Life

Locul de poveste din România care a început să adune din ce în ce mai mulți turiști. Se află într-un cadru de basm

Mănăstirea Păiseni este situată într-un peisaj de basm. A devenit un obiectiv un obiectiv turistic din ce în ce mai căutat.
17.05.2023 | 14:43
Locul de poveste din Romania care a inceput sa adune din ce in ce mai multi turisti Se afla intrun cadru de basm
Mănăstirea Păiseni, un loc de basm din România. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Mănăstirea Păiseni este așezată în Suceava, la doar câțiva kilometri depărtare de Gura Humorului. Peisajul în care se află pare desprins direct din basme. A fost renovată în urmă cu doi ani și atrage săptămânal sute de turiști.

Mănăstirea Păiseni, locul de basm din România care atrage sute de turiști

România este plină de locuri de basm care merită vizitate, unele despre care încă nu știe toată lumea. Un astfel de obiectiv turistic de poveste se află în Suceava, la câțiva kilometri distanță de stațiunea Gura Humorului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre mănăstirea de maici Păiseni. Este construită în stil vechi, pe amplasamentul unei biserici ce datează de și mai mulți ani, în comuna Cornu Luncii. Toți turiștii care au drum prin Bucovina ar trebui să o viziteze cel puțin o dată.

Locașul de cult este o adevărată bijuterie, încărcată cu istorie și de o frumusețe rar întâlnită. Accesul la mănăstire se face ușor de când drumul, în rampă, a fost asfaltat, iar în zonă a fost construită o parcare destul de spațioasă.

ADVERTISEMENT

Obiectivul turistic se remarcă prin liniștea care te întâmpină odată ce ajungi, dar și de priveliștea incredibilă. De aici poți observa întreaga localitate, pădurile, poienile și muntele, iar cei care au avut ocazia să admire peisajul sunt de părere că acesta este de poveste.

Istoria impresionantă a localității Păiseni

Mai mult, localitatea în care a fost amplasată mănăstirea are și o legendă. Se spune că atunci când Ștefan cel Mare a fugit de la Războieni, atunci când a pierdut bătălia, s-a ascuns în pădurea deasă de pe munte.

ADVERTISEMENT

Aici l-ar fi întâlnit pe pustnicul Paisie. Văzându-l pe voievod, călugărul ar fi fost cel care încurajat să nu renunțe și să se întoarcă pe câmpul de luptă, pentru a-i alunga pe dușmani. Tot el l-ar fi îndrumat pe domnitor să adune o nouă oaste.

Astfel că, în timp ce Ștefan cel Mare suna din corn prin munți și văi pentru a chema ajutoare, Paisie se ruga lui Dumnezeu pentru o victorie. Cu toții au plecat să-i alunge pe turci de pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea a fost transformată în victorie. Și de aceea, conform legendei, localitatea a fost denumită după călugărul care nu l-a lăsat pe Ștefan cel Mare să renunțe. În prezent, Mănăstirea Păiseni adună sute de turiști săptămânal, conform adevărul.ro.

ADVERTISEMENT