Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 27-a. AC Milan iese din lupta la titlu după eșecul cu Napoli

14.03.2021 | 22:25
Live Blog Serie A etapa a 27a AC Milan iese din lupta la titlu dupa esecul cu Napoli
ADVERTISEMENT

Serie A îşi continuă mersul imperturbabil cu o nouă rundă de provocări în weekend, cea cu numărul 27, care se va desfăşura pe durata  a trei zile, cu două partide programate vineri, 12 martie, alte trei sâmbătă, 13 martie, şi ultimele cinci duminică, 14 martie.

Programul etapei a 27-a din Serie A

Duminică, 14 martie

  • AC Milan – Napoli 0-1 (Politano 50)

  • Cagliari – Juventus 1-3 (Simeone 62 / Ronaldo 10, 25 pen., 32)

Răzvan Marin este titular la Cagliari, în timp ce Radu Drăgușin se află pe banca de rezerve la Juventus.

ADVERTISEMENT

Performanță incredibilă reușită de Cristiano Ronaldo: a marcat trei goluri în doar 30 de minute.

  • Bologna – Sampdoria 3-1 (Barrow 28, Svanberg 41, Soriano 70 / Quagliarella 37)
  • Parma – AS Roma 2-0 (Mihăilă 9, Hernani 55 pen.)
  • AC Torino – Inter 1-2 (Sanabria 71 / Lukaku 61 pen., Martinez 85)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 13 martie

  • Genoa – Udinese 1-1 (Pandev 10 / De Paul 30 pen.)
  • Benevento – Fiorentina 1-4 (Ioniţă 56 / Vlahovic 9, 26, 45+1, Eysseric 75)
  • Sassuolo – Verona 3-2 (Locatelli 4, Djuricic 51, Traore 81 / Lazovic 43, Dimarco 79)

Vineri, 12 martie

  • Lazio – Crotone 3-2 (Milinkovic-Savic 14, Alberto 39, Caicedo 84 / Simy 29, 50-pen.)

Ștefan Radu a pasat decisiv la prima reușită a meciului, golul lui Milinkovic-Savic.

  • Atalanta – Spezia 3-1 (Pasalic 54, 73, Muriel 55 / Piccoli 82)

Juventus cere o sumă modică în schimbul lui Ronaldo

UPDATE 14 martie, ora 12:18 / Eliminarea din Liga Campionilor încă din faza optimilor de finală a afectat-o grav din punct de vedere financiar pe Juventus Torino, iar pentru a-și echilibra balanța financiară campioana Italiei este dispusă să se despartă de superstarul Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Portughezul a fost adus cu scopul de a-i ajuta pe italieni să câștige Liga Campionilor, obiectiv care a fost ratat pentru al treilea an la rând. Însă principalul motiv pentru care Juventus vrea să scape de Ronaldo este salariul imens pe care acesta îl încasează, de 31 de milioane de euro net pe sezon. Conform Corriere dello Sport, „Bătrâna Doamnă” cere o sumă modică în schimbul vedetei sale, de doar 29 de milioane de euro, deși a plătit pentru aducerea sa peste 100 de milioane de euro.

O variantă pentru Ronaldo ar fi întoarcerea la Madrid, impresarul Jorge Mendes demarând deja tratativele cu Florentino Perez, președintele lui Real.

ADVERTISEMENT

Revenire de senzaţie a lui Icardi în Italia. Trei echipe îl vor

UPDATE 13 martie, ora 18:45 / Presa din Italia scrie că Mauro Icardi, atacantul lui PSG, ar putea reveni în Serie A. Argentianul, pentru care francezii au plătit 50 de milioane de euro în vara lui 2020, este dorit de AS Roma, AC Milan şi Juventus.

Icardi a mai jucat în Serie A pentru Sampdoria şi Inter. A evoluat în total în 219 meciuri, marcând 121 de goluri şi oferind 30 de pase decisive. 188 de partide au fost pentru Inter (111 reuşite şi 26 de pase decisive în campionat).


Barcelona și PSG, pe urmele lui Paulo Dybala

UPDATE 13 MARTIE, ora 14:45 / Juventus Torino l-ar putea ceda pe argentinianul Paulo Dybala a sfârșitul acestui sezon. De serviciile atacantului de 27 de ani se interesează Barcelona, dar mutarea pe Camp Nou este condiționată de decizia conaționalului său, Lionel Messi.

Dacă actualul decar al catalanilor va alege să semneze un nou contract cu gruparea ”balugrana”, atunci Dybala ar putea da curs ofertei de la PSG. Și oficialii clubului parizian și-au manifestat interesul pentru fotbalistul lui Juventus.

Paulo Dybala joacă la Juventus Torino din 2015 când a fost achiziționat de la Palermo pentru 40 de milioane de euro și mai are contract cu ”Bătrâna Doamnă” până în 2022.

70 de milioane de euro este conta de piață a lui Paulo Dybala


Liderul Inter se va deplasa nu foarte departe de Milano, mai precis în capitala Piemontului, la Torino. Adversarul echipei lui Antonio Conte este cenuşăreasa oraşului, Torino Calcio, o formaţie care luptă din greu pentru a-şi păstra locul în primul eşalon, învinsă fără drept de apel runda precedentă la Crotone, lanterna roşie din Serie A. Torino se află pe locul 18, cu 20 de puncte, prima poziţie retrogradabilă.

Este clar că Lukaku şi Lautaro Martinez pot devora lejer şi taurul torinez, a cărui situaţie s-ar complica astfel şi mai mult. Şi cum există şi ceva probleme de lot la Torino, chiar golgeterul Belotti, pentru că are soţia infectată cu COVID, şansele pentru a bifa un nou succes al nerazzurrilor sunt foarte mari.

AC Milan primeşte pe Napoli după meciul de la Manchester

În schimb, urmăritoarea şi totodată concitadina Milan are o săptămână foarte agitată. După succesul de la Verona, unde nu se câştigă uşor, joi a mers pe Old Trafford din Manchester pentru partida cu United din Europa League şi încheie duminică pe San Siro în faţa lui Napoli.

Cum Ibrahimovic şi Mandzukic sunt în continuare indisponibili partida devine mai grea, mai ales că şi oaspeţii nu au renunţat la locul 4 şi numărul problemelor de sănătate din lot s-a redus mult, mai existând doar trei jucători indisponibili. Dacă nu va câştiga e clar că drumul spre titlu pentru Inter e larg deschis.

Răzvan Marin, faţă în faţă cu Cristiano Ronaldo

Va fi foarte interesant de urmărit meciul din Sardinia dintre Cagliari şi Juventus. Asta nu doar pentru că sarzii nu au pierdut încă sub comanda lui Leonardo Semplici, dar mai ales pentru a vedea cum reacţionează bianconerii după dureroasa eliminare din optimile Champions League în faţa lui Porto.

Sub lupa acuzării se află tocmai starul Cristiano Ronaldo. care a fost cel mai slab în dubla cu Porto şi care a contribuit prin decizia de a sări să nu îl lovească balonul la golul marcat din lovitură liberă pentru 2-2 de portughezi, arătând o laşitate care a indignat tifosii.

Românii Parmei, anunţaţi doar ca rezerve la meciul cu Roma

Referitor la echipe cu români Cagliari îl va avea ca de obicei pe teren pe Răzvan Marin, considerat de presa italiană metronomul sarzilor de la mijlocul terenului. Vlad Chiricheş e din nou cu semnul întrebării pentru meciul cu Verona iar Dennis Drăguş nu mai figurează de mult nici măcar în lotul lui Crotone, care va juca la Roma, cu Lazio, de unde va lipsi operatul de hernie inghinală Ştefan Radu.

Parma, echipa cu trei români în lot, va juca acasă cu Roma, un meci în care e clar că pleacă abia cu şansa a doua deşi echipa lui Paulo Fonseca a înregistrat destule rezultate sub valoarea sa în ultimele apariţii. Marea surpriză este în paginile Gazzettei dello Sport faptul că atât Valentin Mihăilă cât şi Dennis Man sunt trecuţi pe banca de rezerve, deşi ambii la Florenţa au arătat multe lucruri bune iar olteanul a şi marcat primul lui gol în Serie A.

ADVERTISEMENT