News

Liviu Dragnea a dezvăluit de ce PSD și PNL nu pot mări salariile și pensiile: ”Și-au făcut planurile”

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a explicat duminică seara, în cadrul emisiunii ”Culisele statului paralel” (Realitatea Plus), care sunt motivele pentru care PSD și PNL nu pot mări pensiile și salariile.
14.02.2022 | 14:56
Liviu Dragnea a dezvaluit de ce PSD si PNL nu pot mari salariile si pensiile Siau facut planurile
Liviu Dragnea. în emisiunea Marius Tuca Show (18 octombrie 2021). Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a fost întrebat de ce actuala coaliție de guvernare nu poate mări salariile și pensiile peste inflație și a răspuns că PSD și PNL nu au știut să schițeze bugetul.

”Păi nu se lăudase noul PSD că va mări pensiile, ca va face, că va drege? Deci, bugetul României, bugetul unei țări nu se poate face așa, oricum. Adică ne strângem și facem un buget…

ADVERTISEMENT

În primul rând, acești guvernanți nu știu să facă un buget care să genereze creștere economică, mărire de PIB, dar și venituri pentru stat și populație. Asta e prima chestiune.

A doua chestiune. Nici nu îi mai interesează să mărească salariile și pensiile. O dovedește această cruzime pe care o au față de cetățenii români.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea acuză PSD și PNL de cruzime

Pentru că ei și-au făcut planurile și jocurile între ei. Cum o fi, cum n-o fi… Tot noi facem împreună. Îi mai păcălim încă o dată pe români și iar mai stăm patru ani”, a declarat Dragnea la Realitatea Plus.

Observațiile politicianului implicat în prezent în activitățile partidului Alianța pentru Patrie (APP) vin în contextul în care  Guvernul României aproba la 15 decembrie 2021 majorarea punctului de pensie cu 10%. Executivul aproba la acea vreme și indemnizația sociale pentru pensionari cu 25%, iar măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului Ministerului Muncii, valoarea punctului de pensie a crescut de la 1.442 lei la 1.586 lei. De asemenea, actul normativ mai prevedea că din 2023 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

În ceea ce privește indemnizația socială pentru pensionari, Guvernul României a aprobat majorarea de la 800 lei la 1.000 lei, care reprezintă o creștere de 25%.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea are informații despre numirea lui Dîncu la MApN

Altfel, Liviu Dragnea a continuat atacurile la adresa formațiunii pe care a condus-o și nu i-a menajat pe Marcel Ciolacu (n.r. – președinte PSD) și Vasile Dîncu (n.r. – ministrul apărării).

În acest context, el a subliniat că în PSD nu mai există politicieni capabili să reprezinte onest interesele cetățenilor: ”Câte parale fac o să vă arăt în seara asta. Necazul este că iau din buzunarele românilor, iar în ceea ce privește valoarea de întrebuințare, o spun cu mare tristețe.

Nu cred să se va mai putea salva ceva din noul PSD. Atât timp cât toți sunt într-o mare adunare complice împreună cu această conducere de impostori, n-are rost să mai vorbim. Asta este opinia mea. O spun cu durere. O spun cu tristețe. Noul PSD este într-adevăr noul PSD. Nu mai are nicio legătură cu vechiul PSD.

Nu știu… Vasile Dîncu Este foarte avântat. Este foarte avântat când vorbește despre apărare. Nu știu… Ori nu realizează riscurile pentru România, ori e obligat să spună și să facă ceea ce spune și face.”

Continuând atacul la adresa lui Dîncu, Dragnea a devoalat că Marcel Ciolacu nu l-a susținut pentru a prelua MApN: ”Eu știu că Marcel Ciolacu nu l-a vrut în guvern și l-a propus la apărare fiind asigurat de Eduard Hellvig (n.r. – directorul SRI) că nu o să primească aviz. Ei, uite că a primit aviz… De la stăpânii săi… Mai vorbim despre suveranitate în România?”

Pentru Dragnea, Ciolacu nu este decât un mincinos

În continuare, Liviu Dragnea s-a referit la postarea lui Marcel Ciolacu despre achitarea lui Valariu Zgonea: ”Pe mine nu prea mă interesează ce spune personajul ăsta, Ciolacu, pentru că este prefăcut 100%. Un mincinos.

Eu am fost chemat ca martor la procesul lui Valeriu Zgonea și cu toate jignirile pe care mi le-a adus, eu mi-am menținut verticalitatea și l-am susținut. Adică am zis ce știam, adevărul, în favoarea lui.

Pentru că n-am avut niciun fel de ezitare. Cred că Vali Zgonea… Așa cred, așa credeam atunci… Cred că el fusese identificat de către Florian Coldea (n.r. – fost  director adjunct al SRI) și Hellvig – asta mi-a zis-o cu subiect și predicat Gabriel Oprea (n.r. – fost președinte al UNPR și ministru al apărării) – să preia partidul când a fost votul în Comitetul executiv.

El garantând că poate face asta și probabil pentru că nu a mai putut să ducă la bun sfârșit această operațiune, probabil că l-au executat. Altcineva mi-a spus atunci că acest dosar era de mult finalizat și că de fapt voiau să îl impună la conducerea PSD pentru a fi total șantajabil. Spun ceea ce am auzit. Mai mult nu am de unde să știu.”

Marea promisiune a fostului președinte al PSD

Amintim că în urmă cu trei zile, Curtea de Apel Bucureşti a dispus achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El era acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti îl condamnase în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la 3 ani de închisoare cu executare. În cele din urmă, Curtea de Apel Bucureşti i-a admis apelul şi a dispus achitarea lui. Motivul invocat de CAB este că fapta nu există, potrivit art.16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală.

De asemenea, Dragnea a promis susținătorilor săi că nu va mai dispărea din prim-plan, așa cum s-a întâmplat în ultimele luni: ”Nu mai dispar. Îmi cer scuze. Nu s-a întâmplat niciodată, dar nu vreau să comentez mai mult.

Dar spun încă o dată: nu-i vorba neapărat de proiectul meu politic. E vorba despre ceea ce vor hotărî românii să analizeze, de ce se vor lăsa influențați în continuare românii.

Dacă vor alege minciuna actuală, cu aceste măsuri care le fac viața un coșmar sau vor merge pe gălăgie și populism, dar în spate nu e nimic.Sau vor alege niște oameni care să salveze România și s-o ducă iar acolo unde o lăsasem. Cu bunăstare, cu taxe scăzute, cu salarii care creșteau mereu, cu pensii care creșteau mereu, cu firmele care se înființaru mereu, sute de mii de firme…

Alegerile ideale pentru Liviu Dragnea

Cu bugetul crescut cu peste 30%, cu PIB crescut peste 30%, cu stabilitate economică, cu agricultura care a generat porumb și floarea soarelui pe primul loc în Europa, doi ani la rând sau se merge pe populism.

Adică dintr-un spectacol în altul. Ca să ajungem ulterior într-o situație și mai gravă, dar care din păcate va fi fără ieșire. Nu e proiectul meu politic. Da, susțin acest partid (n.r. – s-a referit la APP).

Căutăm și am început să găsim din ce în ce mai mulți patrioți, dar și oameni care să știe să facă lucruri. Pentru că din păcate, expertiza nu mai este nici la PSD, nici la PNL… Nici nu îi mai interesează. Și nu mai văd nici în altă parte. Doar la UDMR, care are niște interese de nișă și cam atât.

Asta e cea mai mare problemă la care trebuie să se gândească românii. Dacă se vor lăsa în continuare păcăliți de gălăgie, de minciună, de violență, de campanii, vom ajunge mai rău decât suntem azi. Dacă vom vota prentru prima dată rațional, nu emoțional, România se va ridica.”

ADVERTISEMENT