Life

Localitatea din România care este un adevărat paradis natural. Stațiunea are cel mai curat aer din țară și cazarea nu e deloc scumpă

Stațiunea Fundata din județul Brașov are cel mai curat aer din țară, lucru dovedit și de anumite măsurători specifice. Iată cât costă o noapte de cazare aici.
08.07.2022 | 07:11
Localitatea din Romania care este un adevarat paradis natural Statiunea are cel mai curat aer din tara si cazarea nu e deloc scumpa
Fundata, localitatea care este un paradis natural. Foto: Colaj Fanatik / Faebook
ADVERTISEMENT

Există un loc în România care are cel mai curat aer. Fundata este un adevărat paradis natural, iar cazarea nu este deloc scumpă.

Fundata, localitatea care este un paradis natural

Comuna Fundata se găsește în județul Brașov, iar aici aerul este cel mai curat din toată țara, ea fiind situată la peste 1.300 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru nu este doar spus de oamenii care locuiesc aici, ci au existat măsurători efective care au dovedit acest lucru.

Prospețimea localității vine de la faptul că este străjuită de munți din toate părțile, anume Munţii Bucegi și Munţii Piatra Craiului.

ADVERTISEMENT

Media de viață din localitatea Fundata este mai mare decât în restul țării, anume de 80 de ani, aerul proaspăt de munte fiind un adevărat medicament pentru aceștia și un motiv bine întemeiat pentru turiști să facă o vizită aici, în Brașov.

„Invităm turiştii să vină la Fundata, ca să se simtă la mare înălţime. Aici vor fi în cea mai înaltă comună locuită din România, la peste 1.300 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

Aici pot respira cel mai curat aer şi se vor putea relaxa, admirând peisaje unice din România, spunem noi“, a spus Marian Florin Pâtea, primarul comunei Fundata, conform Adevărul.

Cum sunt așteptați turiștii. Câți bani costă cazarea

Prețurile din stațiunea Fundata nu sunt deloc mari și oricine și-ar putea permite să petreacă o noapte aici.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot plăti pentru o noapte de cazare de la 200 de lei, dacă vor să stea aproape de centrul stațiunii, dar prețurile scad până la 110-150 de lei dacă locația este mai departe.

O vilă întreagă, cu opt dormitoare, costă 2.475 de lei pe noapte. Turiștii sunt așteptați cu bucate tradiționale, făcute de localnici în paradisul natural de la munte.

„Îi aşteptăm pe turişti cu lapte proaspăt, brânză de burduf în coajă de brad şi telemea de oaie şi de vacă, caş afumat, toate naturale.

De asemenea, îi invităm să guste din preparatele noastre de porc sau de oaie, făcute din carnea animalelor crescute în gospodărie. Pastrama de oaie şi de porc, dar şi cârnaţii sau toba au un gust senzaţional“, a mai spus primarul Marian Florin Pâtea.

ADVERTISEMENT