Fotbal international

Liverpool a pierdut 13 milioane de euro din cauza pandemiei de COVID-19! Ce sumă primesc “cormoranii” pentru titlul din Premier League

26.07.2020 | 17:13
Liverpool a pierdut 13 milioane de euro din cauza pandemiei de COVID19 Ce suma primesc cormoranii pentru titlul din Premier League
ADVERTISEMENT

Liverpool a câştigat din nou titlul în Premier League după o pauză de 30 de ani. De fapt, abia acum a obţinut primul succes de când există organizarea Premier League, ultimul trofeu de campioană fiind în anul 1990, când prima divizie din Anglia nu primise această titulatură.

Cu un sezon înainte echipa lui Jurgen Klopp terminase pe locul secund, în urma lui Manchester City la o singură lungime, dar cu un număr de puncte care i-ar fi permis în oricare altă ediţie din istoria Premier League să devină detaşat campioană, 97. Acel sezon a fost cel al recordurilor, pentru că niciodată nu mai fuseseră atinse asemenea borne de către primele două clasate.

ADVERTISEMENT

Acum, când e ultima etapă de campionat, cormoranii au 96 de puncte şi cu o victorie la Newcastle pot ajunge la 99, doborând recordul lui City.

Liverpool a câştigat o sumă importantă pentru titlul în Premier League

Câştigarea titlului în Premier League reprezintă nu doar o realizare sportivă deosebită, dar ea are consecinţe dintre cele mai benefice şi în plan financiar, fiind foarte bine recompensată.

ADVERTISEMENT

Bani frumoşi vin şi din partea forurilor conducătoare ale fotbalului englez, dar vin şi din drepturile TV, unde cu cât eşti mai sus clasat cu atât suma încasată este tot mai consistentă.

A pierdut şi 13 milioane, urmare a pandemiei

Pentru merit financiar la câştigarea titlului Liverpool ar fi trebuit să primească suma de 68 de milioane de euro, însă efectele pandemiei de coronavirus se resimt şi la acest capitol, astfel încât premiul este mai mic cu 13 milioane decât normal, adică 55 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Însă oamenii lui Jurgen Klopp nu au de ce să plângă, pentru că din drepturile TV ei vor încasa 185 de milioane euro, bani care pot reprezenta bugetul pentru transferuri din această vară, din care deja au plecat 30 de milioane euro către Bayern Munchen, ca urmare a achiziţionării mijlocaşului spaniol-brazilian Thiago Alcantara.

Şi echipele din Top 4 sunt bine recompensate financiar

Peste 100 de milioane de euro pot băga în conturi şi celelate trei echipe care vor termina sezonul în Top 4. Manchester City e sigură de ei, deoarece stă la distanţă mare pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Mai rămân de lămurit locurile 3 şi 4, pentru care trei echipei şi-au depus candidatura: Chelsea, Manchester United şi Leicester.

ADVERTISEMENT