News

Locul de muncă plătit cu 3000 de euro pe lună. Se fac angajări masive, sunt multe posturi disponibile pentru români

Locul de muncă plătit cu 3000 de euro pe lună. Se fac angajări în număr mare. Mai multe posturi sunt disponibile pentru români.
19.03.2024 | 20:09
Locul de munca platit cu 3000 de euro pe luna Se fac angajari masive sunt multe posturi disponibile pentru romani
Locul de muncă plătit cu 3000 de euro. Sursa foto: Freepik/8photo
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit cu un salariu de 3000 de euro pe lună. Mulți angajatori au postat anunțuri în ultima vreme și sunt numeroase posturi disponibile.

Locul de muncă plătit cu 3000 de euro pe lună. Mai multe posturi sunt disponibile

Angajatorii au început să se pregătească pentru sezonul cald, motiv pentru care au dat startul recrutărilor pentru cei care își doresc locuri de muncă sezoniere.

ADVERTISEMENT

În ultimele 30 de zile, au fost postate 25.000 de locuri de muncă, conform unui comunicat eJobs. Peste 3.500 dintre acestea aparțin companiilor de turism și HoReCa, al doilea cel mai activ domeniu atunci când vine vorba de angajări, după retail.

Dintre joburile în turism și HoReCa, foarte multe sunt din alte țări. Angajatorii de peste hotare caută români dispuși să muncească în timpul sezonului cald, cel puțin până la toamnă.

ADVERTISEMENT

Companiile din sectorul turistic din Grecia sunt cele care au cea mai mare nevoie de personal. Acestea au avut, în ultima lună, peste 1.000 de poziții deschise pe platforma de angajare.

Germania, Italia, Finlanda, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe și Marea Britanie se situează la o distanță semnificativă față de Grecia. Este nevoie, în special, de personal hotelier, manipulanți de bagaje în aeroport, dar și de însoțitori de zbor. Salariile încep de la 800 de euro net și pot ajunge până la 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Vorbim în special despre personal hotelier, atât cameriste, cât și bucătari, barmani sau ospătari, despre manipulanți de bagaje în aeroport sau despre însoțitori de bord, iar salariile oferite pleacă de la 800 de euro net și pot ajunge până la 2.500 – 3.000 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, potrivit Observator News.

În ce domenii se mai fac angajări

De asemenea, angajatorii din retail au postat cele mai multe joburi în ultima lună. În această perioadă, a crescut numărul de poziții disponibile, în contextul în care încep pregătirile pentru campaniile asociate sărbătorilor de Paște.

ADVERTISEMENT

Doar 1,4% dintre joburile în retail sunt din străinătate. Totodată, angajatorii care postează joburi remote sunt tot mai puțini la număr, iar 98% dintre joburile în retail presupun prezența la sediu.

În industria alimentară, care e pe locul patru la numărul angajărilor din ultima lună, sunt disponibile 2.500 de joburi. În fiecare an, în perioada sezonului cald, apar mai multe joburi în acest domeniu. Și aici este necesară prezența la birou pentru majoritatea joburilor.

ADVERTISEMENT
Tags: