Fotbal international

Liverpool, cea mai bună echipă din lume! Clasamentele în care „cormoranii” sunt pe primul loc

04.11.2019 | 13:39
Liverpool cea mai buna echipa din lume Clasamentele in care cormoranii sunt pe primul loc
ADVERTISEMENT

Liverpool este pentru prima dată în istorie situată pe prima poziție în clasamentul „Club Elo”, care determină poziția unei echipe în funcție de victoriile din campionat și din comepetițiile europene, iar punctele sunt acordate în funcție de calibrul adversarilor pe care i-au învins și în clasamentul făcut de „Euro Club Index”.

Liverpool, cea mai bună echipă din lume

Conform clasamentelor realizate de „Club Elo” și de „Euro Club Index”, Liverpool este cea mai bună echipă din lume. „Cormoranii” sunt liderii autoritari din Premier League, iar în ultima etapă au câștigat meciul din deplasare cu Aston Villa, 2-1, deși au fost conduși până în minutul 86, atunci când Andy Robertson a egalat. Sadio Mane a adus victoria echipei lui Jurgen Klopp cu un gol marcat în minutul 94, iar Liverpool rămâne la 6 puncte distanță de Manchester City, formația de pe locul 2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în clasamentul ambelor site-uri Manchester City este clasată pe locul secund, la mică distanță de trupa lui Jurgen Klopp. Astfel, primele două cele mai în formă echipe de fotbal din lume sunt din Anglia și au devansat-o pe Barcelona, care se află în cădere liberă, după înfrângerea suferită cu Levante (1-3).

  • 2053 de puncte are Liverpool pe „Club Elo”
  • 2031 de puncte are Manchester City pe „Club Elo”
ADVERTISEMENT

Liverpool și Manchester City, victorii trase la indigo

Atât Liverpool cât și Manchester City au câștigat cu același scor în ultima etapă din Premier League, dar și în aceeași manieră. Ambele au fost conduse cu 0-1 la pauză și au revenit spre finalul meciului. În cazul „cetățenilor”, Sergio Aguero a egalat în minutul 70, iar Kyle Walker a marcat golul victoriei în minutul 86. Până în minutul 65, echipa lui Pep Guardiola nu a avut niciun șut pe poartă și a fost a 8-a dată când s-a întâmplat ca City să nu dea niciun șut pe poartă în prima repriză, de când antrenorul spaniol a preluat echipa.

În următoarea etapă din Anglia, Liverpool va primi vizita lui Manchester City, într-un derby care va conta direct pentru lupta la titlu. Până la meci, City mai are de jucat în Champions League cu Atalanta, iar „cormoranii” cu Genk.

ADVERTISEMENT
  • 4257 de puncte are Liverpool pe „Euro Club Index”
  • 4243 de puncte are Manchster City pe „Euro Club Index”