Life

Locul de poveste din România pe care l-a vizitat Dan Negru. Puțini români știu că e atât de frumos

Destinația turistică văzută de Dan Negru. Mărturia prezentatorului despre regiunea mai puțin cunoscută de cetățenii români.
05.03.2023 | 14:34
Locul de poveste din Romania pe care la vizitat Dan Negru Putini romani stiu ca e atat de frumos
Destinația turistică îndrăgită de Dan Negru. Mărturia prezentatorului despre regiunea mai puțin cunoscută de români. Sursa foto: captură video Instagram
ADVERTISEMENT

Locul de poveste din România pe care l-a vizitat renumitul moderator de la Kanal D. Puțini români știu că e atât de frumos, vedeta precizând că a ajuns într-o perioadă în care este foarte multă liniște și pace, când nu sunt mulți oameni în preajmă.

Destinația turistică văzută de Dan Negru. Mărturia prezentatorului despre regiunea mai puțin cunoscută de români

Dan Negru a ajuns în urmă cu puțin timp în Cetatea Neamț, cunoscută de multă lume cu titulatura Cetatea Neamțului. Prezentatorul le-a arătat urmăritorilor săi vestita cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț.

ADVERTISEMENT

Fortăreața este amintită în celebra poezie a lui Dimitrie Bolintineanu, intitulată Muma lui Ştefan cel Mare, vedeta de la Kanal D realizând o filmare spectaculoasă. Jurnalistul le-a spus fanilor și o legendă despre acest loc.

„Aceasta este una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, Cetatea Neamţului, şi am zis să vi-o arăt aşa pe linişte, când nu e nimeni aici. Este cunoscută din poezia lui Bolintineanu Muma lui Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

O ştiu toţi copiii: «Pe o stâncă neagră, într-un vechi castel,/ Unde cură-n poale un râu mititel». Este linişte pe aici acum. Legenda lui Bolintineanu, poezia lui spune că Ştefan ar fi venit aici după o bătălie în care a fost înfrânt.

În cetate l-ar fi aşteptat mama lui care l-a îndemnat să se întoarcă în bătălie: «Du-te la oştire! Pentru ţară mori!/ Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!», asta i-ar fi spus mama lui”, a spus Dan Negru pe contul personal de Instagram.

ADVERTISEMENT

Cetatea Neamț este poziționată strategic, pe vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, pe stânca Timuş. A făcut parte din sistemul de fortificaţii construit împotriva atacurilor otomane, ridicarea sa având loc în timpul domniei lui Ştefan cel Mare.

Dan Negru, un mare povestitor

Dan Negru este văzut de cei care îl urmăresc pe rețelele de socializare ca un mare povestitor. Oamenii sunt impresionați de cunoștințele pe care le are prezentatorul de la Kanal D și de faptul că este mereu neobosit.

ADVERTISEMENT

Gazda quiz show-ului Jocul cuvintelor primește de fiecare dată numeroase aprecieri și comentarii în social media. Internauții susțin că jurnalistul timișorean este unic și un adevărat „fenomen” pentru care au stimă și respect.

ADVERTISEMENT
Tags: