Tu unde vrei să pleci în vacanță în acest sezon estival? Dacă Zanzibar se află pe listă, află că la noi în țară există o destinație similară. Cei care i-au trecut deja pragul o descriu ca fiind una de basm, cu plaje largi, cu nisip fin, ape turcoaz și cu o briză răcoritoare.
Această zonă dispune și de o vegetație luxuriantă, poți pescui aici și să te plimbi cu barca. Trebuie să vii să o vizitezi cu toți cei dragi, căci îți vei crea amintiri pentru tot restul vieții și te vei încărca pozitiv. Mulți turiști au doar cuvinte de laudă.
Cu siguranță ai auzit de Insula Belina, mai ales că la un moment dat a fost și subiect de anchetă pe scena politică, dar dincolo de controverse, locul este de-a dreptul impresionant. Situată în Delta Dunării, mai exact, în județul Teleorman, insula te transpune și într-o atmosferă exotică.
Pe Insula Belina sunt amplasați și palmieri, care se îmbină perfect cu decorul albastru oferit de fluviu, plajele nisipoase și soarele care este foarte puternic în această perioadă. Mai mult, poți asculta și ”glasul” păsărilor cât timp admiri priveliștea.
Insula Belina este formată din 280 de hectare și, potrivit Știrile Protv, aici s-au ridicat mai multe construcții în decursul anilor, în mod ilegal. Două imobile sunt spații de cazare, se găsește și un ponton dar și o suprafața din beton, foarte mare, care s-ar fi folosit ca heliport de către cei care au vrut să acapareze destinația.
În anul 2013, Consiliul Județean Teleorman a închiriat Insula Belina firmei ”Tel Drum”, care aparține fiului fostului lider PSD, Liviu Dragnea. CJ Teleorman a procedat astfel luând insula de sub proprietatea instituției de stat, ”Apele Române”.
Cât timp Insula Belina aparținea firmei fiului fostul lider PSD, Liviu Dragnea își lua amicii și veneau aici să pescuiască și să se bucure în tihnă de tărâmul ce face trimitere și la Zanzibar. După ce s-a descoperit fapta celor de la CJ Teleorman a început o anchetă a procurorilor DNA, iar în 2020, după mai multe procese, Insula Belina a trecut în proprietatea statului și s-a oferit accesul și restului populației.
”După doi ani de tergiversări multiple şi piedici ale celor care au dus inegalităţile la rang de politică de stat are loc o adevărată reparaţie morală – Insula Belina şi Braţul Pavel revin în proprietatea statului şi vor fi administrate de ANAR.
Aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare – ca românii să aibă acces în interiorul pădurii şi în toate rezervaţiile naturale, iată am mai făcut un pas, în acest sens, şi românii vor avea acces în locaţiile exclusiviste de care beneficia clientela politică, iar Insula Belina va putea fi vizitată de toţi cei care doresc acest lucru.
Bunurile imobile de pe insulă vor fi expertizate şi inventariate, iar dacă se dovedeşte că acestea nu au autorizaţii de construire sau nu respectă reglementările de mediu vor fi demolate”, spunea în 2020, fostul ministru al mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe.