Life

Locul din Grecia care i-a uimit pe români. E renumit pentru apusurile sale superbe

Regiunea din Grecia care i-a încântat pe turiștii români. E recunoscută pentru cele mai spectaculoase asfințituri din lume.
25.07.2023 | 08:15
Locul din Grecia care ia uimit pe romani E renumit pentru apusurile sale superbe
Regiunea din Grecia care i-a încântat pe turiștii români. E recunoscută pentru cele mai spectaculoase asfințituri din lume. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul din Grecia care i-a uimit pe români. E renumit pentru apusurile sale superbe și peisajul pitoresc.  Se află la o distanță destul de mică de București. O călătorie cu avionul durează mai puțin de două ore.

Regiunea din Grecia care i-a încântat pe turiștii români. E recunoscută pentru cele mai spectaculoase asfințituri din lume

Regiunea din Grecia care i-a încântat pe turiștii români se găsește în partea de nord a insulei Santorini, la 11 kilometri de Fira. E recunoscută pentru cele mai spectaculoase asfințituri din lume și cea mai frumoasă arhitectură.

ADVERTISEMENT

„E bine să mergi la 6 – 7 dimineața dacă vrei să prinzi câteva poze fără aglomerația imensă, care începe să se formeze dupa 8:00. E ultra vizitată și extrem de aglomerată din mai până în octombrie.

Am zis că dau o fugă prin ianuarie, să am 2 zile insula numai pentru mine, să mă bucur de priveliști și de apusuri liniștită”, a scris o turistă româncă pe grupul de Facebook Forum Grecia.

ADVERTISEMENT

Cei care au ajuns aici spun că este cel mai încântător sat tradițional, cu case fermecătoare, biserici colorate în abastru și foarte mult alb. În plus, oferă o priveliște inedită asupra vulcanului și stâncilor vulcanice.

Turiștii sunt fermecați de casele în stil peșteră și apele turcoaz ale Mării Egee. Dacă nu v-ați dat seama despre ce loc este vorba, atunci aflați că acesta se numește Oia și este unul dintre cele mai căutate în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Oia, satul tradițional din Grecia, adorat de turiști

Oia, satul tradițional din Grecia, este un loc adorat de turiști datorită lucrurilor pe care le oferă. Pe lângă apusurile superbe și plimbări, oamenii se mai pot bucura de plajele înconjurate de stânci, cu apă albastră profund.

De asemenea, nu trebuie ratată plimbarea cu barca care include mai multe opriri la atracții populare, cum ar fi: vulcanul, farul, izvoarele termale, Indian Rock și Mesa Pigadia. Golful Ammouni oferă o experiență inedită vizitatorilor.

ADVERTISEMENT

Bisericile din Oia sunt închinate diferiților Sfinți, printre cele care trebuie să le afle pe listă fiind: Sfântul Nikolaos Peramataris, Sfântul Spyridon,  Zoodochos Pigi, Anastasis. În piața principală sunt organizate numeroase concerte live.

Totodată, turiștii au la dispoziție plimbări cu măgari, drumeții de tot felul, dar și un castel care acum este ruină, dar care este un obiectiv turistic care nu trebuie trecut cu vederea. Este vorba de Castelul Bizantin, considerat un loc romantic, cu o priveliște excelentă în timpul apusului.

ADVERTISEMENT
Tags: