Premier League

Liverpool – Manchester City 0-0! Remiză pentru Chelsea. Penalty ratat pe final. Video

07.10.2018 | 20:14
Liverpool  Manchester City 00 Remiza pentru Chelsea Penalty ratat pe final Video
ADVERTISEMENT

FC Liverpool – Manchester City este, indiscutabil, capul de afiş al celei de-a opta etape din Premier League şi, reprezintă, totodată, ultima partidă a acestei runde. Este meciul marilor orgolii, între două dintre cele mai îndreptăţite candidate la titlu şi între campioana în exerciţiu, Manchester City şi echipa care a încheiat sezonul trecut pe locul secund. Care însă a cam fost naşa lui City, învinsă şi în Premier League, şi în sferturile de finală ale Champions League. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.


UPDATE, ora 20:25 / Partida de pe Anfield Road se încheie la egalitate. FC Liverpool și Manchester City au acumulat 20 de puncte și conduc în clasament alături de Chelsea Londra.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 20:14 / Ryad Mahrez a trans peste poartă la penalty-ul acordat după faultul în care comis de Virgil van Dijk asupra lui Leroy Sane.


UPDATE, ora 18:30 / A început meciul.


UPDATE, ora 17:36 / Se știu echipele de start.


FC Liverpool a fost la un pas să-şi piardă invincibilitatea în ultima etapă, la Londra, însă Sturridge a inventat un gol incredibil în ultimele secvenţe ale partidei cu Chelsea şi a salvat remiza de 1-1. În Champions League, la mijlocul săptămânii, City a învins foarte greu, în ultimele minute, la Hoffenheim, cu 2-1, dar Liverpool a pierdut în minutul 90 la Napoli.

ADVERTISEMENT

Liverpool – Manchester City Live Video pe Telekom Sport

Faptul că în acest sezon cormoranii sunt mai decişi ca niciodată să se bată la supremaţie este demonstrat şi de egalitatea la puncte între cele două echipe, ambele având câte 19 puncte din 7 partide, adică un egal şi şase succese şi ocupând primele două poziţii, după cum arată şi clasamentul din Premier League. Ambele echipe au în efective jucători cu un mare potenţial ofensiv, Aguero, Sane, Gabriel Jesus la City, Salah, Firmino sau Sturridge la Liverpool. Asta înseamnă şi o mare promisiune pentru spectacol, aşa cum s-a petrecut cam de fiecare dată când cele două echipe s-au aflat faţă în faţă.

Sunt 81 de meciuri jucate între cele două formaţii pe stadionul Anfield Road din Liverpool şi bilanţul este covârşitor favorabil cormoranilor, dar acest lucru este explicabil, pentru că în timp ce The Reds au reprezentat totdeauna o forţă pe plan intern şi internaţional, City a ajuns un nume abia de câţiva ani, de când a fost preluată de şeicii din Qatar. Din cele 81 de jocuri, începute în 1906, Liverpool a câştigat 48, 19 au fost fără învingător şi de 14 ori s-a impus City. Golaveraj 164:100. Însă ultimul succes pentru “cetăţeni” pe Anfield Road nu e de dată recent, ci este un 2-1 în 2003. De atunci Liverpool fie a câştigat tot, fie a fost egal.

ADVERTISEMENT
FC Liverpool - Manchester City, duminică, ora 18:30. Este cel mai aşteptat meci de până acum al sezonului, Imagine din sezonul trecut
FC Liverpool – Manchester City, duminică, ora 18:30

Pentru acest regal al fotbalului englez antrenorul gazdelor, Jurgen Klopp, nu îi poate folosi pe accidentaţii Keita, care va sta multă vreme pe tuşă după episodul de la Napoli, Oxlade-Chamberlain, Lallana şi Solanke. Şi Guardiola are problemele lui, cea mai mare fiind, de departe, accidentarea serioasă a play-maker-ului belgian Kevin de Bruyne, care nu va mai juca până în primăvara lui 2019. Mai sunt out portarul Bravo, Mangala şi Mendy, dar acestea sunt absenţe minore.