Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 12-a. Roma bate Torino în ultimul meci al rundei și e pe loc de UCL

17.12.2020 | 23:39
Live Blog Serie A etapa a 12a Roma bate Torino in ultimul meci al rundei si e pe loc de UCL
ADVERTISEMENT

Fotbalul italian a decis să introducă şi el o etapă intermediară în calendar până la sărbătorile de iarnă şi runda a 12-a se va disputa în această săptămână, începând de marţi, 15 decembrie şi încheindu-se joi, 17 decembrie.

Cele mai atractive jocuri ale etapei sunt Inter- Napoli şi Juventus – Atalanta. Acestea sunt şi meciurile care promit goluri cu şanse mari în ambele porţi şi implică echipele clasate pe locurile 2, 3, 4 şi 8, pentru că echipa din Bergamo a avut o perioadă mai puţin fastă, dar a reuşit să obţină pentru a doua oară consecutiv calificarea în optimile Champions League.

ADVERTISEMENT

Inter a avut serioase probleme în deplasarea de la Cagliari, unde s-a văzut condusă până în ultimul sfert de oră, după care a reuşit trei goluri la foc automat, însă şi-a făcut singură viaţa grea, pentru că a ratat enorm la 0-0, până la primirea golului.

Programul etapei a 12-a din Serie A

Joi, 17 decembrie

  • AS Roma – AC Torino 3-1 (Mkhitaryan 27, Veretout 43 pen., Pellegrini 68 / Belotti 73)

Miercuri, 16 decembrie

  • Juventus – Atalanta 1-1 (Chiesa 29 / Freuler 57)
  • Fiorentina – Sassuolo 1-1 (Vlahovic 33 pen. / Traore 13)
  • Genoa – Milan 2-2 (Destro 48, 60 / Calabria 53, Kalulu 83)
  • Inter Milano – Napoli 1-0 (Lukaku 71 pen.)
  • Parma – Cagliari 0-0
  • Spezia – Bologna 2-2 (Nzola 20, 63 / Dominguez 72, Barrow 90+2)
  • Verona – Sampdoria 1-2 (Zaccagni 70 pen. / Ekdal 41, Verre 54)
ADVERTISEMENT

Marţi, 15 decembrie

  • Udinese – Crotone 0-0
  • Benevento – Lazio 1-1 (Schiattarella 45 / Immobile 25)

sa

Inter – Napoli în etapa a 13-a din Serie A, meciul echipelor care au câştigat runda trecută după ce au fost conduse la pauză

Napoli era mare favorită acasă în faţa Sampdoriei dar a repetat la indigo scenariul milanezilor din Sardinia. Şi Napoli a fost condusă la pauză, pentru ca în a doua parte să înscrie de două ori şi să păstreze astfel locul 3, imediat după Inter, de care o desparte un singur punct.

Juventus a câştigat în deplasare cu Genoa cu 3-1, însă jocul elevilor lui Andrea Pirlo nu a convins nici acum, fiind nevoie în final de două lovituri de la 11 metri transformate de Cristiano Ronaldo pentru asigurarea succesului.

ADVERTISEMENT

Papu Gomez, în război cu antrenorul Gasperini

La Atalanta e pe cale să explodeze un caz în vestiarul echipei bergamasce. În etapa trecută, la victoria acasă în faţa Fiorentinei, a lipsit căpitanul Papu Gomez, fără ca antrenorul Gasperini să explice motivele. Gomez a scris o scrisoare pe contul personal pentru suporteri în care le-a promis că va spune totul atunci când se va decide să plece de la Atalanta.

Liderul Milan a fost salvat, in extremis, de fundaşul Theo Hernandez, autorul unei duble la meciul cu Parma, scor 2-2, ultimul gol fiind marcat în minutele de prelungiri. Acum, foarte probabil din nou fără Zlatan Ibrahimovic, urmează deplasarea la Genova, pentru meciul cu echipa care poartă numele oraşului, învinsă greu, pe final, de Juventus.

ADVERTISEMENT

Duelul fraţilor Inzaghi

Roma, care etapa trecută a profitat la maxim de numeroasele absenţe din lotul Bolognei şi a obţinut un succes zdrobitor cu 5-1, primeşte joi vizita lui Torino, formaţie învinsă acasă de Udinese, pentru că i s-a refuzat de către VAR golul egalizator în minutele de prelungiri.

Etapa a 12-a aduce şi ineditul duel din familia Inzaghi. Fraţii Filippo şi Simone se vor afla în postura de duşmani timp de 90 de minute în meciul Benevento – Lazio. Ştefan Radu, deşi a greşit grav etapa trecută, din eroarea sa obţinând victoria Verona cu 2-1 la Roma, rămâne titular ca fundaş stânga la Lazio.

ADVERTISEMENT