Life

Locul din România desprins dintr-o poveste. Mulți spun că arată ca Japonia

Există un loc în România care pare desprins dintr-o poveste. Unele peisaje sunt comparate cu cele din Japonia și nu e de mirare.
28.05.2023 | 17:00
Locul din Romania desprins dintro poveste Multi spun ca arata ca Japonia
Locul din România desprins dintr-o poveste. Sursă foto: Grădina Botanică Jibou, ccbkjb.ro. / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un loc în România care pare desprins dintr-un basm. Dacă ajungi acolo măcar odată, uiți că mai ești în țara noastră. Peisajele, liniștea, dar și construcțiile din această zonă te trimit cu gândul direct în Japonia.

Locul din România comparat cu Japonia

România are și ea locurile ei superbe. Important este însă să le descoperi pas și pas. Știai că există o locație de vis pe care mulți o compară cu Japonia? La prima vedere, imaginile de acolo te-ar putea duce cu gândul departe.

ADVERTISEMENT

Despre ce loc este vorba și unde se află acesta? Este vorba despre Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou, județul Salaj. Cei care ajung aici, se bucură printre altele și de o grădină japoneză pe măsură, de un lac și nu numai.

Care este povestea sa? Grădina Botanică din Jibou a fost înființată în anul 1968, la inițiativa profesorului Vasile Fati. Aceasta se întinde pe o suprafață de 25 de hectare, iar nu puțini sunt cei care aleg să vină în zonă.

ADVERTISEMENT

Chiar și turiștii străini au fost impresionați de frumusețea sa, așa că aceasta este una dintre destinațiile preferate a acestora. Ce putem vedea la această grădină din România? În primul rând este bine de știut că locația este amplasată la o altitudine de 272 de metri.

Este înconjurată de dealuri înalte, astfel că este protejată de curenții reci. Drept urmare, în orice perioadă ajungi aici, clipa este destul de favorabilă. Iar pentru turiști este extrem de plăcută o astfel de vizită.

ADVERTISEMENT

Ce mai poți vedea la Grădina Botanică din Jibou

Dincolo de peisajele din zonă, la Grădina Botanică din Jibou pot fi văzute numeroase plante ornamentale. De asemenea, vizitatorii se bucură de o gamă largă de plante exotice fabuloase, care nu pot fi văzute oriunde.

Printre ele se numără Aralia racemosa, Tecoma radicans, Berberis canadensis, Cupressus sempervirens, Juglans nigra, Syringa wilsonii și nu numai. Cel mai probabil cunoscătorii vor știi să le aprecieze la adevărata lor valoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot la Grădina Botanică din Jibou mai găsim și alte specii exotice lemnoase. Printre altele, locația de vis mai dispune de un pavilion înalt pentru colecția de palmieri. Oaspeții mai pot vedea și un acvariu pentru colecții de plante tropicale, dar și un sector de plante utile.

O altă surpriză este catalogul cu semințe. În fiecare an, Grădina Botanică din România publică un astfel de catalog care ajunge să fie distribuit la mai bine de 450 de grădini botanice din întreaga lume. De asemenea, acesta ajunge și în numeroase institute de cercetări botanice.

ADVERTISEMENT
Tags: