Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 15-a. Ronaldo l-a depășit pe marele Pele. E al doilea marcator din toate timpurile. Video

03.01.2021 | 23:52
Live Blog Serie A etapa a 15a Ronaldo la depasit pe marele Pele E al doilea marcator din toate timpurile Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 15-a din Serie A are loc într-o singură zi, duminică, 3 ianuarie, fiind prima rundă din noul an. Care începe destul de furtunos pentru fotbalul italian, pentru că urmează imediat o etapă intermediară şi o alta în weekendul următor, aşadar trei etape într-o singură săptămână la început de 2021.

Nu avem în program niciun meci între echipele de top, dar cu siguranţă pot apărea destule surprize, pentru că s-a văzut şi până acum faptul că aşa zisele echipe mici pot pune mari probleme formaţiilor cu pedigree şi nu de puţine ori rezultatele le sunt favorabile măcar prin obţinerea unei remize.

ADVERTISEMENT

Liderul AC Milan va juca de la ora 19:00 în deplasare cu Benevento, una dintre promovate, de fapt formaţia care a stabilit un record la nivelul Serie B all time pentru diferenţa uriaşă de puncte avută faţă de locul secund la final de sezon, 18 puncte. Va fi un meci special pentru antrenorul campanilor, Filippo Inzaghi, care a îmbrăcat ani de zile tricoul rossonero şi care a câştigat multe trofee interne şi internaţionale cu aC Milan.

Programul etapei a 15-a din Serie A

Duminică, 3 ianuarie 2021

  • Inter – Crotone 6-2 (L. Martinez 19, 58, 79, Marrone 31 aut., Lukaku 64, Hakimi 87 / Zanellato  12, Golemic 36 pen.)
ADVERTISEMENT

Portarul român Ionuț Radu a fost rezervă la Inter, postură în care s-a regăsit și atacantul Denis Drăguș la Crotone.


  • Cagliari – Napoli 1-4 (Joao Pedro 58 / Zielinski 25, 62, Lozano 74, Insigne 86 pen.)

Mijlocașul Răzvan Marin a fost integralist la Cagliari.

  • Atalanta – Sassuolo 5-1 (Zapata 11, 49, Pessina 45, Gosens 57, Muriel 68 / Chiricheș 75)

Fundașul Vlad Chiricheș a fost integralist la Sassuolo și a primit un cartonaș galben în minutul 51.

ADVERTISEMENT
  • Spezia – Verona 0-1 (Zaccagni 75)
  • Fiorentina – Bologna 0-0
  • Genoa – Lazio 1-1 (Destro 58 / Immobile 14 pen.)

Fundașul Ștefan Radu a fost integralist la Lazio.

  • AS  Roma – Sampdoria 1-0 (Dzeko 73)
  • Parma – AC Torino 0-3 (Singo 8, Izzo 88, Gojak 90+5)

Atacantul Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 75 la Parma.

  • Benevento – AC Milan 0-2 (Kessie 15 pen., Rafael Leao 49)
  • Juventus – Udinese 4-1 (Cristiano Ronaldo 31, 70, Chiesa 49, Dybala 90+4 / Zeegelaar 90+1)
ADVERTISEMENT

sa


Ronaldo, scrie istorie

UPDATE, 3 ianuarie, ora 23:53 / Atacantul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a marcat două goluri în partida cu Udinese și l-a depășit pe legendarul Pele la numărul de reușite.

Portughezul a ajuns la 758 de goluri și l-a întrecut cu o reușită pe brazilianul Pele și a urcat pe loci doi în clasamentul all-time al marcatorilor. Lider este Josef Bican, care a reușit 805 goluri în 530 de meciuri, în perioada 1931-1955.


Italienii vor revenirea spectatorilor în tribune

UPDATE, 3 ianuarie, ora 15:36 / Oficialii fotbalului din Italia își doresc ca fanii să revină cât mai curând pe stadioane și au un plan în acest sens. După apariția vaccinului împotriva Covid-19, suporterii care își vor face acest test vor putea intra în tribune.

