Life

Localitatea din România care lasă în urmă orașe importante. Se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris

O localitate din România lasă în urmă orașe importante. Se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris. Ce are așa special?
29.03.2024 | 12:39
Localitatea din Romania care lasa in urma orase importante Se lupta de la egal la egal cu Viena Roma sau Paris
Localitatea din România care lasă în urmă orașe importante. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O localitate din România lasă în urmă orașe importante și se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris. Poate ai ajuns și tu măcar o dată aici și ai rămas surprins de ceea ce ai văzut.

Localitatea din România care lasă în urmă orașe importante

România are locuri superbe. Avem orașe încărcate de istorie, dar și diferite destinații de poveste cu peisaje uimitoare. Și chiar și turiștii străini au remarcate aceste aspecte, drept dovadă, aleg să revină la noi în țară cu mare drag.

ADVERTISEMENT

Localitatea din România care lasă în urmă orașe importante a fost desemnată ”European Best Easter Destination” într-un clasament întocmit de un site de profil. Este vorba despre Craiova, care e urmată de Viena și de Zagreb.

Se pare că acest loc din România a impresionat la nivel european. Acesta este și motivul penru care se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris. Ce are așa de special Craiova?

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că, potrivit europeanbestdestination.com, Craiova ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune destinații de Paște. După Craiova avem orașe cunoscute la nivel european și apreciate în toată lumea.

Craiova se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris

În ordine, este vorba despre Viena, Zagreb, Roma, Praga, Colmar, Madeira, Edinburgh, Milano şi Valleta. Cum a reușit să se remarce Craiova? Dacă în perioada iernii, Târgul de Crăciun din oraș a fost o adevărată ”vedetă”, iată că nici de Paște lucrurile nu vor fi diferite.

ADVERTISEMENT

Localitatea din România care se luptă de la egal la egal cu Viena, Roma sau Paris e de o frumusețe aparte. Cei care au întocmit raportul spun că oamenii pot vedea un peisaj de basm și pot să descopere lumea fantastică a lui Alice în Ţara Minunilor aici.

„Anul acesta descoperiţi lumea fantastică a lui Alice în Ţara Minunilor în cea mai bună destinaţie de Paşte din Europa! Craiova primăvara înfloreşte la propriu. Considerată odinioară capitala aristocraţiei din sudul României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile şi spaţiile publice. În perioada de Paşte şi de primăvară, în Parcul Nicolae Romanescu se derulează numeroase proiecte de regenerare urbană”, se arată pe site-ul competiţiei.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai scrie că Parcul Romanescu este unul dintre cele mai frumoase parcuri urbane din Europa. Aici se găsesc diferite lalele, dar și numeroase flori. Tot la Craiova există și Târgul de Paște, organizat în parc.

Aici, turiștii pot să găsească produse tradiționale de sezon, dar și produse făcute manual. Totodată, se organizează ateliere, dar și plimbări cu poneii pentru copii, ori plimbări cu trenulețul prin parc.

ADVERTISEMENT
Tags: