 6-1, câştigând la Monte Carlo şi singurul joc disputat între ei pe zgură.

Iga Swiatek şi Cori Gauff au devenit principalele favorite

Miercuri, din nou fetele deschid balul. Puştoaica americancă de numai 17 ani, Cori Gauff, pe care multă lume o vede drept urmaşa Serenei Williams, o întâlneşte pe cehoaica Barbora Krejcikova, alt meci între debutante în sferturi.

Ultimul sfert la femei,se va juca între poloneza Iga Swiatek, devenită acum favorita principală şi grecoaica Maria Sakkari, pentru prima dată ajunsă în această fază. Sunt şanse mari să vedem finala în semifinale, adică un meci Gauff – Swiatek, 17 ani contra 19 ani.

Încă un italian în calea lui Novak Djokovic

La masculin liderul mondial Novak Djokovic are în faţă un nou obstacol italian. După sperietura din optimi, când Musetti a avut 2-0 la seturi dar apoi s-a prăbuşit fizic până la abandon, acum vine la rând numărul 9 mondial, Matteo Berrettini, pe care l-a mai întânit o singură dată, la Londra, în 2020, la Turneul Campionilor şi l-a învins la pas, cu 2-0.

Ultimul meci din sferturi va fi între recordamnul all time de titluri la Roland Garros, Rafael Nadal, 13 succese, în drum spre al 14-lea şi cel mai scund jucător din circuitul ATP, argentinianul Diego Schwarzman. Sunt 11 precedente şi Nadal a învins în zece, pierzând doar în 2020, pe zgură, cu 2-0, la Roma.

ADVERTISEMENT