Life

Locul din România care a uimit-o pe o vloggeriță americană: „Tărâm de basm

Locul din România care a fermecat-o pe o vloggeriță născută în America. Le-a recomandat tuturor urmăritorilor să vină să-l viziteze.
11.12.2023 | 07:11
Locul din Romania care a uimito pe o vloggerita americana Taram de basm
Locul din Transilvania care a cucerit-o pe o vloggeriță străină. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O vloggeriță din Australia, născută în America, a fost uimită de un loc din România. L-a numit tărâm  de basm și a îndemnat pe toată lumea să-l viziteze măcar o dată. Ce spune despre români.

Locul din România pe care a dat-o gata pe o vloggeriță străină

O vloggeriță din Australia, dar care s-a născut în America, vânează destinațiile turistice din afara circuitelor populare, iar anul acesta a ajuns în Transilvania și a rămas fermecată. Gabby Boucher a comparat această parte a țării noastre cu Madagascarul și Tasmania, mărturisind că este perfectă pentru relaxare.

ADVERTISEMENT

„O zonă superbă a Europei de Est! Transilvania sună ca un loc fictiv. La fel ca Madagascar sau Tasmania, pare numele unui tărâm de basm dintr-o carte sau dintr-un film. Credeți sau nu, Transilvania este un loc adevărat în care puteți călători! (La fel ca și Madagascarul și Tasmania!).

Transilvania este o regiune din centrul României plină de orașe medievale, castele și fortărețe. De fapt, arată ca un loc dintr-un basm, cu case viu colorate, palate magnifice și munți, dealuri și păduri în depărtare… Mai este denumită și Inima României”, a spus tânără pe blogul ei de călătorii, Budget Travel With Gabby.

ADVERTISEMENT

Ea a oferit și mai multe sfaturi utile despre cum poți ajunge în Transilvania, cum poți explora cu un buget redus, dar și care sunt cele mai frumoase orașe ce trebuie neapărat vizitate. Despre Sibiu a făcut un vlog separat. „

„Sper ca acest articol să inspire cât mai mulți oameni să călătorească în România! Este o țară extrem de fermecătoare, frumoasă și accesibilă de vizitat în Europa, unde mi-ar plăcea să mă întorc.

ADVERTISEMENT

Am petrecut vreo două săptămâni aici călătorind cu iubitul meu și sincer ne-am simțit cel mai bine. În plus, nu este chiar greu de explorat cu un buget redus. Europa de Est, în general, este foarte accesibilă, deoarece nu este atât de turistică”, a mai spus Gabby despre Transilvania, conform adevărul.ro. 

„Românii sunt incredibil de drăguți și prietenoși”

Gabby a menționat că locul din România este celebru pentru că „a inspirat romanul Dracula al lui Bram Stoker și toate filmele cu vampiri care au urmat” și chiar dacă nu sunt vampiri la noi în țară, a dezvăluit că zona este specială pentru satele încântătoare, pădurile bogate, castelele impunătoare și toate reperele istorice.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a mărturisit că există perioade în care biletele de avion sunt foarte ieftine, chiar ea plătind, în toamnă, 6 dolari pentru un zbor de la Londra în România. În țară a călătorit cu trenul, achiziționând bilete din gară sau online, cu o zi în avans.

Cât despre românii din Transilvania, aceștia au făcut impresie bună în fața vloggeriței străine. „Europa are un sistem de transport public uimitor pe care, ca american, sunt gelos în mod constant… Rețeaua locală de trenuri din România leagă toate localitățile. Trenurile din România sunt fiabile, consistente și ieftine.

„Românii sunt incredibil de drăguți și prietenoși… Scrieți numele orașelor… sau indicați-le pe o hartă… arătați ceea ce doriți în meniu sau în vitrină. Localnicii vor face tot posibilul să te ajute”, a mai spus Gabby.

ADVERTISEMENT