Life

Locul de poveste aflat la doar 2 ore de București. Cei care ajung aici sunt fascinați de frumusețea lui

Locul de poveste aflat la doar 2 ore de București. Cei care ajung aici sunt fascinați de cât de frumos poate să fie, de fapt.
06.07.2023 | 23:49
Locul de poveste aflat la doar 2 ore de Bucuresti Cei care ajung aici sunt fascinati de frumusetea lui
Locul de poveste aflat la doar 2 ore de București. Foto: Colaj Fanatik / patrimoniupeles.ro
ADVERTISEMENT

Locul de poveste aflat la doar 2 ore de București. Oamenii care ajung aici sunt cu adevărat fascinați de frumusețea acestuia.

Locul de poveste aflat la doar 2 ore de București

Poteca Regală este un loc aflat la doar două ore de București și care poate să îi fascineze pe oamenii care vin aici. Se află la aproape de Capitală, iar priveliștea de aici merită văzută.

ADVERTISEMENT

Poteca Regală este în apropiere de Castelul Peleș din Sinaia, iar mulți nici nu știu de existența acesteia. Poteca este un drum prin pădure cu priveliști superbe. Drumul începe de lângă Castelul Peleș și ajunge la Stâna Regală.

Acest loc puțin cunoscut a fost construit după ce a fost inaugurat Castelul Peleș. Pe timpuri, poteca era doar din pământ bătătorit, dar mai recent s-a luat decizia ca ea să fie pietruită. De asemenea, locul de poveste a primit și balustrade din lemn ca să arate mai bine.

ADVERTISEMENT

Ce poți vedea aici. Peisajele sunt superbe

Aici există inclusiv și o cascadă, iar o alee îi duce pe vizitatori la aceasta, aproape imediat după intrarea pe Poteca Regală.

Drumul durează circa 45 de minute, dar nu este așa dificil de făcut. Inclusiv copiii merg aici, dar sfatul de la specialiști ar fi să aveți o încălțăminte adecvată.

ADVERTISEMENT

După ieșirea din pădure se găsește și un izvor la locul de poveste aflat la doar 2 ore de București. Aici turiștii care vin în vizită se pot răcori. Apoi ajungem la Poiana Stânii Regale.

Aici este un peisaj care poate tăia răsuflarea, cu Munții Bucegi în față. Tot aici se găsește și Stânca Franz Iosef, unde este mai greu de ajuns.

ADVERTISEMENT

Traseul este îngrijit an de an de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, cu specialiștii de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Astfel, turiștii care vor să îl parcurgă se pot bucura de un traseu mai clar, fără vegetație care să invadeze totul.

ADVERTISEMENT