Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 18-a. Ibrahimovic o ține în viață pe Milan. Răzvan Marin a fost integralist la Cagliari. Video

18.01.2021 | 23:02
Live Blog Serie A etapa a 18a Ibrahimovic o tine in viata pe Milan Razvan Marin a fost integralist la Cagliari Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 18-a din Serie A are loc în acest weekend şi se întinde pe durata patru zile, pornind în trombă, de vineri, 15 ianuarie şi încheindu-se luni, 18 ianuarie. În mod evident, runda este dominată de două partide de top: derby-ul roman şi confruntarea Inter – Juventus.

Marele război etern al capitalei este şi cel care deschide vineri seară această etapă. Din motive de siguranţă s-a preferat, chiar dacă se joacă fără cei 70.000 de spectatori care umpleau până la refuz tribunele de pe Olimpico, ca partida să se joace izolat, scopul fiind de a putea ţine sub control tifosii care, cu siguranţă, se vor manifesta pe străzi, cel mai probabil în jurul stadionului.

ADVERTISEMENT

Este foarte greu de dat un pronostic de fiecare dată derby-ului, pentru că adrenalina este la fel de ridicată în ambele tabere, jucătorii sosiţi la Roma sau la Lazio fiind din prima zi instruiţi asupra impactului uriaş pe care îl are meciul direct pentru suporteri.

Programul etapei a 18-a din Serie A

Luni, 18 ianuarie

  • Cagliari – AC Milan 0-2 (Ibrahimovic 7, 52)

cag


Duminică, 17 ianuarie

  • Inter – Juventus 2-0 (Vidal 12, Barella 52) – VEZI VIDEO


  • Atalanta – Genoa 0-0
  • Napoli – Fiorentina 6-0 (Insigne 5, 72 pen., Demme 36, Lozano 38, Zielinski 45, Politano 90)
  • Sassuolo – Parma 1-1 (Djuricic 90+3 pen. / Kucka 37)
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș este titular la gazde, în timp ce Valentin Mihăilă și Reinaldo Radu sunt rezerve la oaspeți.


  • Crotone – Benevento 4-1 (Glik 4 aut., Simy 29, 54, Vulic 65 / Falque 83)

Sâmbătă, 16 ianuarie

  • Bologna – Verona 1-0 (Orsolini 18 pen.)
  • AC Torino – Spezia 0-0
  • Sampdoria – Udinese 2-1 (Candreva 67 pen., Torregrossa 81 / De Paul 55)
ADVERTISEMENT

Vineri, 15 ianuarie

  • Lazio – AS Roma 3-0 (Immobile 15, Marusic 23, L. Alberto 67)

Echipele de start:

sa

Gest șocant al lui Arturo Vidal. A sărutat stema lui Juventus

UPDATE 18 ianuarie, ora 00:00 / Arturo Vidal a fost unul dintre artizanii victoriei cu Juventus. Chilianul a deschis scorul în minutul 12, după ce, înaintea derby-ului, a făcut un gest șocant. Vidal a sărutat sigla „Bătrânei Doamne”, după câteva tachinări cu fostul său coleg de la Juve, Giorgio Chiellini. Mijlocașul de 33 de ani a jucat la Torino în perioada 2011-2015.

Gestul nu a fost unul deloc pe placul fanilor echipei lui Conte.  „Sărutul lui Iuda” și „Un gest urât pe care nu-l vom uita”, au fost câteva dintre criticile pe care Vidal le-a primit pe social media.

ADVERTISEMENT


Jucătorii lui Inter se revoltă înaintea derby-ului cu Juventus

UPDATE 17 ianuarie, ora 15:56 / Situație extrem de încordată la Inter Milano înaintea derby-ului de duminică seara cu Juventus Torino. Jucătorii antrenați de Antonio Conte sunt neplătiți de aproape 6 luni și au cerut socoteală conducerii, care le-a promis că până la finalul lui ianuarie le va achita două salarii restante.

În plus, gruparea milaneză nu a achitat nici prima rată din transferul lui Hakimi de la Real Madrid, în valoare de 10 milioane de euro și nici nu sunt semne că ar face-o cât de curând. Deocamdată, Inter a primit o păsuire, dar în martie este scadentă o a doua tranșă, tot de 10 milioane de euro.

Grupul chinez Suning, proprietarul lui Inter, a suferit pierderi uriașe din cauza pandemiei și caută un cumpărător pentru echipă, patronul Steven Zhang demarând deja negocierile cu fondul britanic de investiții BC Partners.


Ronaldo, criticat de un fost jucător al lui Juventus și Inter

UPDATE 17 ianuarie, ora 11:20 / Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din Serie A și în acest sezon, cu 15 goluri, însă nu toată lumea este impresionată de evoluțiile portughezului. Roberto Boninsegna, fost jucător la Inter și Juventus, formații care se vor duela în această seară în derby-ul etapei, e de părere că Ronaldo este în declin.

„Lukaku și Ronaldo sunt doi jucători remarcabili. Dar Lukaku este mai decisiv, asta este clar. Cristiano Ronaldo a fost un jucător grozav, dar acum este în declin”, a declarat Boninsenga, potrivit Tutto Juve.

În schimb, Ronaldo a fost lăudat în Gazzetta dello Sport de Michel Platini, jucător de legendă al lui Juventus în anii ’80. „Rossi, Nedved, Zidane… Toți au fost buni. Ronaldo este acum numărul 1, așa cum am fost eu la Juventus în anii ’80. Între el și Messi? Sunt doi fotbaliști excepționali, care au marcat fotbalul în ultimii 15 ani”, a spus Platini.


AS Roma – Lazio deschide etapa a 18-a din Serie A

Roma este echipa cu evoluţie mai bună, cu o clasare pe locul 4, ultimul de Champions League, în timp ce rivalii încă nu au reuşit nici măcar să se apropie de locul 6, ultimul de Europa League. Simone Inzaghi declara după victoria de la Parma, din ultima rundă, că Lazio încă nu a renunţat să facă parte din Top 4, dar pentru asta are nevoie de constanţă în victorii.

Nu sunt probleme importante de lot în cele două tabere, vestea bună la Roma fiind revenirea în program complet la pregătiri a spaniolului Pedro, iar vestea rea la Lazio că fantezistul Correa e out pentru cel puţin zece zile. Ştefan Radu e anunţat titular în defensiva lazială.

Juve merge la victorie pentru a doua oară la Milano

Al doilea meci de impact al etapei este cel de duminică seară, de la ora 21:45. Inter – Juventus. Torinezii încearcă să rămână în zona echipelor care vor declanşa în retur sprintul final în lupta pentru Scudetto, pe care l-au luat în custodie de nouă ani încoace.

Ei au reuşit o victorie vitală tot la Milano în faţa liderului AC Milan, punând capăt unei serii de zece luni şi 27 de meciuri fără eşec pentru rossoneri şi trebuie să facă acum acelaşi lucru, pe acelaşi stadion, în faţa lui Inter.

Posibil duel românesc în Sassuolo – Parma

La Juventus rămâne de văzut în ce stadiu se află jucătorii care au fost infectaţi cu coronavirus (Alex Sandro, Cuadrado şi de Ligt), pentru că în privinţa lui Paulo Dybala verdictul medicilor după accidentarea din jocul cu Sassuolo este de absenţă minim 20 de zile.

Interesant este că AC Milan va încheia etapa luni seara în Sardinia, oră la care va şti şi rezultatul meciului de la Milano, care interesează din ambele părţi. La Napoli vestea cea mare este revenirea în lot a atacantului belgian Mertens, refăcut după accidentare. Sassuolo – Parma este posibilul meci al românilor, Chiricheş fiind anunţat titular la gazde, însă Vali Mihăilă e trecut doar rezervă.

ADVERTISEMENT