Sport

Liverpool, repriză de coșmar cu Napoli în Liga Campionilor. Cifrele dezastruoase ale echipei lui Jurgen Klopp

Liverpool are parte de un început de sezon greoi și de asta a profitat Napoli în prima repriză a meciului din Liga Campionilor.
07.09.2022 | 23:28
Liverpool repriza de cosmar cu Napoli in Liga Campionilor Cifrele dezastruoase ale echipei lui Jurgen Klopp
Liverpool are parte de un început de sezon greoi și de asta a profitat Napoli în prima repriză a meciului din Liga Campionilor. Sursă foto: UEFA
ADVERTISEMENT

”Cormoranii” au avut o primă repriză de coșmar pe San Paulo, fiind conduși la pauză cu un neverosimil 3-0. Însă proporțiile scorului puteau fi mai mari.

Liverpool, de nerecunoscut în meciul cu Napoli din Liga Campionilor

Liverpool a venit la Napoli pentru a arăta că este cea mai valoroasă echipă din Grupa A a Ligii Campionilor, însă s-a trezit băgată în corzi de o formație extrem de bine așezată în teren de strategul Luciano Spalletti.

ADVERTISEMENT

Partida a început cu hențul în careu comis de James Milner și cu penalty-ul transformat cu siguranță de Piotr Zelinski (5). S-a crezut că este doar un foc de paie al italienilor, însă ”cormoranii” au continuat să facă eroare după eroare.

Virgil van Dijk l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Victor Oshimen, însă nigerianul a ratat lovitura de la 11 metri. Pentru olandez a fost al doilea penalty făcut în ultimele 7 partide, după ce înainte a avut o serie de 150 de jocuri fără să comită vreo astfel de greșeală.

ADVERTISEMENT

Repriza de coșmar a lui Liverpool a continuat și Andre Zambo Anguissa și Giovanni Simeone au dus scorul la un incredibil 3-0. Însă, trupa lui Jurgen Klopp se poate declara mulțumită, deoarece napoletanii au avut nu mai puțin de șapte ocazii de a marca. Cifră neverosimilă dacă ținem cont că acest lucru care nu i s-a mai întâmplat fostei campioane a Angliei din startul sezonului 2018-2019.

Precedentele dezastre ale ”cormoranilor”

De remarcat este faptul că băiatul lui Diego Simeone a înscris la 3 minute după ce a intrat pe teren în locul accidentatului Oshimen. Argentinianul a reușit astfel să marcheze la debutul în Champions League, așa cum a făcut-o și tatăl său în 1996 la meciul cu Steaua.

ADVERTISEMENT

Liverpool a mai fost condusă cu 3-0 la pauză în celebra finală de Champions League cu Milan din sezonul 2004-2005, când a avut o revenire de senzație și a trimis meciul în prelungiri și a câștigat trofeul la loviturile de departajare.

Dar acum nu a mai fost cazul pentru așa ceva. Coșmarul Lui Liverpool, care venea după 6 victorii la rând în deplasare în Champions League, a continuat și în repriza secundă, atunci când Zelinski a dus scorul la 4-0. Este doar pentru a cincea oară în istoria clubului de pe Anfield în care primește cel puțin 4 goluri în UCL.

ADVERTISEMENT
  • AS Roma – Liverpool 4-2 (semifinale Champions League 2018-2019)
  • Bayer Leverkusen – Liverpool 4-2 (sferturi UCL 2001-2002)
  • Spartak Moscova – Liverpool 4-2 (turul 2, Cupa Cupelor 1992-1993)
  • Ajax – Liverpool 5-1 (turul 2 CCE 1966-1967)

Ultima dată când Liverpool a încasat 4 goluri se întâmpla pe 7 februarie 2021 chiar pe Anfield Road, 1-4 cu Manchester City, în Premier League. De remarcat este faptul că Jurgen Klopp pierduse toate cele 3 meciuri anterioare jucate pe terenul lui Napoli: două cu Liverpool (0-1 în 2018 și 0-2 în 2019) și unul cu Dortmund (1-2 în 2013).

ADVERTISEMENT