Sport

Liverpool mai pierde încă un jucător de mare valoare. Roberto Firmino se desparte de „cormorani” după aproape opt ani

Unul dintre jucătorii care au scris în istorie în tricoul lui Liverpool și-a anunțat plecarea. Starul „cormoranilor” pune capăt unei experiențe de aproape opt ani pe Anfield.
03.03.2023 | 19:45
Liverpool mai pierde inca un jucator de mare valoare Roberto Firmino se desparte de cormorani dupa aproape opt ani
Roberto Firmino l-a anunțat pe Klopp că va pleca de la Liverpool în vară. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Roberto Firmino și Liverpool nu au ajuns la un numitor comun pentru prelungirea contractului, astfel, atacantul brazilian nu va mai continua din vară pe Anfield. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani l-a înștiințat pe Jurgen Klopp cu privire la intențiile sale și va pleca gratis de la clubul la care s-a transferat în vara anului 2015.

Roberto Firmino nu va mai continua la Liverpool din vară

Intrat în ultimele șase luni de contract cu Liverpool, Roberto Firmino și-a negociat prelungirea șederii pe Anfield, însă fără rezultat, anunță jurnalistul Florian Plettenberg de la Sky Sport. Astfel, Mohamed Salah rămâne singurul fotbalist din faimoasa tripletă formată cu Sadio Mane și Roberto Firmino, care a scris istorie pentru Liverpool. Pentru echipa antrenată de Jurgen Klopp urmează derby-ul cu Manchester United, duminică 5 martie, ora 18:30.

ADVERTISEMENT

Roberto Firmino a fost transferat de Liverpool în vara lui 2015, pentru 41 milioane de euro de la Hoffenheim. Alături de „cormorani”, atacantul brazilian și-a adjudecat toate trofeele majore puse în joc, precum Campionatul Angliei, FA Cup, Cupa Ligii Angliei, Super Cupa Angliei, Champions League, Cupa Mondială a Cluburilor și Super Cupa Europei.

În tricoul „cormoranilor”, Roberto Firmino a înscris 107 goluri și a pasat decisiv de 78 de ori în cele 353 de meciuri în toate competițiile. Treptat, atacantul în vârstă de 31 de ani a fost scos din primul 11 de la Liverpool, mai ales după transferurile lui Darwin Nunez și Cody Gakpo.

ADVERTISEMENT

Bayer Munchen, pe urmele lui Roberto Firmino după plecarea de la Liverpool

Roberto Firmino care va pleca gratis în vară de la Liverpool a ajuns pe radarul celor de la Bayern Munchen, potrivit Bild. Atacantul brazilian nu a fost inclus de Tite în lotul naționalei Selecao pentru Campionatul Mondial din Qatar la finalul anului trecut.

În ceea ce o privește pe Liverpool, se anunță schimbări radicale din vară când Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Milner și Matip vor urma să părăsească formația de pe Anfield. Bellingham, Matheus Nunes și Koopmeiners sunt câteva dintre țintele cu care Jurgen Klopp vrea să întărească lotul „cormoranilor”.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Roberto Firmino și-a făcut apariția în 25 de meciuri pentru Liverpool în toate competițiile. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a înscris nouă goluri și a oferit alte patru pase decisive. Este al doilea component al fostei triplete magice de la Liverpool care pleacă după ce Sadio Mane a ajuns la Bayern Munchen la începutul sezonului.

Roberto Firmino a avut un mesaj emoționant după ce a fost lăsat în afara lotului Braziliei pentru Cupa Mondial din Qatar

Roberto Firmino a fost una dintre marile absențe ale Campionatului Mondial din Qatar. Fostul selecționer al naționalei Braziliei, Tite, nu l-a inclus pe atacant în planurile sale, iar Firmino a avut un mesaj emoționant.

ADVERTISEMENT

„Vreau să vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase primite! Cupa Mondială este un vis pentru orice jucător și nu este diferit nici pentru mine. Ieri nu s-au petrecut lucrurile așa cum mi-aș fi imaginat, însă mă pot uita în urmă și să Îi fiu recunoscător lui Dumnezeu pentru că mi-a permis deja să trăiesc visul acesta.

Vreau să profit de ocazie pentru a-mi arăta respectul și pentru a-i felicita pe cei convocați! A fost, este și va fi în continuare o onoare să joc pentru țara mea, în special cu darul pe care Dumnezeu mi l-a oferit. Rămân încrezător că El are cel mai bun plan pentru mine”, declara Robert Firmino înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar care a avut loc în perioada 20 noiembrie și 18 decembrie 2022.


  • 1,53 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Liverpool – Manchester United

ADVERTISEMENT