Life

Locul din România care este desprins din povești. E atât de frumos încât nu o să vrei să mai pleci. Este ieftin și aproape de București

Există un loc în România care pare desprins din povești. Are peisaje superbe și cu siguranță te va face să de reîntorci și a doua oară.
14.05.2023 | 11:30
Locul din Romania care este desprins din povesti E atat de frumos incat nu o sa vrei sa mai pleci Este ieftin si aproape de Bucuresti
Locul din România care este desprins din povești. Sursă foto: calatorinbascheti.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are și ea locurile ei superbe. Turiștii străini le-au descoperit deja pe multe dintre ele. Și alți români dornici să călătorească cel mai probabil le cunosc deja. Unul dintre ele este comparat cu Olanda, dar și cu un basm.

Locul din România care este desprins din povești

Dacă vrei o vacanță de vis în România, ai de unde alege. Există un loc desprins din povești, unde poți avea o experiență de neuitat. Multă verdeață, peisaje extraordinare, un lac și nu numai. Acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care le poți vedea aici.

ADVERTISEMENT

Și totuși despre ce locație este vorba? Un loc care nu e deloc departe de București și nici de Brașov. Zahanaua, situată în județul  Prahova, îți va tăia respirația. Vorbim despre un sat, iar deși la prima vedere numele nu pare să transmită prea multe, cine ajunge acolo se va reîntoarce curând.

Da, există călătorii, destinații, experiențe, aventuri și vacanțe de povesti. Ele formează amintiri cât pentru o viață întreagă. Au un farmec aparte, ceva unic, inedit, fascinant și chiar impresionant prin felul în care te recheamă.

ADVERTISEMENT

Zahanaua este situat la 79 de kilometri de București, ori la 118 kilometri de Brașov. De asemenea, cei din Iași vor avea de străbătut 367 de kilometri până aici, iar cei de la Cluj doar 390 de kilometri. Așadar, este aproape de București, la distanță scurtă de alte locuri, accesibil din mai multe orașe. Și vine ca o idee de weekend perfectă.

Potrivit calatorinbascheti.ro, acest sat oferă o atmosferă romantică, boemă, dar totuși luxoasă. Dacă ajungi aici uiți de agitație și de stres. O simplă privire către lac te liniștește, iar o plimbare prin natură poate să facă minuni.

ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare în Zahanaua

Iar o locație perfectă pentru cazare este Lacul Verde Resort. Aici se găsesc cascade, lebede, liniște și evident, confort. De asemenea, camerele sunt cât se poate de luxoase, iar prețurile nu sunt chiar atât de piperate ca în alte locuri din România.

Astfel, oricine poate alege o cameră la un preț decent, în funcție de preferințe. Puțin peste 300 de lei pe noapte costă o cameră standard aici, conform site-ului oficial. Iar pentru cei care vor doar să facă o simplă excursie, locația oferă și un restaurant de lux, cu o mâncare deosebită și o gastronomie foarte bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

Locul este unul ieftin, accesibil și avantajos. Nu uitați și de site-urile care oferă reduceri, promoții și cazare la prețuri mici. Stați cu ochii pe ele, este posibil să găsiți chilipiruri.

Iar acesta este unul dintre puținele locuri din România care îți taie respirația. O altă destinație din țara noastră este comparată de turiști cu Raiul, datorită peisajelor sale, dar și a experiențelor de acolo.

De asemenea, un alt loc de vis din țara numit ”destinația de smarald” este chiar faimoasa Delta Dunării. Deși mulți români ezită să o viziteze, adevărul este că doar câteva zile petrecute aici pot face cu adevărat minuni. Iar asta o confirmă inclusiv turiștii străini.

Vine cu un turism rural excelent, cu trasee turistice la pachet gândite de oameni experimentați, peisaje de poveste și mâncare tradițională. Nu lipsesc obiceiuri și tradiții locale, activități în aer liber sau peștele. Să nu uităm că el este vedeta.

ADVERTISEMENT
Tags: