Sport

Alexis MacAllister, noul număr 10 de la Liverpool! Prima reacție a campionului mondial și a mangerului Jurgen Klopp. Update

Liverpool a parafat primul transfer pentru sezonul viitor, plătind clauza de reziliere pentru mijlocașul argentinian Alexis Mac Allister de la Brighton.
08.06.2023 | 16:55
Alexis MacAllister noul numar 10 de la Liverpool Prima reactie a campionului mondial si a mangerului Jurgen Klopp Update
Liverpool l-a prezentat oficial pe mijlocașul argentinian Alexis Mac Allister, transferat de la Brighton, care va purta tricoul cu numărul 10. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-06-2023
14:09

Mac Allister va purta numărul 10 la Liverpool

Liverpool l-a prezentat oficial pe mijlocașul argentinian Alexis Mac Allister, transferat de la Brighton, care va purta tricoul cu numărul 10.

”Cormoranii” nu au dat publicității suma pe care au plătit-o pentru a-l aduce pe campionul mondial și nici durata contractului pe care acesta îl va avea pe Anfield Road, dar se vorbește de faptul că Liverpool a achitat clauza de reziliere în valoare de 40.000.000 de euro.

”Am jucat aproape în toate pozițiile și cred că managerii care au lucrat cu mine știu că o pot face oriunde dacă au nevoie de mine. Ca jucător, sunt un jucător care încearcă să joace cât mai simplu posibil, încerc să-mi ajut colegii în defensivă sau în atac. Acesta este cel mai important lucru și sunt un jucător de echipă și voi încerca să aduc asta în acest club.

”Trebuie să spun că am amintiri foarte plăcute de pe Anfield, dar sper că cele care vor veni vor fi și mai bune. Am jucat pentru Boca Juniors și simt că Liverpool este acel gen de echipă în care suporterii susțin tot jocul. Abia aștept să joc în fața fanilor noștri și să arăt ce putem face”, a declarat Mac Allister, pentru site-ul oficial al ”cormoranilor”.

”Adăugăm la echipa noastră un băiat foarte inteligent şi talentat din punct de vedere tehnic, iar asta este o veste grozavă, într-adevăr. Este un jucător calm şi are o inteligenţa reală în joc”, a spus șiu managerul Jurgen Klopp.

07-06-2023
13:15

Mac Allister, primul transfer realizat de Liverpool

După ce a ratat prezența cu Liverpool în Champions League, Jurgen Klopp a început să-și creioneze lotul pentru sezonul viitor și l-a transferat pe mijlocașul Alexis Mac Allistes de la Brighton.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că argentinianul a trecut cu bine vizita medicală și urmează să se semneze actele de transfer. ”Cormoranii” vor achita clauza de reziliere a campionului mondial cu Brighton, care se ridică la 40.000.000 de euro.

”Cormoranii” au scos chinuit o remiză pe teren propriu cu Aston Villa, scor 1-1, sunt la trei puncte în spatele lui Newcastle și Manchester United, și au nevoie de o minune pentru a mai prinde Top 4.

Un campion mondial, transferat de Liverpool

În ciuda faptului că nu vor juca în cea mai importantă competiție europeană, Liverpool rămâne un nume care atrage ca un magnet jucătorii importanți, iar presa vorbește despre transferul iminent al unui campion mondial.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Liverpool Echo, care citează postul de televiziune argerntinian Tyc Sports, ”cormoranii” au ajuns la o înțelegere pentru aducerea mijlocașului Alexis Mac Allister de la Brighton în perioada de mercato din această vară.

Pentru a obține semnătura jucătorul de 24 de ani, care a câștigat la finalul anului trecut titlul mondial cu naționala Argentinei, Liverpool le va plăti celor de la Brighton aproximativ 80.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Alexis Mac Allister a fost achiziționat de Brighton la începutul anului 2019 de la Argentinos Juniors pentru opt milioane de euro, dar a mai fost lăsat șase luni la formația sud-americană, iar apoi a mai jucat jumătate de an sub formă de împrumut la Boca Juniors.

Jurgen Klopp primește o sumă uriașă pentru a face transferuri la Liverpool

Jurgen Klopp a fost primul care a înțeles că nu mai merge cu sentimentalismele după un sezon în care se apropie de ratarea prezenței în Champions League și vrea să facă schimbări masive în lotul lui Liverpool, iar pentru acest lucru va primi un buget de transferuri de 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Trei dintre oamenii importanți de la mijlocul terenului, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain și James Milner, își termină contractele și nu vor primi prelungiri, iar Thiago Alcantara este și el pe picior de plecare.

Pentru a acoperi aceste goluri, pe lângă Mac Allister, Liverpool încearcă să mai aducă câțiva mijlocași de top. Pe listă se mai află Nicolo Barella de la Inter., care are dificultăți financiare. Deși inițial nu a vrut să dea mai mult de 50 de milioane de euro pentru aducerea lui Barella, Klopp pare totuși dispusă să ridice prețul până la 75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Managerul germanul îl mai vrea de la Brighton și pe ecuadorianul Moises Caicedo, văzut ca urmașul lui Fabinho. Alte două ține pentru Liverpool le reprezintă olandezul Ryan Gravenberch, care nu a reușit să se impună la Bayern Munchen, și Mason Mount, care încă nu și-a prelungit contractul cu Chelsea.

ADVERTISEMENT
Tags: