Life

Locul din România care a fost sursă de inspirație pentru unul dintre cele mai celebre filme de groază. Ce s-a întâmplat la Mănăstirea Cârța

Mănăstirea Cârța a inspirat unul dintre cele mai faimoase filme de groază din ultimii ani. Aici, se petrec lucruri stranii și nu oricine are curajul să o viziteze.
27.03.2024 | 17:10
Locul din Romania care a fost sursa de inspiratie pentru unul dintre cele mai celebre filme de groaza Ce sa intamplat la Manastirea Carta
Mănăstirea Cârța a inspirat unul dintre cele mai faimoase filme de groază. Sursa foto: captură Youtube/ Roxana Brumari
ADVERTISEMENT

România este o țară care nu duce deloc lipsă de povești. De-a lungul timpului, multe locuri de la noi au fost sursă de inspirație pentru scriitori sau chiar pentru producătorii de film. Unul dintre aceste locuri este chiar Mănăstirea Cârța care a devenit faimoasă după ce a apărut într-un film celebru.

Mănăstirea Cârța din Sibiu a fost sursă de inspirație pentru filmul de groază ”Călugărița”

Iubitorii de filme de groază care au mers la cinema în ultimii ani sigur au avut parte de multe surprize. Țara noastră a fost menționată de multe ori în astfel de producții horror. Unul dintre cele mai celebre filme de groază, ”Călugărița” a avut la bază o sursă de inspirație din România.

ADVERTISEMENT

Filmul are două părți și, încă de la început, se face cunoscută povestea înspăimântătoare de la Mănăstirea Cârța. Deși nu este singurul film de groază care vorbește despre România, firul narativ a creat suspans în rândul privitorilor.

Acțiunea filmului ”Călugărița” are în centru povestea din România și goana continuă spre eradicarea spiritului malefic care a intrat în corpul unei călugărițe. Filmul nu a respectat întocmai povestea locului din România, dar asta nu înseamnă că nu se apropie de adevăr.

ADVERTISEMENT

În realitate, Mănăstirea Cârța există încă din anul 1206 și este una dintre cele mai vechia astfel de mănăstiri ridicate în Europa de Est. Se spune că la construcția ei au lucrat călugării din ordinul cistercian care au murit în condiții greu de descris.

Mănăstirea a fost ridicată într-un singur an, iar legendele spun că este bântuită și în prezent

Călugării au construit mănăstirea sub forma unei cruci, însă, asta nu a protejat locul de spiritele rele. Se spune că, în continuare, locul este bântuit și nu mulți au curajul să se apropie de el.

ADVERTISEMENT

Legendele spun că cei care bântuie locul sunt chiar călugării care l-au construit. După ce au ridicat mănăstirea, călugării au început să aibă un stil de viață drastic, ceea ce, într-un final, le-a adus moartea.

Zi de zi, aceștia se hrăneau cu frunze de fag fierte și țineau post întregul an. Din cauza condițiilor precare, cu toții au murit de la o vârstă fragedă. Aceștia au fost îngropați chiar în curtea Mănăstirii Cârța, iar mormintele lor sunt vizibile și acum.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar și în film este prezentat întregul cimitir în care au fost îngropați călugării ctitori ai mănăstirii. Deși filmul nu a surprins cadre reale cu Mănăstirea Cârța, unele imagini sunt din România, de la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

În continuare, se spune că Mănăstirea Cârța este un loc bântuit. Preoții care au ajuns aici, de-a lungul timpului, au spus că au simțit o energie stranie și că au observat fenomene greu de explicat.

Potrivit atlas-geografic.net, există zile în care pereții mănăstirii vibrează, iar scaunele se mișcă necontrolat. Cei care au auzit astfel de relatări, sunt de părere că spiritele călugărilor sunt cele care nu și-au găsit liniștea.

ADVERTISEMENT