Life

Localitatea din România de o frumusețe aparte. Este un oraș mic, aproape de Valea Prahovei, dar cu prețuri pentru toată lumea

Localitatea din România de o frumusețe aparte. Orașul este mic, aproape de Valea Prahovei, dar prețurile sunt accesibile.
26.03.2024 | 12:11
Localitatea din Romania de o frumusete aparte Este un oras mic aproape de Valea Prahovei dar cu preturi pentru toata lumea
Localitatea din România, situată aproape de Valea Prahovei, de o frumusețe aparte. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Localitatea din România de o frumusețe aparte, cu peisaje de vis și care e situată aproape de Valea Prahovei. Nu este greu de ajuns aici, iar prețurile sunt mai accesibile.

Localitatea din România de o frumusețe aparte, aproape de Valea Prahovei. Este un oraș mic, dar cu peisaje de vis

Multe persoane aleg să viziteze stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și orașul Brașov sau stațiunea Poiana Brașov, însă există și alte localități unde merită să ajungi.

ADVERTISEMENT

De exemplu, orașul Zărnești, din județul Brașov, este situat la altitudinea de 722 m și este mic și liniștit, dar nu ar trebui să-l ratezi dacă ajungi în zonă. Are câteva atracții turistice interesante, iar peisajele îți taie răsuflarea.

Situat pe malul stâng al pârâului Bârsa Mare, la poalele Munților Piatra Craiului, Zărnești este situat la 31 de km de Brașov. Este un oraș încărcat de istorie, teritoriul său fiind locuit încă din 1373. În trecut, principala activitate a oamenilor era cărăușia, după cum se spune.

ADVERTISEMENT

Orașul a fost atestat documentar în anul 1294, fiind una dintre cele mai vechi așezări. A fost declarat oraș abia în 1951. Procesul de industrializare a început, totuși, în 1800, atunci când s-au înființat fabrica de hârtie și cea de armament.

Zărnești are peisaje de vis, fiind situat chiar la poalele muntelui. Turiștii care ajung aici trebuie să știe că prețurile sunt mult mai accesibile decât cele din stațiunile de pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

În oraș există mai multe restaurante, dar și pensiuni unde își pot petrece sejurul. De asemenea, există locuri de cazare și în apropiere, în zona Plaiul Foii, Poiana Mărului sau Tohănița-Predeluț.

Ce obiective turistice sunt în Zărnești

Există mai multe obiective turistice pe care le pot vizita cei ajunși în zonă. De exemplu, Sanctuarul de Urși, întins pe o suprafață de 70 d hectare de pădure, este perfect pentru cei care își doresc să vadă cum trăiesc aceștia.

ADVERTISEMENT

Pe lista de obiective intră și Parcul Național Piatra Craiului. Este o creastă calcaroasă de 25 de km, cu altitudinea maximă în Vârful La Om (Piscul Baciului), de 2238 m.

“Parcul Național Piatra Craiului are scopul de a proteja și conserva unele eșantioane de ecosisteme reprezentative spațiului biogeografic național care cuprinde elemente naturale cu valoare deosebită sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, paleontologic, oferind posibilitatea vizitării în scopuri științifice, recreative, educative și turistice”, arată visitzarnesti.ro.

Centrul Istoric, Biserica “Sfântul Nicolae” sau Schitul de la Colțul Chiliilor se numără printre obiectivele pe care merită să le viziteze cei care ajung în Zărnești.

ADVERTISEMENT