Paolo Dal Pino, președintele Ligii Italiene de Fotbal, ar fi propus guvernului italian această măsură. Liga a trimis un plan detaliat al acestui proiect și așteaptă acum răspunsul administrației.

”Cred că am putea să fim capabili să permitem accesul cetățenilor vaccinați în stadioane. Am prezentat Guvernului un plan de 300 de pagini despre cum putem să-i primim pe fani înapoi pe arene în siguranță, cu o capacitate redusă cu 20-30 la sută.

Nu am primit niciun răspuns, nici măcar un telefon. Așa că sper ca măcar cei vaccinați să poată intra”, a declarat Paolo Dal Pino la postul public de televiziune.


AC Milan, din nou fără Ibrahimovic, în etapa a 15-a din Serie A

Din păcate pentru fanii liderului, nici de această dată golgeterul suedez Zlatan Ibrahimovic nu se va afla pe teren, revenirea lui fiind prognozată cel mai optimist pentru jumătatea lunii ianuarie, iar pesimist la începutul lui februarie. Pe lângă acesta, Stefano Pioli nu îl va avea pe mijlocaşul Bennacer, iar Theo Hernandez, omul golului decisiv din prelungiri cu Lazio, este suspendat.

Un eventual pas greşit al vecinilor pândeşte Inter, aflată la un singur punct în urmă, şi care deschide noul an de la ora prânzului, primind vizita altei promovate, Crotone, echipă care în deplasare este foarte vulnerabilă: cinci eşecuri şi două remize. E absent pentru încă o săptămână Alexis Sanchez, însă tandemul Lukaku-Lautaro poate rezolva problema.

Vlad Chiricheş, deplasare de foc la Bergamo

AS Roma, care se află pe locul 3, la şapte puncte de şefie, joacă acasă cu Sampdoria. Spaniolul Pau Lopez va continua între buturi, durata de refacere a lui Mirante fiind de cel puţin încă două săptămâni. În schimb, sex simbolul Nicolo Zaniolo se poate gândi la reapariţia pe gazon undeva la începutul lunii aprilie, în cel mai bun caz. Sassuolo încheie top 4 absolut neaşteptat, dar Vlad Chiricheş, anunţat titular, şi colegii lui vor avea parte de un examen dur, la Bergamo, în faţa Atalantei.

Un capitol aparte îl reprezintă trei dintre echipele cotate cu mari şanse la un loc de Champions League, dar mai ales, dintre ele, campioana ultimilor 9 ani consecutiv, Juventus, care acum se află la neverosimila distanţă de 10 puncte faţă de liderul AC Milan după ce a fost zdrobită acasă, cu 3-0, de o Fiorentina care nu mai bătuse pe nimeni de opt etape!

Juventus e la 10 puncte de primul loc!

Juventus joacă din nou acasă, cu una dintre victimele favorite la Torino, Udinese, un duel în alb-negru, culorile ambelor echipe. Cristiano Ronaldo a revenit de la Dubai, unde a primit distincţia de cel mai bun jucător al secolului. Cuadrado e suspendat, iar De Ligt va afla de la medici sâmbătă dacă poate juca sau trebuie să aştepte alte câteva zile.

Napoli îl va vizita în Sardinia pe Răzvan Marin, la Cagliari, având aceleaşi serioase probleme de lot: atacanţii Osimhen şi Mertens mai au de aşteptat cel puţin două săptămâni, dacă nu trei, până la revenire, iar stâlpul apărării, Koulibaly, are şanse sub 50 la sută să joace. Lazio merge la Genova, cu Ştefan Radu titular într-o apărare de trei, dar fără accidentaţii Parolo, Acerbi, Lucas Leiva, Lulic, Fares şi foarte probabil Correa.

ADVERTISEMENT